XZoga štapovi

Autor Brus, Studeni 20, 2012, 18:08:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Hunter

daklem nist,pasce bushwacker posto trebam stap brzo,a jeftino!

Zloba123

Pozdrav svima.. Htjeo bi da pitam iskusne a i sve druge ko je hvatao,pecao s ova dva stapa :)
Hocu da kupim a razmisljam se izmedju koja dva.
Imam u opciji Shimano stradic 2,77 a akcija je 15-60 a tezina je 204 grama
Ili Xzoga Jap Style al bi htjeo isto u toj duzini..posto je stap za pecanje s obale,zato sam mislio ovu duzinu.. hvatam iskljucivo na jezeru ( djigovanje ) nekad na rijeci Vrbas gdje nije jaka struja i po stajacim vodama na kaske i leptirove..al najvise mi treba za djigovanje smudja,stuke,soma.
Sad vidio sam da ima i xzoga do 60 grama,mislim da je duzina 2,50 ili 2,60..pa se bojim da mi je to kratko za pecanje s obale. Molim vas ako moze pomoc posto nisam se susretao s ovim stapovima..Hvala svima naprijed. LP

Lomnica_city

Stradic ti je Fast akcije, a 15-60gr (pre 10-45gr) mu je tezina bacanja... JAP Style 100gr je realno mozda 20-70gr, i isto Fast akcije, tako da je vidno jaca, oko 10gr vecu glavu moze da vodi ili da se manje muci sa manjim ako je jezero duboko, meni se moja mucila sa 35gr na jezeru, sa 28gr vec nije, i slicne je krutosti i brzine. Ima snage za svakog smudja, a ortaci su hvatali somove do 38kg na Moravi pa i za njega do 40-50-ak kila ne moras da brines, jako lepo radi na ribi pa nece ni stuka da spada...
Sa Mastery 60gr sam pecao nekoliko puta, malo je brza (jer ima znatno manje vodjice) a mozda je 20% slabija od JA-S 100gr, rukohvat je znatno kraci i onda razlika izmedju nje i ove od 9ft nije vise od 6-7cm radne duzine a ni od Stradica nije mnogo kraca, mozda 9-10cm. Za soma nije, moze manje komade ali preko 20kg mislim da nemas puno sansi...

Zloba123

Da da..jos mi samo nisi rekao svoje misljenje koji da uzmem :-)
Imam druga u Švicarskoj koji moze da donese stradica za 110 eura.. Ima i 15-50 i 15-60, 2,77.
A xzogu jap stayle imam ta do 100 grama 2,74 135 eura a do 60 grama al duzina je 2,57 tako nesto on je 125 eura. Meni se vise stradic svidio,izgledom..sad ne znam sta da radim.

rj

kupi ono što ti se više sviđa ...pusti preporuke ipak ćeš TI to držat u ruci  :icon_thumright:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Zloba123

Hehe..tako mi i drug kaze. Uzimam sto se meni svidja :-)
Ne znam stvarno sta da radim :-)

profi012

Uzmi oba,pa onaj koji ti manje lezi prodaj.

rj

i ovo je dobar savjet  :ok:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Zloba123

Hehe..to si upravu..al nemam za toliko ;-)

Lomnica_city

Citat: Zloba123  u Studeni 25, 2014, 17:56:53
Da da..jos mi samo nisi rekao svoje misljenje koji da uzmem :-)
Imam druga u Švicarskoj koji moze da donese stradica za 110 eura.. Ima i 15-50 i 15-60, 2,77.
A xzogu jap stayle imam ta do 100 grama 2,74 135 eura a do 60 grama al duzina je 2,57 tako nesto on je 125 eura. Meni se vise stradic svidio,izgledom..sad ne znam sta da radim.

Moje misljenje je da AKO ne dzigujes glavama preko 25gr i ne pecas ciljno soma tim stapom, uzmes 60gr na 8,6ft, ako bi i soma ciljano i cesto pecao uporedo sa smudjem, onda 100gr, a Shimano stapove ne cenim vise posle onoliko problema sa halterima, ljustenja boje (moj bivsi Antares, stap od 200€, je imao oba problema).
Ako nemas 260€ za oba, imas li 200€ da uzmes Xzogu Lionforce 80gr od 3m, ili Black Mamba 60gr od 2,75 ako ti je LF prejak?

Zloba123

Pa meni treba stap za smudja,stuke i AKO bi som naletio..
Najvise jig do 25 grama,vobleri i varalice.
U ponudi imam xzogu jap style s 85MH2, 259CM , akcija do 60grama.
Sad se bojim da nije malen stap ako hvatam s obale.

Zloba123

Da..a hvtam i iz camca nekada.
Nemam toliko..130e sam planirao.

Lomnica_city

Zavisi, ipak moras da raskrstis sa sobom da li ti znaci sto veca radna duzina, ako si recimo nizak ili sta znam... Stradic (opet akcija nije 60gr, to je tezina bacanja) ima verovatno manje od 10cm vecu radnu duzinu, ali ima par vodjica vise i broj mznje su, to ti moze biti problem zimi...

Zloba123

Nisam nizak..190 sam..Pa dobro,tako pise..do 60 grama akcija Xzoga Jap Style S.. A stradic ima 10-50 grama i 15-60 grama..to sto govoris,kazes za stradica ?

MIKA

Cormoran maro power 3m fast 20-60
Čovjek se rodio umoran, a živi da bi se odmorio :D