Priprema kukuruza

Autor toktiz, Studeni 21, 2012, 09:26:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Josip

Sa otvorenih, konkretno Dunava....

Slaven

odličan savjet, a jeftin  :ok:

Hunter

ječam ubrzava probavu kod ribe glede vlaknastog sastava,kukuruz i žito su sa druge strani brašnasti,a brašno guši probavu.

dravski pecaros

danas skuhana nova količina kukuruza pošto je prošla uspješno obavila svoju namijenu

ugo

Kako vecu kolicinu kuhanoga kukuruza cc 50 kg spremiti za duzi period ribolova ,a da nebude smrzavanje?dali ima tko kakav savjet,dali bi tu sol pomogla?

Klifton

Ja i inače solim,neovisno da li ide u friž ili ne

maverick

Ja taman stavio da se kuha...ali nista ne dodajem niti ga cuvam.,...mada sjecam se da nam je panonac pricao o nekom dodavanju alkohola ali sad se ne sjecam sta i kako
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ugo

Hvala na savijetu to me zanimalo,ja sam inace na 2 kante po 20 kg dodao 1kg soli

Klifton

I u kobase je soli 2 % gornja granica,barem meni  :thumbsup:

grgech

Citat: Hunter  u Kolovoz 04, 2014, 16:10:00
ječam ubrzava probavu kod ribe glede vlaknastog sastava,kukuruz i žito su sa druge strani brašnasti,a brašno guši probavu.

probava žitarica kod riba nema nikakve veze s probavom toplokrvnih životinja
kukuruz ne usporava probavu šarana, nema gušenja probave, nema napuhivanja ribe
šaran nema želudac, višak kukuruza jednostavno propasira kroz organizam, uopće mu se ne zadržava u tijelu...

Klifton

Citat: grgech  u Travanj 19, 2015, 04:38:41
Citat: Hunter  u Kolovoz 04, 2014, 16:10:00

tako je

dravski pecaros

evo ga danas poslije kuhanja šunke odmah u kotlu skuhao  kukuruza

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

ma to sam nabrao ljetos mladog..pa to skuhao sad da imam mjesto šecerca u proljece dok nema toliko sitne ribe ... :hi:

maverick

Gdje ima kupiti jednu vrecu kukuruza...da nije puno oštećen pri runjenu i da je čist