Priprema kukuruza

Autor toktiz, Studeni 21, 2012, 09:26:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mariorhr

Citat: toktiz  u Studeni 21, 2012, 09:26:21
Kukuruz stavim u vodu i ostavim 48 sati da stoji, zatim ga isperem i stavim kuhati. Kad prokuha, kuham ga oko 35-40 min. Ostavim ga u toj vodi da se ohladi i onda ga pakujem u vrečice i stavljam u zamrzivač. Kad idem na pecanje samo izvadim ranije kukuruz iz zamrzivača i na taj kukuruz i pecam. U kukuruz ne stavljam nikakve mirise ni atraktore.

Upravo tako i ja radim samo što kod kuhanja dodam vanilin šećer  :icon_thumright:

Mariorhr

Citat: Carpbm  u Svibanj 04, 2013, 08:59:35
Kukuruz i žito..

Moj savjet je ne stavljati žito osim ako nije cilj privući i bijelu ribu

dravski pecaros

osobno nestavljam žito ali cak je ponekad dobro jel sitna riba prvo zito napada pa onda kukuruz...sve ovisi o populaciji bjele ribe i babuske  :thumbsup:

mlb

A šta mislite o dodavanju pčelinjih saća u taj kukuruz?

raso

Najbolje sam hvatao  :stripii: sa skuhanim grahom i konopljom

dravski pecaros

grah tjera ribu..pogodovo sirov ubacen u vodu...

dravski pecaros

Citat: mlb  u Ožujak 24, 2014, 19:43:15
A šta mislite o dodavanju pčelinjih saća u taj kukuruz?
nes pogrijesiti cito sam da i med dodaju u kukuruz...oko 200 grama na 5 kg tak nekako

mlb

zato i pitam jer sam i ja čitao neke recepture a susjed mi ima pčele pa mi je ponudio ako trebam!

DIDAPATAK

....na domaći med u saću odmah fataš ovu staru sominu :stripii:..to je jedino slatko što trošim :uf:
.. :hi:

joker

jel niko od vas nije probao ostaviti kukuruz u "pacu"od melase
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

Josip

Moja dobitna kombinacija unazad nekoliko godina je ječam i kukuruz u omjeru 60/40 u korist ječma a ponekad i veći. Priprema je ista, u vodu na dva dana , kuhanje pa opet u vodu šaranu na trpezu

dravski pecaros

Citat: Josip  u Kolovoz 03, 2014, 10:30:36
Moja dobitna kombinacija unazad nekoliko godina je ječam i kukuruz u omjeru 60/40 u korist ječma a ponekad i veći. Priprema je ista, u vodu na dva dana , kuhanje pa opet u vodu šaranu na trpezu
cemu jecam???jel da bjela riba to jede a ostavi kukuruz ili zbog neceg drugoga??

Josip

Prvi put kada sam ga koristio omjer je bio oko 70/30 u korist kukuruza. Svaki ulovljeni šaran ispustao je probavljeni ječam...tako da sam sljedeći puta povećao omjer ječma i tako da ovog trenutnog. Ječam u sebi sadrži vitamin B kompleksa i prirodni slador, ujedno i izaziva glad kod konzumiranja...nešto slično kao kad popijes par piva pa si gladan. Sitnije je zrno i duže vrijeme se zadržava na hranjenom mjestu. Sa bijelom ribom nisam imao problema, bude sporadičnih ulova bijele ribe ali ne u alarmantnim količinama..

dravski pecaros

Citat: Josip  u Kolovoz 03, 2014, 11:18:50
Prvi put kada sam ga koristio omjer je bio oko 70/30 u korist kukuruza. Svaki ulovljeni šaran ispustao je probavljeni ječam...tako da sam sljedeći puta povećao omjer ječma i tako da ovog trenutnog. Ječam u sebi sadrži vitamin B kompleksa i prirodni slador, ujedno i izaziva glad kod konzumiranja...nešto slično kao kad popijes par piva pa si gladan. Sitnije je zrno i duže vrijeme se zadržava na hranjenom mjestu. Sa bijelom ribom nisam imao problema, bude sporadičnih ulova bijele ribe ali ne u alarmantnim količinama..
hvala nesto novo nauceno...  :hi:

maverick

Citat: Josip  u Kolovoz 03, 2014, 11:18:50

Jesu ti ovo iskustva s otvorenih ili zatvorenih voda
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"