Priprema kukuruza

Autor toktiz, Studeni 21, 2012, 09:26:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

TopMix

Kuvani kukuruz lakse se vari od nekuvanog. To je bitno jer podize verovatnocu ulova, jer ce saran ponovo uzeti kuvani kukuruz brze nego sto bi uzeo nekuvani...E sad, ona Melegova spekcija i kuvani kukuruz cini jos lakse probavljivim, prakticno ga peletira. Znaci, to je samo jedna od kockica koje ce vam pre dati sarana, jer pomaze saranu da jede cesce i vise. To naravno nije presudno, pogotovo na reci. Dok mi ovde polemisemo o kukuruzu, sarani se razvaljuju sa skoljkama, puzicima i ko zna sve cime...tako da...kod saranskog ribolova, sve je relativno...

dravski pecaros

topmix sa ovim zadnjim postom se u potpunosti slažem.. :clap2:
zato sam napisao da je onaj tekst čista glupost jel predstavlja kako kukuruz šaran u principu nepodnosi  :hi:

Mornar Popaj

Evo jedan zanimjiv način pripreme kukutura i primame  :occasion14:
Bez mirisa i kojekakvih dodataka, na starinski način  :takoje:

http://media.rtv.rs/sr_lat/cari-ribolova/22114
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Klifton

Pure C.S.L. Powder is concentrated, spray dried Corn Steep Liquor.

Protein                48-51% Fat                       0.5% max. Cellulose (fibre) 0.3% max Ph                        4.0 Ash                      13-16%

Phosphorous      2.8% Calcium              0.05% Iron                     0.2%

Amino Acids

Aspartic Acid  2.1% Threonine  1.5% Serine              1.8% Glutamic Acid   6.8%    Proline   3.1% Glycine  2.0% Alanine  4.4% Valine   2.3% Cystine  0.7% Methionine  0.7% Isoleucine  1.4% Tyrosine  1.3% Phenylalanine  1.7% Lysine   0.9% Hisitidine  1.1% Arginine  1.3%

(Figures expressed as % of protein)
Ta melegova "špecija" je u stvari ovo,možda on još nešto u to eventualno ubaci ali ne vjerujem,jako dugo se to koristi i u izradi boili i dodavanjem u partikli da li u tekučem obliku kao Corn step liquer ili u praškastom kao corn step powder da ribi oda signal ovdje je hrana i ništa to nije novo ni čudotvorno .Nikakve pelete ne dobijete od kukuruza nego bude atraktivniji,riba ga brže pronađe i ukusniji je eventualno,tako bar tvrde .Isto tako se može ubaciti melasa-gusta koja je puna betaina ,sol,betain posebno, razni mirisi itd itd ali iz moga iskustva potpuno bespotrebno,ništa više i ništa bolje neče se loviti od uredno skuhanog kukuruza sa eventualno manjim dozama još nekog zrnevlja.Csl powder imate spomenut i kao komponentu i u temi boila sa solidnim ali skupljim receptima od rivera.Ja ga dodajem večinom u tkz.krema boile radi signala-atraktora iz bolie jer je polutopljiv( prije kad sam nabavljao je bio potpuno topljiv ali i puno skuplji)Po meni bespotrebno bacanje novaca dodavanjem u kukuruz ,pogotovo bacanje u rijeku gdje večina ribića ovdje lovi.
Spominjanje B kompleksa vitamina u tekstu je namjerno jer to je poznata stvar da ih nedostaje u kukuruzu
B-Complex Vitamins in corn
Vitamin B1   0.07 mg   6
Vitamin B2   0.04 mg   3
Vitamin B3   1.30 mg   8
Vitamin B3 (Niacin Equivalents)   1.59 mg
Vitamin B6   0.11 mg   6
Vitamin B12   0.00 mcg   0
Biotin   -- mcg   --
Vitamine B skupine organizam ne može sam proizvesti, pa ih treba svakodnevno uzimati prehranom. Najbolji izvori vitamina B su kvasac, iznutrice (prije svega jetra), cjelovite žitarice, mlijeko, jaja, meso, riba, zeleno lisnato povrće, banane, orašasti plodovi i mahunarke.Dobro skuhani  kukuruz sa drugim sjemenkama kojima se nadopunjuje  pravilnim fermentiranjem u zatvorenoj posudi če imati dovoljno i b vitamina i csliquer . huh jesam se raspisao  ,toliko od mene

TopMix

Ja sigurno imam manjak B vitamina u ishrani, cim svaki dan rado gucnem bar dva pivkana uz rucak  :occasion14:

No

Kukuruz koji koristim kao mamac,skuham obično dva do tri dana prije pecanja,stavim u teglicu i zalijem vodom u kojoj se kuhao.

Teglicu ostavim na suncu, da počne fermentacija.   :ok:

Na taj način pripremljen mamac mi se na Savi pokazao kao najbolji.   Svaki tjedan kuham iznova novu porciju.  :ok:

dravski pecaros

Skuhana prva ovogodišnja tura kukuruza i počinjemo hraniti šarane  :occasion14:

Kugla

Da ne listam po cijeloj temi, kad kuhate kukuruz jel dodajte što u njega, mislim za par puta nahraniti mjesto i kasnije samo za malo dohraniti. Nisam šaranaš, al kako kaže susjed prestar sam za neke stvari, još me i kolega nagovorio da se oprobamo malo u tom pecanju šarana, pa ću probati.

dravski pecaros

Taman danas skuhao jedan kotao kukuruza

Namočim u kanti željenu količinu kukuruza 24-48 sati ..

Stavim kuhati i kada zavrije kuham 20-30 min

Ostavim da se ohladi operem ga u čistoj vodi

prije pecanja ili hranjenja sipam aromu u kantici u kojoj nosim kukuruz  :occasion14:

Kugla

Znači prije kuhanja se mora namočiti

ljuska

Ne mora al će se prije skuhat i manje će zrna ispucat ako hoćeš da ti se ne pokvari po ovoj vrućini pospi po vodi u kojoj se kuhao malo vinobrana

šajzika

Jednom sam skuhao kukuruz , u stanu na 5 katu.
Pustio prvo da se namace, pa onda poslije nabacio vanilie.
Nikad boljeg mamca nisam imao.
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Ja ga kuhao u kotliću i zaboravio na njega,nikad ulica više nije smrdila. Kotlić ribao dva dana. Više ne pecam šarana

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

ps

Drži se ti onog što te ide, smuđa.  :toothy9:

majstor

Hranim već tri mjeseca. Svakih desetak dana kuham lonac 120 litara kukuruza i malo pšenice i ječma. U lonac stavim kilu šećera i aromu, češnjak ili cimet.