XZoga štapovi

Autor Brus, Studeni 20, 2012, 18:08:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kajman

Lomunac nije ovo nikakva zamena ovo je potpuno nova konstrukcija stapa- ni kicma mu nije ista kao kod ostalih xzoga. Izuzetno je ostar tj. brz, vrh osetljiv a snage u neverovatnim kolicinama. Zamisli mali CD BR  /mislim na onaj 8.6' ili ovi malo manji 32g bese/ ako si ga imao u rukama e tako samo neverovatno snaznije-jednostavno kada ga pricvrstis za kuk i zaljuljas snazno stap ne giba u blanku ni malo samo sam vrh radi. Stoga i utisak da je kao iz jednog dela.

maverick

Tema je xzoga, tj..znaci predstavljanje odredjenih modela od nekog tko je vec isprobao...u Hr i na sirem podrucju prve su stigle u Os kod Borka i kod decki iz Siska, od 60 gr preko 100 gr i 150 koje sam sve kupio sad vise nemam ni jednu....kod dvije vece mi je smetalo podugacka rucka, a 60 gr sam poklonio malom rj kao kumcetu i ona mi je svakako najbolji za moje potrebe....blankovi a tako i oprema su jako dobri e sad...ukusi su razliciti
Inace trazim stap za glave od 30-40 gr pa do recimo 80-90...pomislih da nesto u zoginom programu mozda moze zadovoljiti moje zahtjeve...i svaki opis je vise nego dobar. Javna opomena kolegi Mihi KOJI TU POKUSAVA UVUCI NEKI ZLOCESTI KOMENTAR...to na ovom forumu nema...ili čitas teme koje te zanimaju a ne podbadas one koji zele napisati nesto...normalno da postoje ljudi koji promoviraju nesto, postoje ljudi koji otvaraju neke teme....neki imaju razloga neki ne....
Ova zadnja recinica je opaska na komentare i u ovoj temi ali niti jednoj drugoj se nece raspravljati o tome ili na slican nacin.  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Lomnica_city

Citat: kugla  u Rujan 24, 2013, 15:47:20
Vrhunski proizvođač a toliko nedostataka nabroja Lomnica, :icon_scratch: i u ostalom ako je tako vrhunski proizvođač, cijenjen, skup, kako onda da imate toliko primjedbi oko označavanja gramaže, karika i sl. pa valjda znaju što rade.

Ma gde je Xzoga vrhunski proizvodjac, to sto imaju Takadum od 350€ u ponudi ne cini ih vrhunskim, kad im vecina stapova kosta izmedju 100-200€, a ovo nisu mane, ne sve doduse, ovo su primedbe koje su meni zasmetale kod njih, a ja sam ipak "picajzla" za detalje!!

E sad problem sa nama i njima je sto oni dizajniraju stapove za morski ribolov skoro pa iskljucivo, kao i ovu 100gr koju mi koristimo za soma na manjim vodama ili srednje teski dzig smudja, ja konkretno kad mi trebaju glave od 27-42gr, nije njima bitno!
Kad ti udari u morskoj dubini dobra riba treba ti neretko obe ruke za pumpanje, samim tim i duzi rukohvat, bolje je da su vodjice sto robusnije, veca povrsina smanjuje sanse za mrsenje, brze se rashladjuje u drilu, a i oslonicete ih kad tad o stranu broda pa ako su neke nezne... Pride tu tezina stapa ne igra neku veliku ulogu jer su u globalu morski kompleti teski...

Jedino sto zaista jeste problematicno kod njih je ta kicma stapa, neki proizvodjaci ne obracaju paznju na nju i gledaju da naprave stap da eventualno zakrivljenje blanka ide na dole/gore a ne kako mu kicma okrene blank, najcesce (Marfi jbg) u stranu!
Pre ce to da odbije kupca, iako su savrseno pravi stapovi retkost, nego ta kicma koja je stap oslabila za 4-5-6-7% za tu neku snagu izbacaja i pumpanja ribe, jer smem da se kladim da od procenjenih 400 000 ribolovaca u Srbiji, ne vise od 400 zna kako naci kicmu stapu, prednosti i mane iste...

kajman

Lomunac-'aj jos jedanput... nije ovo nikakva zamena ovo je potpuno nova konstrukcija stapa ni nalik svemu ovome sto si pobrojao i sto si vedeo.

kova

Citat: ossa  u Rujan 21, 2013, 15:41:41
Jedan je BR  :wave:
:thumbsup:
Vishe nije ni jedan na ovom Forumu, maknushe ga "ljubomorni" iz teme o Shtapovima, he he  :silence:  :icon_farao:
Cool   (Slovmo,Poshto nema smajlija za isto)

Lomnica_city

Ne treba da mi ponavljas cika Kajmane, nisam nista rekao o zamenama, tj pitao sam da li nasledjuje Blastino ali video sam vec prethodni odgovor da nije naslednik nego nov model... Mada me cudi sta ce im i Blastino i Mamba i Lav u istim duzinama i gramazama, deklarativno slicnim posto vidim tvrdite da je mnogo jaci!?

Greys

Treba ga svakako vidjet uživo, na suho, na vodi, a tek onda dat mišljenje koje opet je osobno  :icon_thumright:

kajman

:brushteeth:
Pa sto ne otvorite novu temu? "CD i druge kineske replike"

Greys

Kao što je Maverick već negdje i napisao, trebamo se držati teme, a ovdje je slučaj zvan Xzoga. Kajman na najbolji mogući način pokušava da nam približi koju o štapu, koji tek dolazi na naše tržište, i hvala mu na trudu. Zlonamjernim komentarima nije mjesto ovdje.  :icon_thumright:

maverick

Lion je stigao u lavlje ruke  :toothy12: lijepo odrađen štap, spoj..ne bih komentirao , treba vidjeti..na suho je daleko iznad deklarirane tezine bacanja...onako na prvu mi se svidio, djeluje bas ubojito...sutra ga lijepim za ruku pa na testiranje... :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Greys

Na prvu mi se sviđa, djeluje moćno, brz, pravi jig štap  :icon_thumright:

maverick

A vidjecemo..na prvu mi se svidio a to je bitno...sad mu ostaje drugi problem...da na prvom izlasku ulovi ribu...a to vec nije do mene vec do njega  :toothy12:

Darko

pošto si trenutno invalid , mogao bi mu dati drugu šansu ako se nedokaže iz prve  :toothy10:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

maverick

Nažalost..tu nema izmjene pravila  :thumbsup:

Greys

Sretno sa štapom. Samo još da čujem tvoje prave utiske sa vode.  :icon_thumright: