sidro

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:48:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

arsa

Ja se spremam za Dunav na desetak dana pa smo komšija i ja nabudžili ova sidra koja će vršiti posao.

Nema olova u njima a težina im je nešto preko 4 kg. To će držati čamac od 5,5 metara. Na estetiku ne obraćam pažnju.

Materijal i elektrode su me koštali 500, dinara. Pivo za komšiju i mene ne računam. Popili bi ga i bez ove akcije.

mata postar

cini mi se malo strika da imas, malo metara. armaturna zica ce ti nakon nekog vremena puknuti

DIDAPATAK

..pa kad pukne eto prilike za novo pivo sa susjedom  :occasion14: :stripii:
.. :baba:

pajdo77

Dok sam koristio sidra nisam nikada vezao štrik kao ovdje na slici već sam na suprotnoj strani sidra tj.između krakova imao zavarenu veću maticu i tamo vezao štrik i onda ga spustio niz osnovu sidra do ove alke gdje je na slici vezan i tu ga samo sa jačim silkom pričvrstio. Tako u konačnici dobijem isti sistem za sidrenje a ako mi sidro zapne silk puca i prvo vučem krakove van pod kutem od 90 stupnjeva na površinu i nema gubljenja sidra ili kidanja krakova a ako jače zapneš i gubljenja sidra. Znači na vrhu sidra zavari maticu i na nju veži štrik pa ćeš sidro imati više od jednog sidrenja. :hi:

miha

takva su originalana sidra ....

Kugla

Dobra fora Pajdo, a što se tiče originalnog sidra, to ne funkcionira kod nas, provjereno davno

miha

Kugla

Miha ukratko, ove žice koje mi varimo se izravnaju kad zapneš za nešto, dok ono originalno sidro kad zapneš ostaje dolje u kršu, provjereno još prije rata, pokojni kum i ja kupili sidro i još se smijali svima na Dunavu kakva oni imaju sidra, a oni se nama smijali kad su vidjeli da imamo to original iz trgovine i naravno već drugi dan smo išli kupiti jedno takvo pravljeno od ljudi u Aljmašu

maverick

Ja takvo orginalno drzim za rezervu s konpocem u komori......zavezano je na takav nacin kao i kod pajde....za prvu pomoc je ok....za neke teske panjeve zna biti problema za vadjenje s rukom...mora da se kida motorom.....ova naša mačak sidra su ok za nasu namjenu...ali isto tako problematicna su za sidrenje na pijesku....u subotu kad smo bili na kampiranju...svi smo bili usidreni na metar dva od obale....i kad je zapuhalo sve na čamce diglo s sidra
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Prijatelj donio ovo ljeto iz Švice kupovno ali nešto manje,poput "mačka" koje mi koristimo za dohvatiti čamac,bacio ga na kamen i puklo ko staklo ispod krakova a što se sistema za vezanje sidra tiče koje sam gore opisao probajte i vidjet ćete da sistem šljaka. Što se sidrenja na pijesku tiče uzmite kočnice od vagona(ne skidajte sa onih ispravnih) ili komad šine i drži šarka sa kabinom. Normalno da se treba na nešto veću dužinu štrika sidriti pri takvom nevremenu ili većim valovima.

maverick

Jbg sad vise manje smo svi iskusni s sidrenjem u svim uvjetima ali zateklo nas nevrijeme na brzinu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Bitno je da nije bilo štete a što se koji čamac odsenkovao najmanji problem.pogotovo vi koji imate čamce sa kabinom,to je ko da imate razvučeno jedro koje ne možete spustiti na vjetru,veća površina i još sama težina čamca,motora i stvari u njemu plus onakav vjetar i trebalo bi se vezati za banderu da čamac ne krene.

maverick

A bila su da sharka...dva dunasa i jedan primus i diglo je svih pet...to su izvanredne okolnosti ali svakako poučne ...mene je tako jednom oluja uhvatila na dunav pa sam nekako uspio uvuci se u stari Dunav i vise nisam vidio pa sam na sred bacio sidro i jos jednom pa sam jedva ostao na mjesto...bilo je momenata kad sam planirao da iskocim i odplivam do obale...

Kugla

Dobro da nisi iskakao po takvom nevremenu i plivao, jer ko zna možda bi te kukom tražili, di ćeš plivati po takvom sranju,   ne ne bio si sigurniji čamcu

pajdo77

Pričaj to onima u titaniku koji su ostali,ma treba bježat ako je obala blizu uz neko pomagalo da ne potone čovjek. Prošla su vremena kada je kapetan tonio zajedno sa brodom,eto onaj iz Kosta-konkordije se nije ni pokvasio i već pio pivo na obali a putnici jadni pokojni