Zagađenje rijeke Drave za vrijeme kampanje šečerne repe

Autor šime, Listopad 30, 2013, 21:43:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dravski pecaros

Citat: šime  u Listopad 30, 2015, 19:34:53
Dragi moji prijatelji ribiči sa velikim zadovoljstvom mi je pala informacija, a koju i vama prenosim, , da je za sada riješen problem te ljige .
   Nieme iz pouzdanih informacija sa terena osječka šečerana , više ne ispupšta ( a što je vidno i na samoj rijeci Dravi),onu ljigu .Zapravo kolko smo dobili informaciju , tu istu sluz talože i voze kamionima negdje na polje i odlažu u iskopane ogromne rupe.
  vjerovatno ih netko gadno nagazio , naravno uz ukazivanje nas ribiča. Još jedna pobjeda .
   Koliki je to potstrijek da se nastavi dalje, vidljivo je da se može sve samo kada se udružimo svi zajedno i na pravo mjesto ukažemo na problem. Ide polako ali ide  !!!

:notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy:

kobac

Nisam točno gledao ali mislim da su za te stvari jako velike kazne pa kad se digla frka vjerojatno ih je netko iz grada ili ministarstva ( da bi zaštitio svoju guzicu) na to uputio i eto reakcije

To je samo pokazatelj našeg društva, ako se nitko ne buni udri marvu dok ne crkne....

U svakom slučaju mislim da su reakcije i prosvjed barem malo stvari pomaknule s mrtve točke i ne treba stati na tome... :hello2:

maverick

Nesto preko 2 miliona dodje taj nesretni filter...koliko sam ja upucen...no taj dio koji se vise ne ispusta sad ce vjerojatno koristiti kao  gnojivo ili u proizvodnji bioplina...tako da sve ovo i nije moralo da bude ...ali eto...kod nas je uvijek tako...hebi ih dok šute
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šime

Dečki punih 5 godina  se ukazivalo i natezalo oko ovog problema , je vjerovatno ih je netko stisnuo jer slao sam fotografije , video snimke , a na kraju teglice sa Dravskom vodom i tom ljigom smo slali u mjerodavne institucije po Zagrebu i evo konačno se uspijelo ,ali očekujem slijedeču sezonu sa još budnijim opažanjima i odmah alarmirati po oprobanom receptu .
  Da sad je problem dolazak prolječa i zatopljenje vode , naime kada voda zatopli ta nataložena ljiga počinje se raspadati (trunuti) i stvara plinove koje ubija svu novoizašlu mlađ ,ali nadam se da će to biti još ovog nadolazečeg. prolječa i konačno da će voda biti ok