Udarci i kontre for Dummies

Autor Miro, Rujan 12, 2013, 10:07:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Alija

Svaki forum je dobar i osmišljen za normalnu komunikaciju na određenu tematiku ....
Onda se desi da se zloupotrebljavaju neke stvari koje neki kažu dobronamjerno kako bi i drugi nešto naučili sa manje muke,počnu se na fotkama šacati pozicije i utrpavanje na iste.
Krene sa malo zavisti koja preraste u jal,pa često komunikacije završe iz nekog od navedenih razloga !!!
Zbog nekih koji nisu zaslužili nešto znati ,nerjetko ostanu zakinuti i oni kojima bi to pomoglo ..... to je žalosno ,ali je i činjenica !!!

Miro

To je istina.
Međutim, osobno, nikad nikoga nisam pitao ´ej daje neku dobru lokaciju´ niti to želim. Tko je voljan to pokazati mi samostalno - svaka mu čast.
Radije npr. ko jučer, propješačim dva-tri kilometra, vidim gdje se na vodi što dešava i sam pokušavam
savjetima sa foruma i pročitati vodu, zamijetit neku lokaciju, zabac vamo, zabac tamo i još usto skinem koju kaloriju  :toothy9:

maverick

Miro prosla je godina dana , jesu se kontre ove sezone popravile  :sha:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

vedro

Kako ce se popraviti kad mu nitko nije pokazao, gdje sta i kako... :uf:

Miro

Citat: maverick  u Siječanj 23, 2016, 19:04:22
Miro prosla je godina dana , jesu se kontre ove sezone popravile  :sha:
Ma jok...cim padne minus..ja na godisnji od pecanja...a i vobleraj mi je draži pa se i ne zamaram sa gumama previše :)

miroslav133

Citat: raso  u Rujan 12, 2013, 11:29:08
Moja preporuka je da prvo upoznaš teren da nebi kod žestoke kontre ostao bez pakti na vobleru

Citat: scotty  u Rujan 13, 2013, 10:25:00
Ja sam imao situacija na vodi da sam kod povlačenja voblera izgubio osjećaj da ga vučem (mislim na vobler)????????????
Nakon kratkog razmišljanja i ponavljanja situacije  ...KONTRA .... gore je!
Što se dogodilo? Sumnja je postojala s njegove strane a ja kontrom kačim ga izvana.
Jbg ... iskustvo s vode je neprocijenivo, a kad ti ga da netko ovako  :icon_thumright:

Poslano sa mog E5603 koristeći Tapatalk

ibro dirka

Koliko često vam se dogoda da zaspete na kontri? Nema klasičnog udarca nego praćenje i uzimanje tek na slijedeće odizanje osjetim da je gore i jednostwvno iako imam vremena kontra izostane?????

maverick

Spavam često...a kontre u takvom polusnu...hm...udarim da spadnem s stolice  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ibro dirka

Inače je i kod mene refleks ali zadnjih mjesec dana bože sačuvaj. Promašaja više nego kad sam počinjao jiggat.

maverick

Do pozicije...do velicine ribe koja tu lovi...zna biti tako...na vobler opustis se i ne kontriras...samoubice se pokoji

ibro dirka

Nisam na voblera promašivao, nego na jigg. Očito me uspava kad po 2-3 sata nema kvrca i onda me iznenadi. Žao mi ovog zadnjeg jer sam osjetio da je poveći. Vukao sam ga 2-3 sekunde štapom i osjetim kako ide teško i osjetim da je riba i nema kontre a majstor samo otresao glavom i ode u dubinu...šaram stalno sa vibracijom jer znam gdje bih trebao očekivati udarac. Inače je na vodi jedno 7-8 metara u 3-4 metra dubine, jači protok pa mu bacam erie 20 i sitno a ovaj put sam stavio fishead isto od 20 i kusur i malkoc sam morao brže vodit u plićem dijelu i skočim na kamen i pričekam jedno 5 sec i opet skok na kamen. Pričekam i odignem jigg i osjetim ga gore ali očekivao sam ga dalje od obale a ne da će ga pratit do plićaka i tu mislim da je greška najveća...

maverick

Ovisi kakav je teren ali uvijek moze s gornje strane dodati malu trocu na jig...

ibro dirka

Teren je teški kamen i dosta dubine ali troca nebi smetala. Neznam, mislim da će mi sad za noćno pecanje postat prehladno tako da mislim da je za mene sezona gotova. Preko dana ne stignem zbog klinaca. Uhvatim vremena jedino kad zaspu...

alex7777

Citat: maverick  u Studeni 02, 2016, 22:44:19
Ovisi kakav je teren ali uvijek moze s gornje strane dodati malu trocu na jig...
kad me cvrkaju jadno za rep onda metim ovu spravu  :tongue1:

i nema greske  :takoje:

ibro dirka

Ima još jedna bolja fora koju moj kolega zove lijepilo...ali nemam sliku. Jedna troca nazad a jedna na kopču.