sidro

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:48:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

U principu ne...mislim da bi zakretanje čamca izbacilo konopac ako bi bio tako blizu...koloturu nemože ništa pametno zamjeniti
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

duskok

A može li ovako nešto, kažu koriste ga jedriličari i izdržava udare vetra na jedra, a kanap ne iskače ...

Darko

naravno da može  :icon_thumright: , imaš i temu o tom stoperu  :hi:

http://pecaros-os.com/index.php?topic=289.0
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

milan-so

Kupljen materijal. Cev je 5.8cm prečnika, nisu imali tanju .... Mislio sam je skratiti na 30cm i čepovati aluminijumskim čepovima ... Jedino se razmišljam u kojoj meri je naliti olovom da je ne bih pretereno otežao .... Ili će čepovi da ulaze 5 cm sa svake strane i tako ću da smanjim zapreminu cevi, jer mi se čini da je 20 cm dužine cevi kratko ...  :icon_scratch:

maverick

Ma nije, smanji na 20 cm...ustvari pitaj bilo koju komsinicu jeli 20 cm dosta  :stripii: i nemoras si komplicirati s čepovima....postavis zice unutra i s jedne strane naguras krpu tako da te zice zadrzis u centru cijevi....s druge strane nasipas rastopljeno olovo...kad se ohladi okrenes, izvadis tu krpu i nadomiris s još olova....poslije toga samo smotas zice...na jednom dijelu sidro udaris cekicem da se cijev ne mrda oko olova ili zabusis jedan vijak
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

Nikako da mi netko napravi sidro kako treba svima objasnim kako treba bit.koliko teško.dugačko koliko mm kuke..i onda dobijem sidro od 8kg sa 5mm kukama od evebejke 5mm..Slabe kuke teško sidro..danas mi kolega donese sidro od rundajza..dugačko 25cm širina 6cm i kuke od četvrtaste šipke 1x1cm teško 6kg

I vec tri komada stoje za ukras

Ervin

Uzmi armaturu 6-icu i ubaci u neku cevku odgovarajuće dužine. Može čak i kartonska cev, samo da drži. Naliješ betonom i gotovo. Nije preterano lepo, ali meni služi. To sam uradio jer nisam imao dovoljno olova, pa da imam nešto dok ga ne pribavim. Na kraju mi ni ne treba drugo... :takoje:

zvona

Ja sam sebi napravio sidra od 3kg punjena olovom i 6 kuka od 6mm vučenog željeza i milina..al ovi što rade po koje kakvim metalnim firmama imaju svega pa mi uvjek nešto naprave al ne bas kako im objasnim hehe

duskok

Evo da se i ja pohvalim . . . mojih ruku delo . . .

duskok

Uz naravno Maverikove instrukcije . . . prve koje sam napravio mi se nisu svidele, pa sam radio popravni . . . valda sam položio . . .

ossa

Rado cu prihvatiti ovo drugo ako ga se zelis otarasiti. Super su ! Moje je proslo modifikaciju tj skratio sam ga jer je bilo predugacko. Hvala mosiju i forumu. Teg nisam ni jednom upotrebio vec celu godinu.
Naidju krize, drukcije grize...

mossi

:icon_thumright:

Ma imam 3 sidra, jedno Maverickovo, jedno što sam dobio od Mudrog .. ne znam ko ga je pravio i jedno moje .. 2.7kg.
To poslednje mi je i dan danas na čamcu glavno sidro.. 2.7kg!

Maverickovo malo za mirnu vodu drži ko ludo a nema ga šta videti extra.
Ono treće sam samo probao ima oko 4kg, to brate ne proklizava!!!!  :nono: :headbang: :notworthy:
Al njega mi žao koristiti ..  :rofl2: :stripii:

Od kad ih imamo to je raj i milina Božja!  :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright:

:occasion14:

zvona

Tko ce men napravit jedno sidro od 3kg ;D