XZoga štapovi

Autor Brus, Studeni 20, 2012, 18:08:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kajman

Citat: maverick  u Ožujak 14, 2013, 14:47:49
Zasto si to sad napisao  :toothy12: sad slusaj kad matori da odgovor  :toothy12:
Da  :icon_biggrin:
Pre svega, zbog svojih 150g i totalnog balansa, ali totalnog znaci O zero, neverovatno je pre svega operativn i nadasve udobna za rad, sto ce reci da leži u ruci kao salivena. Halter je tako napravljen i signal prenosi trenutno kao da drzis sam blank sto meni govori da je podloga za halter uradjena prvoklasno, a od toga, jasno, zavisi i detekcija, kod ovog blanka osetljivos i signal je cini se i bez toga savrsen.
Kompletna drska, bas onako kako i volim - taman kako treba, nije suvise dugacka ali nije ni suvise kratka-e zbog onih tezih riba i zescih ranova. Kad rusifikujem uzvodno i ne samo uzvodno, lepo legne pod misku, vrh prema vodi, nema umora, uzivancija neprekidna tri dana a i sire nisam probao ...
Gornji segment je prica za sebe, definitivno napravljen da u drilu podnosi svakojake pritiske a sto se donjeg tice veoma je lagan i veoma snazan. Akcija štapa je opet prica za sebe, nadasve neobicna i ne cudi sto moj prijatelj Knez kaze suvise ostra za njega... na suvom da, ali u akciji tj. na vodi je to nesto sasvim drugo. Tu ostrinu koristis da izvodis pravilno sve tehnike dzigovanja koje vrh podnosi sa lakocom, ali u kontri se ta ostrina - gubi kao rukom odnesena i pojavljuje se jedan sasvim novi stap ciji je vrh idealno fleksibilan i osetljiv tako da smudj bez problema srrrkne silikonca i kod zategnute strune dok namotavas. Ova osobina karakteristicna je za Daiwu visker i amorfus..Vrh se  malo-taman koliko je potrebno-i kod zategnute strune povije u trenutku usisavanja taman da ga ripce srrrkne bez muke i naspanuje vrsni deo za idealnu, a laganu kontru. Zaista ujeda munjevito i bezbolno gotovo neosetno kao pava mamba. Ovakav ujed za rezultat ima savrseno kacenje tako da neka posebna kontra ustvri i nije ni potrebna. Samo zategnes i ledeni je upertlan skroz na skroz i to kroz gornju vilicu!
To je to, Hyper Tunning Action, mislim zbog neverovatno zanimljive akcije ovog blanka, gde kod raznih pritisaka iz bilo kog ugla blank kao od sale odradjuve sav posao. Interesantno da cak i kod nizvodnog povlacenja kada udarac dobijes mnogo vislje uzvodno u odnosu gde stojis a ugao kacenja totalno blesav pertla bez problema. Ko rece Kalins Grab? Do sada pet smudjeva visoko uzvodno ni jedno otkacinjanje.
Ono sto je zanimljivo a to je da se blank pod vecim opterecenjem savija vrsnim delom tj. U neku ne bas celu parabolu bas onako po mom ukusu prelepa snazna, a vrsna poluparabola sa odlicnom amortizacijom, ma ne odlicnom nego Hyuper tunning amortizacijom. Kod jos vecih opterecenja jasno vidim da donji deo ne dozvoljava bas tako lako da ceo blank ode u kiflu do rukohvata. Ipak, mislim da kod bas enormnog opterecenja to bi se upravo i desilo kao mera bezbednosti od pucanja blanka.
Sam osecaj drzanja ribe ovim blankom je zaista za veliku dozu naviruceg adrenalina napuni te kao retko koji blank...Ko razume shvatice. Ja u ovom stapu vidim jedan savrseno modifikovan, a za xzoga tipican blank koji ribu drzi neverobatno lako tj. bez opterecenja ruke – kao da i ne osecas tezinu ribe i pritiske i kako bi to rekli ne „bezi“ iz ruke ni u trenutcima iznenadnih a mnogo snaznijih pritisaka-udaraca-ranova sto se na snimku i vidi. Pre svega vidi se ta xzogina lakoca kojom drzi ribu tj. Zamara i jasno se vidi kako se Covek pogubio i odusevio kad je video to sto drzi na stapu. Da se razumemo, ovo sto napisah starijim kolegama mozda izgleda da je to jedan germina materijal ali to jedno s drugim jednostavno nema veze. Ps. Lovio sam germinama davno ah pa drugih nije ni bilo tako da znam o cemu pisem  :brushteeth:
Lepo je sto na stapu pise sve ovo sto pise a mislim da su namerno izbegli da napisu SportFishing Vetarans. Bikoz, ovim blanko i decica mogu da drze krupne ribe.
Meni je kocnica uvek za par nijansi jace nastelovana od potrebnog /volim tako/ a blank je takav da to trpi bez zakeranja. Blank je predvidjen za veoma lagano, 3-5gr, pa onda sve teze i teze, sve do srednje tesko otezanje tj. do 20g olovna glava i odgovarajuci silikonac. Nisam probao mozda moze i teze aaaa –mozda imoze i zestoko cupanje iz vode-ni to nisam probao, ali kad ga uzmes u ruke osetis tu operativnu i tezinsku lakocu pa to prefinjeno amortizovanje i uzivanciju, ne pada ti na pamet ovako grubo cupanje ribe iz vode-tim pre sto nema potrebe-blank je za meraklije i kao sto su i napisali na stapu oko endkape * sta god da je - neka je*--- nista ne moze da pobegne!!!  :brushteeth:

maverick

Nedostajalo mi je ovo pisanje  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kajman

he he ma imam ja i grejs blank i to bas ovaj
upsss pogresna fotka
Grejs GRXi 275m 60g

Kugla

Ok kad pročitaš sve ovo zaželiš jedan takav štap u šoški, koja je cijena jedne takve stvarčice? A drugo ova fotka sa svim tim smuđevima ispod onog drugog štapa je ne primjerena, to je jedan od velikih problema zašto je sve manje ribe!

Greys

Jesi imao i seriju prije GRXi? Samo GRX? Vjerujem da si radio i sa njom

Kugla

Hahahah pogrešna fotka, ajme meni ostavi da ljudi vide, pa neka sude

miha

Citat: Greys  u Ožujak 14, 2013, 15:44:05
Jesi imao i seriju prije GRXi? Samo GRX? Vjerujem da si radio i sa njom
zašto ne kažeš da si davno prevazišo Greysiće da sad radiš sa pravim štapovima

Greys

kajman

Kugla nije to moja fotka to je "reklamna"  fotka jedne novosadske firme koja kod nas prodaje ove stapove mislim da je firma ribolovac tako nekako, uostalom mogu ti poslati na PP pa vidi kada i ko je snimio..
A umesto te trebala je ova fotka za Grejsa

Nazalost nisam koristio Grejsove blankove pre ovog a sto se ovog trodelnog 60gramca tice sasvim je O.K. stap.
Cena ove mambe je oko 200 euro.

Hunter

to nije blank,to je gotovi stap!
matori,sumnjiv si mi!jesi poce menjat jutarnju kavu sa pelinom!? :eggs:

kajman

Jes gotovi stapovi, eto
i ovo drugo si pogodio samo obrnutim redom je  -  pelin sa malo jutarnje kave hehehehehehhe

miha

vidi se da je kriza loše vrijeme . uskoro i promjena stiže južina od nedjelje  :hello2:

kajman

Jessss, ali nesto se i ne radujem  :nono:  ja se vise plasim da mi se bilo sta okaci o udicu sve puno odvratnih crrrrva-parazita   :icon_puke_r: i opet bljak  :icon_puke_r:
Zaista kako je stanje kod Vas sto se tice ovih parazita???
Hunter jel dolazis ove god na sajam u N.Sad??? Bilo bi lepo da se vidimo i ispricamo kao nekad.

miha

a neznamo smuđ je u lovostaju  :hello2: