Zagađenje rijeke Drave za vrijeme kampanje šečerne repe

Autor šime, Listopad 30, 2013, 21:43:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šajzika

Audentes fortuna iuvat

pajdo77

putarinu naplaćujemo na drugom ćošku od riječne flotile :stripii:,također ovim putem obavještavamo cijenjene kolege koji kreću uzvodno da je zabranjeno pecanje od 15-og do 18-og riječnog kilometra(sve će mi ribe povatat) :rofl2:

Miro

Ma da...sranje, točno vidiš kako plovi uz obalu.
Grane u vodi uz obalu, sve puno, prekriveno s tim a vobler moraš otresat svaki put.

šajzika

Audentes fortuna iuvat

Miro

maverick

Sutra poslije devet sati ujutro mole se slobodni pecarosi da navrate do kolektora...tko naidje bice zanimljivo...ne znam puno detalja ali dodjite  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ibro dirka

Ja uvijek radim kad se nešto zanimljivo dogadja...  :pirate: :pirate: :pirate:

Kugla

Jebiga radim, zato što će biti zanimljivo dogovore neka događanja baš kad najviše ljudi radi

pajdo77

Današnji glas piše o zagađenju Drave nekom sluzi. Ulazi u rashladne sisteme motora dečkima a ribama u škrge. Počela je kampanja,možda od te repe? U svakom slučaju nije dobro a tko će i kako to rješavati vrag će ga znati.

ibro dirka

Ima li kakvih informacija o tom događaju kod kolektora? Kakve su to priče o zabrani ribolova na Dunavu od ušća pa uzvodno? jel to vrijedi i za ribare ili samo za ribolovce?

šajzika

Imas u glasu slavonije.  Imas link na temi ribolovna zajednica i pise ti tamo da ide zabrana na dunavu. Od sutra krecu kazne pisat
Audentes fortuna iuvat

ibro dirka

fali mi neki plug in da pogledam link...nekontam koji...

šime

Naravno nitko nije došao od pecaroša , da malo to sve dignemo  na jedan viši nivo. Novinari su to jako dobro popratili , ai izašle sve službe , od Hrvatskih voda i , vodovoda , ali nije bilo ama baš nikog od deklariranih "ZELENIH", da i o oni daju svoje mišljenje i iznesu stav.
  Ma za čuditi mi je jedna činjenica , a to je ta da se zna tko to radi ,ali nema se snage , volje ili pitaj boga čega svega ne da se ovo zlo zaustavi.
  A da ne govorim o ribolovnim zajednicama koje isto tako šute i ne poduzimaju ništa.dragi moji prijatelji vjerovatno neki niti ne mogu zamisliti koja je to vrsta i količina  zagađenja rijeke Drave.
  Apeliram na sve Vas koji imate volju ili mogučnost da se angažiraju sredstva javnog informiranja na Državnom nivou , Izborna je godina mogu se napraviti čuda , a ovo zagađenje ne treba biti čudo to se mora zaustaviti.

šime

Dragi moji pecaroši , evo ovo je trebalo podržati ,odnosno da se ovo zaustavi , naime ovo je prava ekološka katastrofa , ovako na slici izgleda odvratno ali u stvarnosti UŽAS,
  Ma  pitam sebe vrlo često dali ja to zapravo radim ispravno ,možda griješim , a sve zbog toga što nitko ,ama baš nitko ništa ne poduzima.
   Pitam sebe a i one deklarirane "ZELENE" gospodo gdje ste , pitam ribolovne zajednice , gdje ste , a napose pitam mjerodavne službe zašto ovo ne zaustavite , možete . Obečavaju ugradnju filtera već cijeli niz godina , lažu , muvaju , a problem ostao.
  Apeliram na sve one koje imaju veze ili mogučnosti da ovo dignemo na Državni nivo sa medijeima koji se prate na državnoj razini.Dajte ljudi male angažirajte , alarm več odavno zvoni.
Sva naša inertnost dovela nas je tu gdje i jesmo, kao po ovakvim pitanjima tako i oko problema pecanja na Dunavu , tako do problema ribolovne zajednice.
Pa mismo ti koji trebaju voditi brigo oko naših pelijepih rijeka Drave i Dunava, mi smo ti koji je trebamo održavati , očekivati da to netko drugi učini umjesto nas  je iluzorno i vodi nas tu gdje i jesmo sada.
  Na kraju svega gdje je inspektor za ribolov da ovo suspendira i zaustavi zagađenje koje i te kako utječe na floru i faunu rijeke Drave pa i Dunava

šime

Dragi moji prijatelji ribiči sa velikim zadovoljstvom mi je pala informacija, a koju i vama prenosim, , da je za sada riješen problem te ljige .
   Nieme iz pouzdanih informacija sa terena osječka šečerana , više ne ispupšta ( a što je vidno i na samoj rijeci Dravi),onu ljigu .Zapravo kolko smo dobili informaciju , tu istu sluz talože i voze kamionima negdje na polje i odlažu u iskopane ogromne rupe.
  vjerovatno ih netko gadno nagazio , naravno uz ukazivanje nas ribiča. Još jedna pobjeda .
   Koliki je to potstrijek da se nastavi dalje, vidljivo je da se može sve samo kada se udružimo svi zajedno i na pravo mjesto ukažemo na problem. Ide polako ali ide  !!!