sidro

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:48:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Ima kod mene sidra...ali nema manje od 4 kg
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

Pa i 4kg nije teško..dizo sam ja i teže pa nakon par sidrenja izgubim volju za pecanje haha

duskok

Ova moja sidra imaju 5,35 kg., možda malo puno . . .

maverick

Ma ne...moja su vecinom 5 kg...za Dravu i Dunav...drže gdje god hoćeš  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

duskok

E super, samo još da ih isprobam . . .

mossi

Za početk uzmi neki stari sidreni kanap i sidri u krš ...  :tongue3: :rofl2: :stripii:

Dule, nek te sidra služe dugo i da sidriš bezbedno.

P.S. Nemojte zaboraviti: JAKO je zgodno imati UVEK spreman NOŽ na čamcu.
      Jer ako vas pokupi neki ozbiljanj PANJ, a sidro drži... ako ne presečete kanap moglo bi vas potopiti!

duskok

Pa imam nekoliko . . .

ossa

Evo mojeg krateza. Skraceni M 13

Bolji lepsi i kompaktniji nego prvobitni M13
Naidju krize, drukcije grize...

Mudri

Mora da ti te šipke malo malo puknu na varu,trebao si ih niže variti i ubaciti jedan prsten oko njih da ti se ne savija na varu kad ih moraš ispravljati  :hello:

Mudri

Citat: mossi  u Listopad 12, 2014, 17:53:32
:icon_thumright:

Ma imam 3 sidra, jedno Maverickovo, jedno što sam dobio od Mudrog .. ne znam ko ga je pravio i jedno moje .. 2.7kg.
To poslednje mi je i dan danas na čamcu glavno sidro.. 2.7kg!

Maverickovo malo za mirnu vodu drži ko ludo a nema ga šta videti extra.
Ono treće sam samo probao ima oko 4kg, to brate ne proklizava!!!!  :nono: :headbang: :notworthy:
Al njega mi žao koristiti ..  :rofl2: :stripii:

Od kad ih imamo to je raj i milina Božja!  :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright:
KAKO neznaš ko je pravio,a ja ti poklonio,to je najjednostavnije napraviti i da dugo traje,samo ti njega koristi,ako slučajno ode,nekidan sam bio u globalu i kupio nekih otpadnih cijevi i dvije šipke od 3 metra,ima za nekoliko sidara....

ossa

Citat: Mudri  u Listopad 15, 2014, 06:19:45
Mora da ti te šipke malo malo puknu na varu,trebao si ih niže variti i ubaciti jedan prsten oko njih da ti se ne savija na varu kad ih moraš ispravljati  :hello:

Zao mi je samo sto ga nisam pocinkovao nego farbao. A radi odlicno. Kad ovo posejem, pravim prohromsko.
Naidju krize, drukcije grize...

mossi

Mudri. pa ... znaš .. mnogo čega se ja ne sećam sa tog druženja ...    :pije: :pije: :rofl2: :stripii: :toothy12: :tongue3:

Evo dajem sebi  :006:

miha

Citat: Mudri  u Listopad 15, 2014, 06:19:45
dali prsten variš za šipke

baka

Ima jedan drugi sistem sa prstenom. Sidro se izbuši na dva mjesta, provuku se šipke kroz rupe i kroz prsten, pa onda saviju. Kada pukne šipka, samo se izvuče i zamjeni s drugom i gotovo. Nema varenja i može se zamijeniti na licu mjesta, normalno ako se ima rezervna šipka u čamcu. Najbolji sistem do sada.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

Slaven

De neku skicu, nekužim kako a čini mi se zanimljivo