XZoga štapovi

Autor Brus, Studeni 20, 2012, 18:08:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Retfalački mačak

Citat: TopMix  u Siječanj 19, 2014, 22:25:09
Mika, spora reka, gramaze od 7-11gr, retko 14, a jos redje 18gr, sad pri ovim nizim vodostajima, dubine od 6-10-12m. Mambu sam uzeo bas za to, a za vece glave i brzu vodu koristim druge stapove. Vidi, ne kazem ja da ne mozes zabaciti sa mambom i 50gr, ali verovatno jigovanje dozivljavamo na razlicite nacine. Jbg, ja na pecanje nosim najmanje dva razlicita stapa, a cesto i treci, bas zbog razlicitih situacija koje me mogu zadesiti na vodi i pokusavam uvek da se prilagodim trenutnoj potrebi. Odavno ne koristim stapove univerzalnog tipa.

Bob, kod mambe i liona nije razlika samo u donjim delovima. Pogotovo se razlikuju i u onom drugom, gornjem delu.
Ovo pozdravljam, ja to često radim, nosim dva. Jako rijetko nosim jedan, pa ni kada je jedan Xzoga. Za jig ju slabo i koristim.

Alija

Mudro je nositi dva štapa bez obzira na gramaže (mogu biti identični),ne postoji štap koji neće grunuti ,samo je pitanje kada i kako !
Da mi se i desi da grune (a u ribolovu sam xy km -od opcije uzmi drugi) uzmeš drugi i loviš dalje ...plakati za ovim što je puko može se i kasnije  :ok:

bob

Citat: TopMix  u Siječanj 19, 2014, 22:25:09
.....kod mambe i liona nije razlika samo u donjim delovima. Pogotovo se razlikuju i u onom drugom, gornjem delu.
Gornji delovi mogu da se od oka ili fizički razlikuju po nekim drugim osobinama, ali oba štapa mogu da imaju iste bacačke osobine ili bar vrlo slične. Naravno ako je obeležavanje tačno, što nije uvek slučaj.U principu ako na štapu piše tb 50gr onda bi to i trebalo da bude tako.
Da ne dužim priču svi znamo šta je u praksi. Ali teoretski je moguće da dva štapa imaju iste bacačke osobine a različite snage. I ne samo teoretski, već i praktično, kroz primer koji sam dao.

Alija,
Mudro zboriš!

maverick

Citat: Alija  u Siječanj 20, 2014, 20:08:19
Mudro je nositi dva štapa bez obzira na gramaže (mogu biti identični),ne postoji štap koji neće grunuti ,samo je pitanje kada i kako !
Da mi se i desi da grune (a u ribolovu sam xy km -od opcije uzmi drugi) uzmeš drugi i loviš dalje ...plakati za ovim što je puko može se i kasnije  :ok:
Jedan jeftiniji komplet uvijek imam u čamcu za ne daj boze  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alexdja

Nema više divljeg bučka. :no:

TopMix

Ja nosim nekoliko stapova na pecanje, ali ne zato da bih imao rezervu ako pukne onaj "glavni". Nosim vise stapova da bih mogao da pokrijem sve situacije koje mi se dese nas vodi. Nadjem neki tisak na 5m dubine i odardjujem ga sa 7gr. Upecam - ne upecam, menjam mesto, odem dalje, na 13m dubine, sa protokom za 20gr i vise i odradjujem sa drugim stapom, sto da ne? Razne situacije, razne kombinacije, prezentacije, varalice... Ne kazem da je to isparvno ili da tako treba, al meni se svidja i uzivam u tome.

Mudri

Kad je pucanje u pitanju,meni je cd 32 gramac puknio ko petarda na prvom pecanju ,prva kontra,glava 10 grama i mali mans,smuđ nije bio 2 kile,izašao van i smuđ i polomljeni dio,kad je Vorbis nabavio drugi dio i Pajo uvezao,prvo sam opaljivo kontre u dvorištu,zakačio špagu za stup i udri ,kad je ostao čitav,tek sam ga onda nosio na Dunav,nikad više nije pukao,tako da reći zašto je neka mamba pukla na pecanju,može samo vidoviti Milan,nema tu nekog pametnog objašnjenja,greška na štapu i gotovo,uzmeš drugi i pecaj...

