sidro

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:48:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

twister011

Ne kompliciram vec nemam pojma sta i kako. Ovo mi je prvo sidro koje pravim, a nikada ni jedno olovo nisam napravio niti to zelim da radim :occasion14:

maverick

Au Milija...di bas ti da se vatas posla  :icon_biggrin: batali to i daj nekom za pivo da ti to odradi...nemoj da opečeš te divne ručice  :toothy12:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

Evo i moje gotovo..punjeno olovom..kuke od žice debljine 6mm

Kugla

Zvona  :icon_thumright: Možda bolje da si žice uronio unutra u to olovo, ali i ovako vareno je super

maverick

Ovako je lakse , onako ljepse, a drzace  svakako...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

twister011

A zasto lakse :icon_scratch: Na ovakvom se zice vare, na onom drugom ne, vec zamo utapaju. olovo ionako nalivas :icon_scratch:

E sad, sto ja ne znam kako da istopim 4kg olova, to je vec drugi problem :tard:

Greys

Ma ja imam slično, bitno da ima funkciju, e sad na oko što nije naj, tak mi svejedno. Poanta je kad zapnem, trgnem, savije se, namjestim nanovo i deri  :icon_thumright:

zvona

Ma ja topim u 2-3 posude po mozda pola kg i onda ljevam..nije tesko ni napravit to sa zicama unutar cijevi..ali ovo je bilo brzinski radito..je da nisam zavarivac po struci..ali snalazim se fino   :icon_biggrin:

Tako je greys imas pravo..  :icon_thumright:

Slijede ce cu tako napravit sa zalivenim zicama..i da puno cvrsce su sipke 6mm od armatue njih stavljam sljedeci put

ossa

Citat: retfala  u Ožujak 15, 2013, 12:17:52
moj čamac od 650-700kg drži sidro težine 4kg sa 6 krakova inox žice debele 5mm

Ja upecao na rapalu SSR 5 FT (stari irski) ovo sidro

Sa 25m' 12-ice . Pitanje za iskusne: >Da li sa tim sidrom (6kg) mogu da se sidrim isto ili bar slično na pesku kamenu i glini kao sa tegom koji koristim koji ima 15-ak kg? Mislio sam da nema šanse, a nisam ni probao... Kakva je varijanta sa mačkom? Koliko treba više uzvodno sidriti nego sa tegom ( pakna od lokomotive )?
Već sam navikao na teg, pa mi ovo onako baš ne deluje pouzdano. Sa tegom mi se ne desi da moram dva puta sidriti.
Naidju krize, drukcije grize...

retfala

vjerovatno se možeš i sa tim sidrom zaustaviti, ali ako upecaš kakav panj doviđenja sidro.

ossa

To sam i mislio. Teg je majka.

zvona

baš to..nema ispravljanja kuka  :icon_biggrin: reži štrik  :icon_thumright:

ja sam imao krug od punog željeza opsega 25cm debljine 2.5cm ( neznam koliko kg) i držalo me je ko ukopanog na vodi..billo gdje da se sidrim.. sad ću probati sa onim ima manje od 5 kg.. ali to staro mi je uvjek u čamcu + 15-ak m rezervnog štrika  :icon_biggrin:

retfala

vjeruj da mi je nezamislivo iz vode vući teg od 10-15 kg. pogotovo što kad varaličarim promjenim 20 mjesta. jel ti nije lakše napraviti mačak od 3-4kg za žicom od 5-6mm i staješ na svakom dnu. tajmena možeš usenkat sa dvije trokuke :toothy12:

ossa

Imao sam mačku, ali ta sa žicama mi je kabasta za transport, ili je stalno moram ispravljati/savijati, isti k...c komplikovano kao sidrenje sa malo većim tegom. A po košavi, kada naiđe "beli amur" ne odsidrim se nikada sa tegom. Koristim vodovodne flanšne 125mm nije jako kabasta a dobro drži.

Dve ovakve sam spojio šrafovima i super je. Sa kanapom zajedno stane u malu plastičnu kantu. Nema oštrih ivica. Može i za panjeve.

zvona

tako slično imam i ja odlično je.. a i nemože ga voda kotrljat  :icon_thumright: