sidro

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:48:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

miha

250 mm dužina cijevi ,  fi-50mm širina - na kraju 5,1 kg ,napunjena olovom....

maverick

I ja radim od fi 50...pa ovisno od debljine stijenka varira par sto grama...i za teze camce od 400 kilograma stavljam zice od 6 mm a za ove nase normalne stavljam 5 mm...i zadovoljni su ljudi ... :ok: kod sidrenja je veca kvaka u duzini špage nego u tezini sidra....ja sarka na dravi sidrim bez problema s 3 kg na dobroj špagi dovoljne duzine
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

TopMix

Da li se žica od 5mm lako ispravlja kad se zakuca negde u dno, mislim, uz pomoć motora, ili bude o ruk?

maverick

Da ispravis ako i tri zapnu bez problema
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

jura

ispravljaju se bez problema, molim te da više ne pišeš što te koštalo da  i naš majstor ne podigne cijenu  :stripii:

maverick

Gotovo je, cijena na svjetskom trzistu olova je jutros porasla...tako da i sidra idu gore s cijenom...

Batica

Ja kupujem olovo 90-100din za 1kg. Sada imam 10kg i miran celu sezonu

maverick

:stripii: Ja trosim od 150 do 300 kg godisnje olova...nesto sidra, nesto glave...prije nekog vremena  sam radio cetrdesetak sidra u komadu...pa je samo to bilo nepunih 200 kg u tjedan dana

Slaven

deblji fi, što duži i što  kruči materijal, bolje zapinje i teže se vadi i imaš mir :laughing7:

Batica

Imam uradjeno jedno 150 glavinjara i 200-250 izlivenih udica i rekao sam necu nista vise da radim dok ovo ne iskidam. Od kada sam izbacio sve glave iz camaca trosi 1l manje goriva

maverick

:stripii: kod nas je najgori umpahpah...on vozi olova u camcu tezine kao omanji pecaros  :stripii:

Darko

misliš ko mlb  :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

TopMix

Citat: jura  u Srpanj 23, 2015, 12:05:30
ispravljaju se bez problema, molim te da više ne pišeš što te koštalo da  i naš majstor ne podigne cijenu  :stripii:
E jebiga Jura, izletelo mi, mislim to sa cenom, bio je to sticaj sretnih okolnosti, dzaba olovo, dzaba livenje, dzaba varenje... pa ispade sidro nesto jeftinije  od "zvanicne" cene.
realno, ta zajebancija vredi 30eu, cev,zice, varenje, olovo, livenje, nerdjajuce, pouzdano, estetski... Ko ima alternativu, ok, al ko zeli gotov proizvod, mora da racuna sa tim da ima posla oko tog...
U stvari, kad sa inoxom saberem pivo, benzin sto sam se vozikao tamo vamo, vreme koje sam potrosio i usluge koje treba da vratim...ma na isto mu dodje.. :stripii:

maverick

Malo šale na stranu...malo platis matrijal malo svoj rad, ali nitko ne cijeni zdravlje koje se prodaje za sitne pare...olovo je otrovno kod topljenja i to pogotovo to otpadno koje nabavljamo...a to nema cijenu ...tko god zeli moze doci kod mene u topionicu...dnevnica odlicna  :ok:

mossi

Pogledajte malo kupovna sidra i racite šta vidite.
Da li imaju kratku ili dugačku polugu?!  :mt1032: