XZoga štapovi

Autor Brus, Studeni 20, 2012, 18:08:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kugla

Jao ne gledam na sat pa imam dogovoreno kod mosta već kasnim  :occasion14:

maverick

Htio sam kumi poslati sliku da zna ti kuma da trazi  :toothy12:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Hunter

Citat: Dragomir  u Ožujak 15, 2013, 13:42:33
Jessss, ali nesto se i ne radujem  :nono:  ja se vise plasim da mi se bilo sta okaci o udicu sve puno odvratnih crrrrva-parazita   :icon_puke_r: i opet bljak  :icon_puke_r:
Zaista kako je stanje kod Vas sto se tice ovih parazita???
Hunter jel dolazis ove god na sajam u N.Sad??? Bilo bi lepo da se vidimo i ispricamo kao nekad.

idem i ove godine.ja kad god u srbiju tebe nema nigdje.samo nemoj da mi crva preneses!

MIKA

Citat: Brus  u Studeni 20, 2012, 18:14:54
Zahvaljujući prike Kajmanu koji mi je skrenuo pažnju na ove štapove i RJ-u koji mi je izašao u susret i nabavio par XZoga počeo sam pre par sezona da varaličarim ovim štapovima.
Danas imam nekoliko ovih štapova koji mi pokrivaju sve situacije na vodi kada je varaličarenje smuđa i soma u pitanju.

Postavite pitanja o svemu što vas zanima vezano za ove štapove i ja ću se potruditi da vam dam odgovore.
kolko su osjetljivi ovi stapovi i kojeg bi preporucio za pecanje laganim jigovima 8+   :icon_scratch:
Čovjek se rodio umoran, a živi da bi se odmorio :D

maverick

Onom 60-gramkom moze od 8 gr pa na više
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

MIKA

mislis na plavu mastery ili  :icon_scratch:

maverick

Mastery, svejedno plava ili crvena, iste su

MIKA

vec je duze vrijeme mislim uzeti al se uvijek nekako predomislim, svaki put nadem neku izliku  :BangHead:

maverick

za Dravu jedan od univerzalnijih stapova  :thumbsup:

MIKA

kolega kuštro kupio xzogu blastino, pa cemo vidjet sta ce on rec o njoj nakon probe  :occasion14:

kajman

Odlican za povlacenje velikih sedova

Di-Di-Ti za glavinjare

Ovo je jedan veoma solidan blank, lagan, savrseno balansiran, a ono sto me frapira i dan danas to je da sam ukucava na mrtvo!! Kontra ti nije ni potrebna-snazan gornji deo koji kao da nije sa iste mandrele motan / i nije-daklem,  proslo je vreme rolovanja blankova na jednoj mandreli, pa onda samo iseces blank na pola i to je to, e nije..........kod blastina je donji deo drugaciji od gornjeg i to je ono sto blastino cini jedinstvenim-i zbog cega je u mojoj kolekciji voljenih stapova/, zamara sve tezine i duzine, kao od sale, trpi silovanje svake vrste kao da nije ni svestan da ga silujes       -vrh je neverovatno osetljiv snima sve pod vodom i to u koloru, to sam primetio jos samo kod jednog VOLJENOG STAPA ...       i sada kod Blastina....Ostar je ovo blank, kod drmanja vrh koci u mestu!
    Inace ja sam ovaj stap kupio za povlacenje velikih sedova sa obale koje on na raznim glavama sa lakocom povlaci gde hoces i kako hoces, a da pritom ne pravim velike greske u skokovima vec da prezentujem sto nize tik uz dno...., tj.  „u ravni sa dnom“ , taj gornji deo je zaista neverovatan. Snazan-robistan, kontrira i ubada nekako zlo i zilavo bez kompromisa i to sam od sebe, a opet nikako nije motkas - mislim nije pritka, daklem postoje stapovi za varalicarenje i pritke......tj. hocu da kazem posle te grube i zilave kontre desava se nesto sasvim neocekivano, javlja se savrsena progresivna akcija, Blastino sa lakocom, fleksibilno i nonsalantno, drzi i vece ribe, na primer nekog ljigavog goluzdravca od 20kg... i sto bi rekli -nothing can escape           
Nisam njime bacao....... uffff, bacao... Nisam njime zabacivao nista teze od 21gr, ali lakse jesam  iako je pocetna gramaza 12gr /gde je vrh, pa i ceo blank kod ove tezine, itekako osetljiv i upotrebljiv zabacivao sam i glave od 7gr. istina ne sa silikonskim tvistercicima jer njih i ne koristim vec 7g. + sed 10-15cm,   strunom Duracast 0.18mm. /lepa kombinacija pola najlon pola struna/ Naravno, neka picanskija i tanja struna sve to bi poboljsala, mada blank neverovatno pozitivno reaguje bas na debele strune, odziv vrha, kontra-signal je perfektan.  Inace na njega srafim Twin Power 4000f i balans mi je u nuli -e finito-celodnevno varalicarenje bez cosmodiska     
Za camac i vertikalu!

Dunavu imamo svoje fikacione tehnike. Misli se na rusifikovanje. Jedna od njih je he he steno-fikacija. Recimo, imate potopljen kameni spor, od vrha kamena do povrsine 2-3m voda preliva, kamen se uz odredjeni nagib spusta do dna nekih 7m ukupna dubina 10-12m. Dunav snazno tece po vrhu i sa obe strane, daklem, snazno tece, tu je i smudj na vrhu levo i desno, samo na kojoj dubini??? Gde god da zabacis sve sam "zivi kamen" bez pravog olovnog otezanja ovde nemas sta da trazis- uzas od lokacije koja u slast "guta silikonce", ako nemate pravi alat. Blastino se u ovakvoj situaciji pokazao i to kod svlacenja silikonca niz ovaj kameni uzas, a mora se jer ne zna se na kojoj dubini su smudjevi uz kamen prilepljeni, /naravno Mario zna jer ima sonar/ ali za nas koji nemamo ekran...od vrha do dna, odnosno /obratno/ od dna a uz kamen do povrsine. E to, od gore na dole, a nerocito od dole na gore je tzv. dijagonal dziging za sta je blastino, cini se namenjen.

Sve u svemu simpatican stpic cija duzina mi ni malo ne pravi probleme da sasvim udobno i bez kidanja varalicarim sa obale

Upsssss
Miko ja se pre Kustre istrcao sa obimnijim komentarom  :dontknow:

kajman

Citat: maverick  u Ožujak 26, 2013, 22:35:03
Onom 60-gramkom moze od 8 gr pa na više

Da ta 60 gramka je posebna prica

Dr.Motte

Do koje težine glava i s kolikim voblerom max. bi se moglo raditi sa Crnom mambom od 8'' i 12-50g na Dunavu?
Što više čitam ovu temu sve sam bliže prodaju SpeedMastera  i kupovini mambe :)

miha

nemoj prodavat ako možeš ostavi si speed  :hello2:

Dr.Motte

Zašto? Nije Mamba bolja? Imam dva Speeda, 20-50 i 50-100 pa bih slabijeg prodao i kupio Zogu za voblera. Iako, zao mi je jer je Speed potpuno novi, kupio ga u 1 mjesecu i namjenio za voblera tako da sam samo zabacio par puta da vidim kakav je.