XZoga štapovi

Autor Brus, Studeni 20, 2012, 18:08:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

miha

Citat: Greys  u Travanj 12, 2014, 18:50:35
Kratki video od neki dan. I da,ovdje je Stella 6000  :ok:

RJ je takvog ako ne i večeg na Dravi maznio na CDBR a rola je bila 2500 ili 3000 Josipe ipravi me ako grješim :hello2:

alexdja

Citat: Batica  u Travanj 13, 2014, 14:01:45
Pedja, nemoj da ti izbusim Tajmena pa da vidis da znam;D

Uf nemoj njega da mi diraš, buši korsu ako nešto mora... :icon_biggrin:

Daj malo više utisaka o štapu...

Znaš da sam hteo da ga kupim i još uvek je u opticaju, samo me Bole poremetio, ubacio mi rovca sa onim CTS-om, pa išao da gledam blank, pa sad ne znam šta da radim... :sha:

Meni treba štap za džig smuđa isključivo (znači ne motka za soma pa zato mi ovaj interesantan), da bude brz, a da se ponaša na ribi onako kako si opisao Liona, s tim da mogu povremeno, kad zatreba, zbog protoka i drugih uslova da spustim neku težu glavu 50-60+ g (kao onaj put npr. u srednjim vodama kad smo probali)...

Znači osetljiv, brz, jak, elastičan, sa velikim rasponom tb... :icon_biggrin:

Jel Lion taj ili ne? :sha: :hi:

Nema više divljeg bučka. :no:

Batica

Meni bolji nego cts elit serija. Bolje radi na ribi, lepse se savija. A jaci u donjem delu. Bas zbog krutosti sam pobegao od elit sd serije. Dok np bay caster odlicno radi.
Bacao sam do 50g.
Sa 15lb pp jako lepo oseca dno, dok neki pecaju sa 30g ja pecam sa 25g. Mada to uglavnom zavisi od debljine kanapa. Smudj od 8kg sala za stap, kada je krenuo ispod camca samo sam ga vratio nazad. Drska nije kratka, taman je dugacka kako treba, kada udaris jacu kontru nema bezanje stapa, da sklizne ispod miske. Halter mi se ne svidja, pogotovo donji deo, jeftino uradnjen.   Za smudja dobar stap, moze i vertikala. Mada jedva cekam nekog brku da osetim i testiram stap sa nekih 20-30kg ribe. Da proverim ti 35lb

alexdja

E to je već opis... :thumbsup:

Ništa, kad se vidimo, uzeću da probam malo pa ćemo videti, za sada sam blizu odluke, jer nekoliko njih čije mišljenje uvažavam, kažu isto to što i ti...

Pozdrav, vidimo se... :bye:
       Nema više divljeg bučka. :no:

Greys

Alexdja, sa lavom nećeš pogriješiti

Dr.Motte

Evo da napišem kako je vrh Black Mambe zamijenjen. Tražio me čovjek da mu pošaljem donju sekciju da nađe gornju koja najbolje naliježe.
Štap mi je poslao natrag bez naplate poštarine i gornja sekcija me koštala 330 kn.
Inače je čovjek vrlo korektan i drži se onoga što je i kada obećao.  :hi:

TopMix

Citat: Batica  u Travanj 13, 2014, 14:39:13
Meni bolji nego cts elit serija. Bolje radi na ribi, lepse se savija. A jaci u donjem delu. Bas zbog krutosti sam pobegao od elit sd serije. Dok np bay caster odlicno radi.
Bacao sam do 50g.
Sa 15lb pp jako lepo oseca dno, dok neki pecaju sa 30g ja pecam sa 25g. Mada to uglavnom zavisi od debljine kanapa. Smudj od 8kg sala za stap, kada je krenuo ispod camca samo sam ga vratio nazad. Drska nije kratka, taman je dugacka kako treba, kada udaris jacu kontru nema bezanje stapa, da sklizne ispod miske. Halter mi se ne svidja, pogotovo donji deo, jeftino uradnjen.   Za smudja dobar stap, moze i vertikala. Mada jedva cekam nekog brku da osetim i testiram stap sa nekih 20-30kg ribe. Da proverim ti 35lb
Nema bas mnogo veze sa temom, al nisam mogao da ne odreagujem. Prica o somovima i zogama moze da pije vodu, al pominjati smudjeve u ovoj prici je malo neozibljno. Ja sam bez ikakvih problema iscimao smudja od skoro 8 kg, sa deset metara dubine i iz krsa, sa sportexom BS 20gr!
Uzgred, juce sam imao ozbiljnog soma na shiteno gembu 8ft 140gr, al mi je spao posle nepuni minut. Stap je odreagovao idealno, al mislim da kontra nije bila adekvatna (i dupla!) i da  jig udica
nije bila dovoljno ostra, jbg...subjektivni faktor...

maverick

Nakon jednodnevnog izleta na Dunav i maltretiranja Taka pi ...moram reci da me stap odusevio....bez obzira na duzinu jako lijepo zamara ribe...nema otkačinjanja...mada sam udarao samo po bajkošima...a sve se jucer udarali neki teretnjaci na glave 50 plus grama....štap ne zamara ruku ni malo...od 20 do 90 grama sam radio i tu je savršen...jak ...brz...i extra osjetljiv i na tim dvadesetgramskim glavama......napokon nakon xy štapova za teski jig...ovo je onaj koji mi savrseno odgovara za moj način ribolova....malo mu je vec transportna duzina ali zanemarivo
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kajman

Uzas, grubijanu jedan Ti si se izgleda pozdravio sa filingom  :icon_profileright:
Bice da ti je ruka utrnula dzeci je na gasu motora  :laughing7: Krajnje je vreme da instaliras volan  :toothy12:

maverick

Nema tu filinga...hitam ta olovna đula u tamne dubine...i motljam van vadeci ribu... :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

miha

stigli XZOGA štapovi u Valpovo u trgovinu ... :hello2:

maverick

Nadjoh video od kolege Brusa...i ekipe koja se odlično zabavlja na pecanju  :ok:

rsimon4

Molio bih iskusnije članove da mi kažu razliku izmedju XZoga Lion Force 2.44m, 12-50g i XZoga Black mamba 10-45, 2,45 cm.
Hvala
Sve drugo su kerovi samo je rottweiler pas!

NORIS vom Grunteblick

mlb

po mom iskustvu lion ti je puno tvrđi i oštriji (za srednji i teškii jig) dok je mamba malo mekša pa samim tim pogodnije i za vođenje voblera i manjih glava! E sad to je samo moje mišljenje!  :icon_thumright:

kajman

Simon, vidi ta dva stapa su apsolutno razlicita mozda si mislio na Lion apropo- mamba 60gramka?
Mamba 45grama je u odnosu na Lava sasvim druga vrsta stapova iako su gramaze tu negde i te gramaze nemaju nikakve slicnosti ....
Mamba 45 gramka udobno obavlja sve poslove u tezinama od 5-18 grama moze i vise grama aliiiiiii cemu?
Ovako

Pre svega, zbog svojih 150g i totalnog balansa, ali totalnog znaci O zero, neverovatno je pre svega operativn i nadasve udobna za rad, sto ce reci da leži u ruci kao salivena. Halter je tako napravljen i signal prenosi trenutno kao da drzis sam blank sto meni govori da je podloga za halter uradjena prvoklasno, a od toga, jasno, zavisi i detekcija, kod ovog blanka osetljivos i signal je cini se i bez toga savrsen.
Kompletna drska, bas onako kako i volim - taman kako treba, nije suvise dugacka ali nije ni suvise kratka-e zbog onih tezih riba i zescih ranova. Kad rusifikujem uzvodno i ne samo uzvodno, lepo legne pod misku, vrh prema vodi, nema umora, uzivancija neprekidna tri dana a i sire nisam probao ...
Gornji segment je prica za sebe, definitivno napravljen da u drilu podnosi svakojake pritiske a sto se donjeg tice veoma je lagan i veoma snazan. Akcija štapa je opet prica za sebe, nadasve neobicna i ne cudi sto moj prijatelj Knez kaze suvise ostra za njega... na suvom da, ali u akciji tj. na vodi je to nesto sasvim drugo. Tu ostrinu koristis da izvodis pravilno sve tehnike dzigovanja koje vrh podnosi sa lakocom, ali u kontri se ta ostrina - gubi kao rukom odnesena i pojavljuje se jedan sasvim novi stap ciji je vrh idealno fleksibilan i osetljiv tako da smudj bez problema srrrkne silikonca i kod zategnute strune dok namotavas. Ova osobina karakteristicna je za Daiwu visker i amorfus..Vrh se  malo-taman koliko je potrebno-i kod zategnute strune povije u trenutku usisavanja taman da ga ripce srrrkne bez muke i naspanuje vrsni deo za idealnu, a laganu kontru. Zaista ujeda munjevito i bezbolno gotovo neosetno kao pava mamba. Ovakav ujed za rezultat ima savrseno kacenje tako da neka posebna kontra ustvri i nije ni potrebna. Samo zategnes i ledeni je upertlan skroz na skroz i to kroz gornju vilicu!
To je to, Hyper Tunning Action, mislim zbog neverovatno zanimljive akcije ovog blanka, gde kod raznih pritisaka iz bilo kog ugla blank kao od sale odradjuve sav posao. Interesantno da cak i kod nizvodnog povlacenja kada udarac dobijes mnogo vislje uzvodno u odnosu gde stojis a ugao kacenja totalno blesav pertla bez problema. Ko rece Kalins Grab? Do sada pet smudjeva visoko uzvodno ni jedno otkacinjanje.
Ono sto je zanimljivo a to je da se blank pod vecim opterecenjem savija vrsnim delom tj. U neku ne bas celu parabolu bas onako po mom ukusu prelepa snazna, a vrsna poluparabola sa odlicnom amortizacijom, ma ne odlicnom nego Hyuper tunning amortizacijom. Kod jos vecih opterecenja jasno vidim da donji deo ne dozvoljava bas tako lako da ceo blank ode u kiflu do rukohvata. Ipak, mislim da kod bas enormnog opterecenja to bi se upravo i desilo kao mera bezbednosti od pucanja blanka.
Sam osecaj drzanja ribe ovim blankom je zaista za veliku dozu naviruceg adrenalina napuni te kao retko koji blank...Ko razume shvatice. Ja u ovom stapu vidim jedan savrseno modifikovan, a za xzoga tipican blank koji ribu drzi neverobatno lako tj. bez opterecenja ruke – kao da i ne osecas tezinu ribe i pritiske i kako bi to rekli ne „bezi“ iz ruke ni u trenutcima iznenadnih a mnogo snaznijih pritisaka-udaraca-ranova sto se na snimku i vidi. Pre svega vidi se ta xzogina lakoca kojom drzi ribu tj. Zamara i jasno se vidi kako se Covek pogubio i odusevio kad je video to sto drzi na stapu. Da se razumemo, ovo sto napisah starijim kolegama mozda izgleda da je to jedan germina materijal ali to jedno s drugim jednostavno nema veze. Ps. Lovio sam germinama davno ah pa drugih nije ni bilo tako da znam o cemu pisem 
Lepo je sto na stapu pise sve ovo sto pise a mislim da su namerno izbegli da napisu SportFishing Vetarans. Bikoz, ovim blankom i decica mogu da drze krupne ribe.
Meni je kocnica uvek za par nijansi jace nastelovana od potrebnog /volim tako/ a blank je takav da to trpi bez zakeranja. Blank je predvidjen za veoma lagano, 3-5gr, pa onda sve teze i teze, sve do srednje tesko otezanje tj. do 20g olovna glava i odgovarajuci silikonac. Nisam probao mozda moze i teze aaaa –mozda imoze i zestoko cupanje iz vode-ni to nisam probao, ali kad ga uzmes u ruke osetis tu operativnu i tezinsku lakocu pa to prefinjeno amortizovanje i uzivanciju, ne pada ti na pamet ovako grubo cupanje ribe iz vode-tim pre sto nema potrebe-blank je za meraklije i kao sto su i napisali na stapu oko endkape * sta god da je - neka je*--- nista ne moze da pobegne!!!