Stepa

Mudrinjo sve je to ok desi se,ja sam za 24 sata slomio s.mastera i xzogu 100 g stapovi moji.
Al peh posudis tudji stap od 200 e i ovako projdes :eek: nemas stap a ni dve glave eurica :BangHead: :BangHead:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

Mudri

Štpovi,žene,auti itd se ne posuđuju,mogu jedino da probam kad je vlasnik pokraj mene,da vidim kako to meni leži i gotovo,ali može se i onda dogoditi zlo ,ali malo teže,žao mi čovjeka,ali kako si ti uspio polomiti to tako brzo ?????????? mora da je bilo  :drink2: pa onda pljas po kamenu...

kajman

http://i42.tinypic.com/2ni2utu.jpg
Mora da se pazi ovi novi Fuji K sprovodnici izgleda imaju tu manu, narocito kod promene silikonca dok drzis stap a desnoruk si, struna se prebaci na drugu stranu bas kod tog treceg sprovodnika i bas na tom mestu gde je cvikovan...onda uzmes stap u ruku i zabacis i narocito ako je glava teza struna se automatski upetlja -obavije bas tu oko blanka i od zamaha i pritiska petlja jednostavno stezuci se precvika blank...Znaci mora da se pazi uvek kad promenis silikonca..........

TopMix

Stepo, koju xzogu 100gr si uspeo da slomis i na koji nacin?

borut

Pozdravljeni,javljam se prvi put i to iz razloga da sam u nabavi opreme i ucenju pecanjana jigove. Pod prvo se izvinjavam zbog mogucih gresaka u gramatici jer je proslomnogo mnogo godina kad smo prestali uciti zajednicki  jezik i poslednji put da sam pricao aktivno bilo je 2007 godine kada sam bio vođa reprezentacije slovenije u saranolovu na adi na svetskom
Dolazim iz kuta slovenije izmedu madajarske i avstrijske granice pa u vecini pecam u jezerima koja su ostala posle kopanja  sljunka.dubine su razlicite ali u vecinivece od 10m  pa do 20m. Lovi se i na reci muri  koja ima prilicno brz tok.
Kupio sam pre dve godine sportex styx b 270 28do 50.sve fino pa pitam dali mozda zbog neznenja ne osjetim  jig ispod 10 g.
Zato trazim stap  pa mi se xzoga veoma svida narocito su performa nsi sa jou tubea zapanjujuci
Evo toliko za prvi put

maverick

Dobro nam došao, a pitaj sve sto te zanima pa cemo pokusati pomoci  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Lomnica_city

Za tolike dubine jezera pola jeseni i celu zimu ti treba taj Sportex, i glave 7+gr (ja na 20-ak metara dubina jezera od 500-ak ha koristim i do 30-35gr glave), zavisno od toga koliko brzo zelis da sidjes do dna, koliko je smudj na tim terenima sumnjicav prema vecim glavama...
A za prolecno-letnji deo sezone, od Xzoga stapova, kad ti trebaju glave uglavnom 5-6-7gr, i poneki vobler verovatno, ne verujem da imas bolje resenje Mastery 40gr, ona je mislim 7,8ft (2,34m) ili cak i 30gr, mislim isto 7,8ft, super osecaju 4-5gr!
Pozdrav iz Srbije...

borut

Dali se sportex styx i xzoga mogu usporedivati?
Stalno pričate da bi svi lovili 100 gramcima iako se upotrbljavaju jigovi gramaze 20 grama  ?
Posle 25 godkna pecanja sarana razumem odabir stapa i tezine ito sto se usaranolovu treba , ali mi molim objasnite odabir stapa po gra mazi u lovu pradatora