sidro

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:48:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Slaven

daj šima uslikaj to sidro molim te :uf:

ps. ko nije bio mali od sidra kod šime, taj nezna šta je sidro :stripii:

Hunter

sidro sidri čamac na dnou.ope je oso pod vodu...8ovaj put bez motora! :hello2: sidriče ga do vodostaja u -.
ovim putem ako neko ima sjebani ili jeftini plastični čamac za prodat...(što čudniji to bolji!skon sam imat vozila kakva se rjetko viđaju  :takoje:)

mossi

mlb

Evo malo kućne radinosti čisto da ne propadne lijep dan kad nemogu na vodu!

alexdja

Nema više divljeg bučka. :no:

maverick

Jeli ti to udaraš konkurenciju  :uf:  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mlb

ma nou , to je za osobne potrebe a i malo se igram kad neznam šta bi drugo od dosade!  :stripii:

TopMix

Zanima me da li je bitna debljina cevi od prohroma ako bi se opredelio za varijantu sa varenjem zice od 5mm, umesto za livenje sa olovom? mislim da su debljine 1.2mm i 1.5mm...
JBG, bez veze pitam, za var je uvek bolja deblja podloga... :uf:
Drugo (glupo) pitanje, ako nadjem negde olovo, da ga ulijem u cev, koliko se cm zice turi u olovo?

maverick

Smotas jednu zicu od recimo jednog metra...i ona ti izviri na drugu stranu cijevi i to je onaj dio gdje ces vezati konopac. Ostale tri zice uvedes do samog pocetka cijevi i zavaris ih mefjusobno...svih 5....mada te zice mozes i stegnuti selnom...bez varenja...ulijes olovo i gotov si
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

TopMix

Sve odrađeno, sutra livenje olova i to je to...
Jbg, dok sam lupao glavu gde da nadjem cirka 5kg olova, setim se mog kuma koji radi sa gvoždjurijom i slicnim stvarima.Momentalno je rešen i taj problem, i 5kg olova i livenje...  :ok:
Za sad sam "loš" desetak evra, plus pola gajbe piva što sam popio sa momcima koji su mi isekli cev i žice na meru i izvarili "brkove"... :occasion14:
E sad, kako kum nije dugme, kad izlijemo olovo, jbg, i to ćemo morati da zalijemo sa pivkanom,  :pije:, a "pašće" i smudj za meze, taki je red...
Na posletku, ostaje mi samo još da isprobam sidro, pa ako i to radi ... a radiće 100% ... biće opet  :occasion14:
Cev sam odsekao na 30cm, možda bude malo teže od 4kg kad se nalije, ali valjda će posluižiti svrsi... pogotovo što je Tisa znatno sporija od Dunava i, bez obzira na dubinu, retko koristim jig glave teže od 25gr...

maverick

Fi 50 23 cm duzine je skoro 5 kg....zato skrati malo

Darko

na tu dužinu će ti biti oko 6 kg  :hi: ( ako je cijev fi 50 )
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

mata postar

i ako imas dovoljnu duzinu strika drzat ces i kompu

TopMix

Cevka je fi 43mm. Mozda skratim 3-4cm...

TopMix

Ispravka! cev je 40mm fi. ostavio sam dužinu od 30cm, sa nalivenim olovom ukupna težina je 4.65kg. E sad, da li ima neke praktične razlike u tome da li je cev kraća i šira ili malo duža al uža, jebem li ga..
Uglavnom, za sporu Tisu moram da napravim još jedno sidro, otprilike cev 30-35mm, dužina oko 25cm...biće nešto lakše, al radiće posao. Inače moj čamac, zajedno sa motorom ne prelazi 200kg.
Kad me je već krenulo ...da pravim sidra ... :stripii:
U svakom slučaju, kolege, hvala na idejama i savetima  :hi: