Priprema kukuruza

Autor toktiz, Studeni 21, 2012, 09:26:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dravski pecaros

e neznam druže..ja domačeg imao ..

maverick

Ako netko na forumu ima da je u prolazu neka se javi..plaćanje solarno  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mudri

Ima moj lega u Antunovcu koliko hoćeš,jel ti treba orunjem ili u klipu,ja sam za pecanje koristio taj u klipu,i rukom ga runio,a za prihranu onaj iz krunjača,iako i taj njegov okrunjen nije bio oštećen....

maverick

Treba mi vreća okrunjenog...orunjenog ili kak vec zovete...javi cijenu pa da odem do njega i dodjem po one udice
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Susjed pa jel valjao onaj od prošle godine što sam ti dovezao, pitati ću čovjeka jel ima opet ako ima riješimo nije problem

maverick

kawasaki

Citat: maverick  u Ožujak 26, 2016, 18:53:14
Gdje ima kupiti jednu vrecu kukuruza...da nije puno oštećen pri runjenu i da je čist
dajte covjeku vrecu kukuruza za Uskrs  :vrag:

nije valjda da na selu nema kuruze po komsiluku  :ok:
Brzi od Bolena.

maverick

:stripii: A nema više kukuruza u svakoj kuci...

dac

Citat: kawasaki  u Ožujak 27, 2016, 07:46:21
Citat: maverick  u Ožujak 26, 2016, 18:53:14
Gdje ima kupiti jednu vrecu kukuruza...da nije puno oštećen pri runjenu i da je čist
dajte covjeku vrecu kukuruza za Uskrs  :vrag:

nije valjda da na selu nema kuruze po komsiluku  :ok:

Izgleda da nije bio "dobar",pa ga zeko zaobišao....  :rofl2:   :stripii:

Kugla

Kawa imam zemlje samo što u saksiji za cvijeće, odakle mi kukuruz  :no:

kawasaki

joj joj ode selo kjarcu kad vise nema kuruze  :uf:
Brzi od Bolena.

dravski pecaros

počele su pripreme za sezonu šarana
30 kg kukuruze skuhano...5 kg boila od prije pripremljeno..biče dosta za mjesec dana

Zagor

Da podjelim moj način pripreme kukuruza za pecanje. Nije za prihranu već samo za na dlaku ili udicu.

Upravo u ovo vrijeme mladi kukuruz počinje otvrdnjavati. Uberem par klipova kukuruza otkinem vrh i kraj (bacim ih) i orunim kukuruz. U ranjiku istresem kukuruz i nalijem preko njega cisti alkoholni ocat. Jedno dva prsta iznad kukuruza. (Kukuruz malo nabubri i upije dio octa pri kuhanju). Stavim na vatru i Kuham cca 30-40min dok se neskuha. Kada je skuhan stavim na vrh noža konzervansa i pomjesam. Dok je još vruće sipam u najmanje staklenke koje imam i kada stegnem poklopac okrenem ih naopako i umotam krpama da se sto sporije hladi. Od ture kuruza znam raditi inačice tipa da jednu staklenku napunim da dodan par klinčića i jusnu žlicu soli. U neku staklenku stavim cimeta i šećera. Ali i cisti samo sa octom je odličan za šarana i amura. Netrebaju mu dodaci. I samo još jednom da napomenem kuha se u čistom alkoholnom octu bez razređivanja i u kada pakujem u staklenke sipam taj vrući ocat u kojemu se kuho jedno prst iznad kukuruza.
Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

Smithwick maniac

Jesi uhvatio ribu na takav kukuruz?
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

kawasaki

Brzi od Bolena.