Zagađenje rijeke Drave za vrijeme kampanje šečerne repe

Autor šime, Listopad 30, 2013, 21:43:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šime

Eto mene ponovo sa problemom .Naime ponukan prilogom Nove TV o zagađenju rijeke Drave od strane osiječke šečerane.Naime prekipjelo mi o količini i načinu ispuštanju sluzi -melase u rijeku Dravu i uspio sam dovesti (kojima zahvaljujem) ekipu Nove tv na Dravu da se sami ,a i širu javnost upoznaju šta se radi i kolikih je razmjera zagađenja koja se sustavno svake godine  događaju. I nije to prvi puta da je javnost upoznata ( prije nekoliko godina bila RTL televizija sa istom temom ) i naravno obečanja biti će filteri za nekoliko godina.Ma zgrozio sam se kada predstavnik šećerane gotovo kaže da  sluzi i melase nema, kao da to nije njihovo, nego čista zemlja ide u rijeku Dravu.Auuuu kakva obmana.A obečanje o nekakvim filterima je opet slijedilo i vjerovatno opet za nekoliko godina i tako stalno.Mislio sam da ulaskom u EU to će morati stati ali........Ma pitam se što rade mjerodavne službe pa zar se ne mogu uzeti uzorci toga nečega pa da se zna tko .što i zašto a ne da se ovako beščutno ,arogantno obmanjuje novinare i samim time javnost.SAKRIVAJU i DALJE UNIŠTAVAJU

maverick

Šime , kao prvo svaka čast na velikom trudu, uvijek si prvi za neku dobru akciju, mada sam čuo podatak da filtere ne moraju staviti jer ipak ima neki način da se postojeći zakon zaobidje....mada su valjda profulali opet neku lovu iz EU jer sigurno su to mogli riješiti i besplatno, samo očito nitko nije bio zainteresiran
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šime

Ma ovo je zločin koji se neće(nadam se )provuči tek tako .Kontakirao sam mjerodavnu vodopravnu inspekciju  pa me baš zanima kao će oni reagirati , ali kontaktirao sam i dotičnu redakciju i upozorio ih da su ih obmanuli i očekujem epilo svega toga ,ali se nadam da će i cijela javnost time biti upoznata pa neće bit vrdanja i laganja.,samo neću stati baš me briga nemam se koga i čega bojati ISTINA je argument.

Miro

Citat: maverick  u Listopad 30, 2013, 21:46:10
....mada su valjda profulali opet neku lovu iz EU jer sigurno su to mogli riješiti i besplatno, samo očito nitko nije bio zainteresiran

I to je pitanje, dali su profulali lovu ili je lova ošla...kako to kod nas odlazi, na ´dodatne stimaulacije menadžera´ i ostalih.

šime

ma sve je moguće,ali ovo se mora zaustaviti.Eto pada mi napamet organizirat javni prosvjed svih nas ribolovaca,samo da bi se upozorilo mjerodavne šta sae radi.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šime

eto  ljepo vrijeme i nije daleko ,lokacija Nemetin  okupljanje na ulazu u luku Nemetin samo da dogovorimo jednu subotu u simbolično 12 sati.Eto jedna od idejja ,  da se svi okupimo i pozovemo javna glasila pa da vidimo .SDačekati ću još očitovanbje vodoprane inspekcije iz Zagreba pa  se možemo dalje dogovarati ako bude potrebno.

veco

Pozdrav!

primjetio sam da je ovo u dravi stvarno uzelo maha. nisam upoznat kako je to bilo prijašnjih godina jer sam dosta ½friški½ u osijeku,  međutim toliko sluzi i to nekoliko kilometara daleko je stravno previše.
inače sam iz okolice županje i slobodno mogu reči da tamo za vrijeme kampanje je bude pa barem 10 puta manje.
ovdje dva km od ispusta nemožeš vuć voblera plitkoronca u vodi koliko se sluzi kupi na njega a kamoli radit po dnu.
usput riba ko da je pobjega od svega toga.
u nemetinu sam također na ispustu vidio dosta pjene kako izlazi iz ispusta, voda nosi komade veličina cca pola metra do metar, izgleda kao da se detaršent ispušta u vodu.
Rođen da pecam a tjeraju me da radim!

šime

Ma nije to samo par km imam prijatelje u Vukovaru koji mi kažu da na Dunayvu i tamo ima te ljige ,naravno ne tolikoj količini kao u Dravi ali je ima.Evo ponaljam još jednom sačakajmo još odgovor vodopravne inspoekcije pa idemo u javni mirni prosvjed.Duboko sxam uvjeren da bih se nas pojavilo u pozamašnom broju cijeli moj klub izlazi van sigurno.

Juzba

isto je i kod mene na Savi, sluzi ima i po 40 kilometara nizvodno.
Tužili se, žalili se al ništa od toga ni dan danas, s druge strane, u toj mutnoj vodi ima ribe ko u priči, prvo bijele a onda i soma, smuđa i svih ostalih grabežljivaca
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

šime

Ma veliko mi zadovoljstvo, NEMA VIŠE sluzi(barem u onim količinama) na Dravi.Navodno živa frka nastala, kažu mi da su svi ispusti šečerane blokirani i pod kontrolom .Čini mi se da su se tihe i gadne (po zagađivaču) stvari odvijale nakon onoga TV priloga i pisma glavnom Vodopravnom inspektoru, dešavale .Čujem da su vlasnici šečerane doslovce podivljali,ali činjenica da evo već gotovo tjedan dana nema one ljige,zapravo ostala je ona nagomilana masa i to se čisti

retfala

Šime svaka čast na uloženom trudu :notworthy: drago mi je i da su institucije reagirale :icon_thumright:

twister011

Svaka cast na trudu :thumbsup: Uz to, mnogo dobro i inspirativno je to sto ima ko da slusa i reaguje :thumbsup:

Juzba

nemojte se prerano radovati, vjerojatno da je samo špiritana prestala radit neko vrijeme dok se ne stiša situacija, tako je isto i kod nas
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.