sidro

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:48:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

milan-so

Koliko dugi treba da su kraci na ovakvom sidru za Dunav? Da ne bi bilo ni previše mekano a ni previše kruto ...

maverick

Od 20 do 25 cm....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

milan-so

Hvala, sutra kupujem žicu ...  :thumbsup:

maverick

Cijev od 50 mm debljine...duljine 23 cm je oko 5 kg ...jos u nju stane 5 zica po 5 mm
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

milan-so

Čekaj, cev 23 cm / 5 cm  i nalijem olovo i to je onda oko 5kg?

maverick

Da....plus minus koji gram...i drzi na Dunavu uz dobar konopac i 700-800 kg tereta gdje god hoces

mossi

3kg drži ko zmaj u Dunavu, kraci oko 30cm - ne drži dobro na tvrdoj glini u jakoj vodi dubina 7-10m
4na5kg drži na svim pozicijama.  :icon_salut:

maverick

Sidro drzi ne bas tezinom vec duzinom konopca.....sto duzi konopac moze manja kilaza...sto kaze mossi drzi i manje ali uvijek volim malo teze...nije kilogram više sad nesto sto se ne moze vuci....

mossi

Imam ih dva 3 i skoro 5 kg. Volem ih oba.
Prvo je lako, baš lagano za korišćenje, a drugo je mama!
Kanap ne deblji od 6-8mm 30-40m
Imam drugara koji koristi 2x25m pa ih spaja po potrebi.
Ali 50m je puno, 40m završava 105% svugde.
A i 30m u 97% situacija.

miha

a koja je debljina špage ?

Juzba

moje sidro ima 4 kg i na njemu imam 50 metara 6 mm debele špage, odlično u svim situacijama :icon_salut:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

maverick

Ja imam 8 mm 40 metara

vedro

Aaa vi svi imate neka sidra,ja nemam ja samo kazem camac stani i on stoi dok mu nekazem da krene :stripii: :stripii: :rofl2:

maverick

Tako smo i mi imali kad smo bili mađi pa nas čamac slušao...sad doslo vrijeme da moramo bacati sidro inače nece stati... :stripii:

duskok

Citat: maverick  u Studeni 19, 2013, 22:33:12
ovo alexdja  :thumbsup:

A jel može ovo da se stavi na špic čamca umesto koloture i da drži čamac usidren ?