XZoga štapovi

Autor Brus, Studeni 20, 2012, 18:08:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Lomnica_city

Sportex jako realno obelezava svoje stapove, ako oni napisu da je tolerancija do 50-70gr na stap, to znaci da taj stap moze da baca 50gr da se ne muci ne znam koliko, a 70gr je vec ono granica kad izbacaj vise nije optimalan (kraci je nego 60gr, zamara ruku previse...), dok Xzoga, Shimano i jos neki, uglavnom rade obrnuto!

Tako da se ne trebas cuditi kad ti neko napise peca sa stapom Xzoga 100gr glavama do 30gr na jezeru dubokom ohoho (ja koliko znam ovo moje ide do 36m, lovne dubine su izmedju 10-ak i 20-ak metara u ovo doba godine), jer je otpor vode veliki, a stap nije realno obelezen!!

Ja bih moju Xzogu 100gr JA-S serije, od 9ft, obelezio kao 70gr stap plafon, jer je sa 40gr na Dunavu bez puno mucenja vodim olovnu glavu sa 10-11cm sedom, a 50gr vec teze, moze sa tvisterom, isto vazi i za Shimano, 40 gramci nisu ni 30 gramci, 50 gramci ni 40 gramci, 100 gramci realno oko 60-70 gramci...

A to realno kod dzigovanja smudja mozes sam da izmeris na konto najvecih glava koje moze da vodi a bez mucenja (da se stap ne savija vise od 1/3 duzine blanka i 20-ak cm vrh da ne ide na dole) pa tu gramazu dupliraj jer je to kao neki standard kod vecine tih sto malo mase...

Dok je kod Sportex-a drugacije, bacao sam i vodio glavu 28gr sa Sportex Carat Spin 3 ili 4, tb 65gr, i povije se 2cm u vrhu a krivulja zavrsava kod druge vodjice, a juce sa PB Tradition II, tb 85gr sa istom glavom vrh ode dole 15cm i bogami skoro do 1/4 stapa ode krivulja, mozda malo manje!

Malo sam se vise raspisao ali nadam se da si skapirao sad, zavisi od proizvodjaca, zavisi dosta od terena, ne mislim samo ono jezero/reka, ja leti ponesem i 55 gramac iako cu bacati 6-7gr glave, jer je kamenje na par spotova velicine Fice i mora se cupati svaki put dzig kad dodirne dno, ali uglavnom i 35gr zavrsi posao...

borut

Hvala
Kada sada malo razmislim unatrag, dosjetio sam se da isto kod izbacaja nemam pravi osjecaj tezine u ruci ,kad je jig ispod 10g.kao da ne bacam nista. Upotrebljavam  twin power 2500 i 013 daiwa   8 braid.

Lomnica_city

Zato sto ti treba nezniji stap, mislim da ti Xzoga 30-40gr zavrsava posao lepo za te glave 5-6-7-8gr, a od 10gr navise cepaj Sportex-om, mada i one mogu jos fino preko 10gr...

borut

Se izvinjavam za odmor,tablic a je ostala bez baterije
A duzina?
Ponesto samm procitao  pa kazu d a su iako kraci, sposobni zbog  performansa  bacati isto daleko nego ponesto duhzi.
Ima i drugih modela xzoge,ali vidim da se najvise koristi mastery. Zbo neceg narocitog?

Lomnica_city

Ove su konkretno 7,8ft ako se dobro secam, imao sam jednu na par dana prilike da mlatim, na zalost ne i na vodu da izadjem, i stvarno su brze, zilave i relativno jake za tu gramazu 30gr tj 40gr, za letnje pecanje probaj pa vidi koja ti se cini boljom...

Mastery je prva serija Xzoga, ona i JA-S su u pocetku bili prvi slatkovodni proizvodi, kad sam ja pre nekih 2 i po godine skoro nabavio prvu Xzogu samo te 2 serije i neke morske su postojali, a Mamba, Lionforce, Shitenno... Sve je to skoro doslo, uglavnom prosle godine, zato najvise Xzogasa ima Mastery seriju, koja se koliko cujem gasi da je preuzme Shitenno, malcice kruca i konzervativnije dizajnirana...

borut

Zna li neko razliku izmedu shiteno seiryuu SR S 82 M2 i  istim modelom  ozanke h2 ali malomduzi.
Sta bi bila razlika izmedju m fast i fast?
Oznake tezine bacanja max 40 i potvome bi to bilo jos ne.sto manje
Dali bi to konzervativnije znacilo vise za old bojs.?
Citam ostalo i vidim alps versus xzoga.

Lomnica_city

Nisam jos video medium fast Xzogu, uglavnom Fast, 1-2 se cak i kao Extra Fast mogu krstiti jer im recimo CD BR ne bezi ne znam koliko (recimo Blastino)!
Ne znam razlike izmedju tih modela, nisam ih koristio, ali ako je ista gramaza verovatno postoji mala razlika u krutosti, kod najveceg broja stapova je takav slucaj...
Ne kapiram bas ovo za old boys, ako mislis na dizajn nije za stare nego je prethodna serija Mastery, a i JA-S, nekako bljestavo uradjena, malo kic cak, a ovo je sad malo umerenije, ne puno...

borut

M fast nasao na carpologiji

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Tko zna...očito prefarbana  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Greys

Zanimljiv video poznatih ljudi, dobra reklama XZoge, Max4 odijela, shock lidera, konca i glavinjara  :icon_biggrin:

Rap

I Olivera Dragojevića  :drink2:

borut

Otvorio sam taj sajt rtv ali nikako da gledam.
Mozda treba na pc ane na tablicu.
Ili mozda mi mozete  upute da to mogu gledati
Jel so to filmici o pecanju?
Jos uvijek kupujem xzogu, ima li u hrvatskoj nekde blizu slovenije

zvona

da..o ribolovu su.. ima jako puno filmića po 20-ak minuta skoro o svakoj vrsti ribe..