boja gume

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:39:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

A dosao taman twister on i matori su generacija...na isto ti dodje...diskutiraju o gumam a ni jedan ne razlikuje boje  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

raso

Meni su ove Jozine ljubičaste boje baš onako sexi :stripii:

Hunter

o bože,maverick bi trebo otvorit topic za gerijatriju,jedni bi gledali varke,a drugi bi ih jebali?!
a mi mlađi ne možemo na pecanje jerbo treba zaradit pemziju za starije...

twister011

Tu i tamo ponesto bolucka, otkazuje, smeta......ali boje i dalje vidim, valjda :sha: 
PS: Poceo da pecam. Forsiram Jozu mada mi boje nisu mnogo bitne. Imam vecinu onih zelenkasto-muljavih :occasion14:
Da li je stvar nostalgije, emocija ili neceg treceg, resio sam da prvi (u ovom mandatu) Becki slinavi, bude na Jozu :icon_salut:

rj

trebao si reć da ideš protiv wiena valler ...oni su "fina njuška" za njih ide posebna verzija gume  :icon_scratch:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

twister011

Ma veci je problem sto imam 2x po 5-10m terena, mislim pozicija sa kojih bacam :pirate: Od toga jedna sa zida visokog 5m. Plasim se da ce jednog dana naci samo torbicu po kojoj ce znati da sam ja tu pecao :laughing5: Sa leve strane Dunav tece ko besan, sa desne mirno, granica idealna. Ne znam sta ce biti ako udari i naravno krene u maticu :sha: Dovoljan podatak da tu niko zivi ne peca :toothy12:
Uvek sam se grozio onih majstora sto pecaju sa sredine mosta, a sada imam okrugao meredov precnika 90cm i na kraju kanap 20ak metara dugacak :BangHead:
A sto se tebe tice, ako mu prodje dovoljno blizu, sedu nece oprostiti :ok: Jedini je problem sto ne nosim foto aparat :laughing5: Ima vremena za ove "fine" gumice :thumbsup:

PS: Izvinte, molicu lepo, na OFF :dontknow:

kajman

Citat: rj  u Travanj 17, 2015, 13:54:13
prike uteko  :eek:  :icon_scratch:

Nisam nego juce pukao server na poslu a ja otisao na Dunav i puknuo jednog ljigavod od 12kg. Na dam Shad he he..bem ti 68 gramski stap umal somcetu ne polomi kicmu-jak u vraziju mater!

rj

ako su mu posle kontre sve peraje na broju ...nevalja...  :no:  :rofl2:

kajman

Citat: maverick  u Travanj 17, 2015, 13:19:13
A je...ali vidis toliko puše da je matorom dioptriju izpuhalo... :uf:

He he jes vala Maverick,,he he,  ali nema nista bolje nego kad se okrene pa pocne da duva uz vodu, iz iskustva znam, a bio sam i sa apatisnskim alasima i oni su misljenja da nizvodni vetar polegne ribu po dnu i prestane da se hrani dok uzvodni vetar naprotiv pokrene ribu /u prenosnom smislu podigne sa dna/ i ona pocne da se hrani. E sad, po uzvodnom vetru sta god ko da misli ja ih lovim na voblere u sred dana.

Kugla

Ima logike, e sad jel tako ili ne vjerovati ću iskusnijima, ali osobno kad god je vjetar ni ne izlazi mi se na vodu

kajman

He he magistar - vise verujem daltonistima pre svega sebi pa onda /a nabediste coveka/ twisteru, razlika u sivoci. Kako god sedef shad- crvena olovna glava i hop FISH ON! Pa ti sad vidi he he.......nego ovo za vetar jasno Kugla ko po kosavi da ne posasavi hehehehhe ali vidi stvar vadi jig-vobler# Narocito ovaj gornji daltonisticki he he he

kajman

Citat: maverick  u Travanj 17, 2015, 13:57:53
A dosao taman twister on i matori su generacija...na isto ti dodje...diskutiraju o gumam a ni jedan ne razlikuje boje  :stripii:

Kombinacija, crveno obojena olovna glava i beli sedic isto je lovna kombinacija. Fluo zuto obojene olovne glave izuzetno su se pokazale nezavisno od boje ili dekora silikonca. Jasno, mozda malu prednost ima sartrez providan silikonac sa sljokicama i fluo zuta olovna glava. Pa ne treba da cudi, bela olovna glava u kombinaciji sa zuto zelenim orkinim sed tvisterom je ove godine bila prava stvar zbog povecanog broja mresta konjske pijavice. Ova pijavica, da se razumemo zivi u Dunavu ali ne sisa krv nikome, hrani se sasvim drugacije.......dobro manje vazno ko je ove godine izbegavao sartrez i bele sed tvistere lepo se nalovio ovim zuto zelenim sed tvisterima sa belom olovnom glavom, pa cak i zuto crvenim orkinim sed tvisterom. Ta original- tj. ziva konjska pijavica je inace dekorisana ovako, brao- zuckasto- maslinasto zeleno!
Ono sto je interesantno na mogu da se zakunem da je dekor silikonca bio toliko lovan! Obojena olovna glava uvek mi je donosila par napada PRIDE. Vise nego obicno!!!!!!!! Pa neka je to i samo dva napada vise nego obicno to su dva smudja koja ja ulovim, a moj kolega Sale stojeci pored mene na metar razmaka NISTA!!!!!!! I nije se to desilo prvi put....Onda ja njemu dam obojenu dzig glavu, ja stavim neobojenu.......on ulovi !!!E pa!
Ne varalicare svi smudja na sred Dunava u dubini od 60m, pa valjda ima i onih koji varalicare sa obale u priobalnom pojasu po danu u plicoj i bistrijoj vodi........sta rece za ljude koji smudja varalicare po bistrim kanalima jezerima i drugim stajacicama..Ada ciganlija........
Poneke kolege predstavu namaju kako, zasto gde i kada smudj napada mamac. Pogotovo oni krupniji... Neverovatno ali istinito, da mnogi zaista misle da se sve desava tako jednostavno tj.  kako smudj vidi mamac tako ga munjevito napadne i gotova stvar - na udici je !!! Vrhunac neznanja i diletanstva..Najgore su one varijante kad cvrka silikonca –gurka ga mislis evo ga kontra ono nista. Grurka ga zatvorenih ustiju da ga otera-nervira ga. Tada vecina pocne da smanjuje silikonca a bas treba da urade obrnuto da ga enormno povecaju-e tada da bi ga oterao mora da otvori usta i da ga malo gricne, ali ne zna da je tu i udica i hop FISH ON!
...Ne jednom, nego 100 puta sam imao prilike da vidim kako smudj plivucka pored mog seda - da pored, na jedno pola metra daljine i merka. Spustim seda nize smudj se spusti nize, povucem seda gore, smudj se popne za njim i dalje plivucka pored seda i merka ga. Ponekad ga iznenadim malo ogresivnijim cimanjem i on se prevari napadne, aliiiiiiiii ne lezi vraze, cesce ga vidim posle tog agilnijeg cima, ali veoma cesto i iz cista mira, kako ukoci u mestu okrene se i odeee.............E sad, ko nece da razmislja njegov problem. I ne treba da razmislja ako boju shvati bukvalno jednostavno samo kao neto obojeno tj. obojeno u zuto, crveno, plavo, narandzasto, belo, svejedno.......taj daklem, i ne treba da shvati jer se i ne radi o boji vec o kontrastu same siluete. Naveo sam samo jedan primer, ima ih sijaset .
Nego nije to problem najveca zabuna u komentarisanju tematike /Dacu ti ja gerijatriju Hanter znas, pa da ta geri. Nije ’bala ne bi ti sad ni precao ni radio/,  smudjolova je sto se preplice varalicarenje iz camca na sred Dunavu u dubini od 60m i u mutnoj vodi i varalicarenje sa obale tj. u priobalnom pojasu, u relativno bistroj i plitkoj vodi....I tako ispadne kako to jedno te isto, a nije -nije isto kad varalicaris u mracnim i mutnim dubinama i nocu /pa i tu je boja silikonca itekako vazna ali ne nocu kao boja vec kao vibracija tako obojenog silikonca/ ili kada varalicaris u bistroj plitkoj vodi po danu...Camac-Obala pa to su dve potpuno razlicite okolnosti.  Smudj u mracnim dubinama odlicno napada mamac i tu je jasno nema problema-problemi nastaju u plitkoj bistroj vodi i na granici svetla i tame. Probnlem je plitka voda-voda do 3m dubine. Naravno da je gladan smudj tik ispod granice svetla i tame. Gleda na gore u svetlom delu akvatorijuma sta se desava...
Ah 100 puta je ponovljeno da dekor "vatreni tigar" ja bih rekao bandar dekor sa poprecnim prugama spicem prema stomaku jeste ocigledan primer kontrasta na koji smudj pozitivno reaguje. Cela ujdurma je u tome da nesto na mahove postaje jako vidljivo pa onda momentalno nestane pa opet postane pa nestane, to je ono gde smudj nema kontrolu nad svojim lovackim nagonima!

ima ko razlikuje he he

kajman

rj

samo bi dopunio lijep text ...kad loviš iz čamca 50-60 m od obale ...dubina 10-12 m... ne rjetko dekor ima vrlo bitnu ulogu ...

Hudini

Nikako to nemogu provarit lov s obale i to u po bijela dana. Jednostavno nemam taj osječaj.