sidro

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:48:25

« natrag - naprijed »

pajdo77, Tenjac i 1 Gost pregledava ovu temu.

ossa

Mosi koliko je dugačka cev na tvojem sidru ? Od oka mislim 70 cm i armature 5mm e sad, da li da ga punim betonom ili peskom ? Uzeo sam cev 30 mm.
I jeste se vi ostali koji sidrite sa mačkom, mogli na ovaj porast fino usidriti. Ma skontao sam i sa tegom (još odavno) da je važno pri sidrenju ići malo uvodno i izbaciti iz brzine, pa kad čamac u jednom momentu "stoji u mestu" onda bacati sidro. I naravno polako zatezati kanap.
Naidju krize, drukcije grize...

twister011

Sidrim se uspesno, bio porast ili ne, sa Maverickovom mackom.
Cev 5ica 25cm, 5mm zice duzine do 30cm. Drzi svuda, izlazi (za sada) "od svuda". Cak se ni ne pridrzavam strogo, veceg otpustanja kanapa  :thumbsup: Dobro, nisam se bas sidrio na nekim pescanim sprudovima posred struje :icon_rabbit:

ossa

Kanap 6 ili 8mm ? 20m' dosta. Eno moje se pravi u radionici dok ovo pišem.

Slaven

Debljina više manje, al dužina bar 30m

Ivan Borojević

Ja imam od 6 mm, 20 metara duzine i sidrio sam se na dubini od 10 i vise metara, a imam u pricuvi jos 20m kad voda vise dere pustis 3 duzine camca i miran, sto tanje je bolje jer nema otpora vode, pa to ti je jako do boli, a na brodu imam spagu od 10 i 8 mm duzine 30-tak metara,a brod preko tone.

Juzba

pravilno sidrenje je napuštanje sidra za tri dubine pod tobom :icon_thumright:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

twister011

Za fiziku verovatno ali za ribolov, pravilno sidrenje je da nadjes savrseni ugao za provlacenje :thumbsup: Nekada direktno dole, nekada duzi a nekada kraci konopac. Mada je i istina da sam odavno poceo da izbegavam sidrenja u jakoj struji.
Do 35gr i nekako, 45gr ponekad, ali izbegavam jer je to vec mucenje, bez obzira kakve ribe udaraju :icon_salut:

Juzba

to je pravilo kojeg se nitko ne drži kod nas jer nema potrebe
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Ervin

Kada bih hteo pravilno da se sidrim trebalo bi mi 50m konopca! :toothy9:
Jedna od pozicija gde često čačkamo smuđeve je duboka 17m, odnosano tolika je dubina gde mora da bude sidro...

maverick

Imam 40 metara konopca od 10 mm , zasto...tanak mi reze prste pogotovo po zimi....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Ivan Borojević

E tako ti je to kad imas direktorske prste a ne ko ja celicne, a i nemas sidro od 10 kg, a jesi svilen :toothy12: :toothy12: :occasion14:

aleksa44

Ma kamen ti je zakon  :icon_thumleft:

mossi

Citat: ossa  u Studeni 14, 2013, 09:51:01
Mosi koliko je dugačka cev na tvojem sidru ? Od oka mislim 70 cm i armature 5mm e sad, da li da ga punim betonom ili peskom ? Uzeo sam cev 30 mm.
I jeste se vi ostali koji sidrite sa mačkom, mogli na ovaj porast fino usidriti. Ma skontao sam i sa tegom (još odavno) da je važno pri sidrenju ići malo uvodno i izbaciti iz brzine, pa kad čamac u jednom momentu "stoji u mestu" onda bacati sidro. I naravno polako zatezati kanap.

Nije duže od 50cm. Ja sam ga punio peskom i čepovao sa po 10cm olova.
Žica 5mm prohrom 30-tak cm brci.
Kanap 6mm, 30m blago tegljiv. ili koji već imaju.

ossa

Ok. Hvala. Slikacu sutra. A i ne moram  :walk:

mossi