sidro

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:48:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Tićo

I ja imam mačku od inox-a oko 3 kg ali mi je zgodno zato što često menjam mesta a ne moram da se pentram po palubi, samo vežem za bitvu sa strane.

Juzba

imam montiranu koloturu na pramcu, najzgodnija varijanta je što dižem i spuštam sidro od motora, gdje i sjedim dok pecam i vozim, nemoram napraviti ni koraka po čamcu zbog toga :icon_thumright:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

alexdja

Kuda ide konopac do koturače?

Za šta ga vežeš kad spustiš sidro?
       Nema više divljeg bučka. :no:

Kugla

Isto kao i Juzba, lijepo di sjedim i pecam tu i vežem konopac od sidra  za bitvu, koja mi pukla pa sad vežem za dasku sa strane i kad mjenjam poziciju odvežem konopac povućem konopac i sidro do gore i zavežem odem dalje i opet samo spustim i nikuda ne moram da idem ni hodam po čamcu.
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

Juzba

sa koloture mi konop ide odmah preko prve bitve i po rubu čamca na drugu, ispred druge bitve imam onu brzu zakačku za konop i sve ide začas, a kad je netko samnom u čamcu, nesmeta mu konop jer neide preko čamca nego po rubu stranice :icon_thumright:

zato je kolotura odlična stvar

ossa

Tako kao što si opisao ja zamišljam idealno sidrenje. Ipak moj mali od palube bi onda čačkao nos i zabacivao dok ja sidrim, a ovako ja prvi zabacim kad stignemo na lokaciju  :toothy9: .
Naidju krize, drukcije grize...

Juzba

da, kod mene gosti ne rade ništa osim što pecaju, jedina im je obaveza ponijeti par piva za žeđ :icon_thumright:

alexdja

Citat: Juzba  u Studeni 19, 2013, 20:51:58
sa koloture mi konop ide odmah preko prve bitve i po rubu čamca na drugu, ispred druge bitve imam onu brzu zakačku za konop i sve ide začas, a kad je netko samnom u čamcu, nesmeta mu konop jer neide preko čamca nego po rubu stranice :icon_thumright:

zato je kolotura odlična stvar

Tako nešto sam pretpostavljao, samo mi nije jasno to sa zakačkom...

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alexdja

Aaaa, sad je sve jasno... :thumbsup:

twister011

Definitivno jedna od genijalnijih stvari za plovila :icon_thumright:

alexdja

Naročito kad si sam... :icon_thumleft:

maverick

Brza spojka, stoper sidra ili kako ga mi nazivamo ...pica...je odlicna stvarcica...bio sam ili s nekim drugim...pogotovo je odlican kad je potrebno brzo bacanje sidra...kad opali som....bacis spagu za sekundu i ides na besplatno vozanje  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

Citat: zvona  u Rujan 14, 2013, 10:00:47

Evo i moje gotovo..punjeno olovom..kuke od žice debljine 6mm

danas se pokušao sidrit u jedno 5m dubine s ovim sidrom..otpustio sam 20m štrika i ništa samo struže po dnu.. dole je šljunak..i dignem sidro i odem na drugu poziciju..

u čemu je kvaka??

ossa

Danas sam sidrio na mestu gde je tvrda glina (ravno ko tepsija) a protok za džig glave 60g i više. Dubina 4-5m. Mora tanak kanap 5-6mm i dužine 30m. Cela dužina mi je skoro trebala danas na tom mestu. Vidi na 14. str. kako izgleda moje. Težina 2-3 kile. Bitno je upraviti ga da kanap stoji ravno prema čamcu tj kraj sidra.  Trebao si probati dignuti motor, da smanjiš otpor. Nisam baš iskusan za mačak sidrenje... Ali ide mi za sada. Teg je uvek tu za ,nedaj bože.
Naidju krize, drukcije grize...