Zagađenje rijeke Drave za vrijeme kampanje šečerne repe

Autor šime, Listopad 30, 2013, 21:43:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Miro

Ja i burajz smo bili nekidan i na 5. i na 2. kilometru.
Što kaže mlb baš gadost...po mraku nemoš ni osjetit da si sve skinuo a blokira rad voblera a o ekološkim posljedicama da ne spiminjem.
I tako dno rijeke cijelom dužinom do ušća

šime

Pa ima toga sve do Vukovara , Kontaktirao sam neke ljude pa čewkam odgovor , a svi vi koji ste po danu na Dravi a naiđete na tako što , bilo bi jako dobro da nazovete 112 i prijavite zagađenje .E onda sve mjerodavne službe moraju izaći van.Ne treba se bojati slodno dečki nazovite.Moramo se malo potruditi da se ovo zaustavi.Osječka šečerana je privatna firma koja ostvaruje extra dobit , pa onda neka gospoda ulože u pročistače.Prošle godine sam im poslao medije , pa da vidiš kako se može bez ljige , samo nasankali novinare , a mjerodavni nisu odradili posao (e baš se pitam zašto), onako neslužbeno sa inspektorom sam razgovarao rekao mi da su to elementi za zatvaranje tvornice  ali.......

Juzba

i kod nas se godinama oko tog vode rasprave, već se godinama pravi pročišćivač i još se nije napravio, inače ta sluz od Županje niz Savu ode i iza Brčkog, to je nekih 40-50 km, a ko zna koliko još nizvodnije
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

šime

Juzba vidi ja sam prošle godine angažirao Novu TV i napravili su jednu reportažu i mogu ti reči da je nakon toga prestala ta ljiga , u razgovoru sa vodnim inspektorom po njemu je to kazneno djelo ,a ako se pročuje može biti strašno za onoga tko to pušta u vodu, pa to sve zataškavaju.Evo ja sam se malo angažirao oko ovoga i kada sve pripremim trebalo bi biti veliki bum ali po glavi svih onih koji ovo rade i one koji to sakrivaju.Evo sada mogu ovako javno reči ,(a mogu zato što više ništa ne mogu ,a i ne moraju sakritvati , ima jako puno prikupljenih dokaza )angažirane su mnoge eko udruge (van grada Osijeka), i još se čeka odgovor Greenpeace, pa čemo vidjeti (svi su dobili određene materijale)nakon prikupljenih dokaza ,odnosno vrlo jasnih argumenata.Stoga molim sve istinke zaljubljenike rijeke Drave i Dunava da sve ovo podrže i ako je moguće da se aktivno uključe u zaštiti tih voda.

maverick

Rekao sam ti ako imam ikakav način samo javi pa da podupremo svi koliko možemo
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Miro

šime

Maverick ,lega računam na sve vas ,ali da ne pišem detalje ,ali tamo idući tjedan mislim da je srijeda če zapoćeti malo akcije ,a prije toga javim..da mediji su ključ ,onda se ne može ništa sakrivati.Evo ako netko ima veze sa nekakvim medijima naka se angažira da ih dovede na mjesto događanja.

mlb

Bili jućer moj susjed i još jedan dečko tamo oko 2-3km kažu da je ljiga od šećerane posvuda! Nisu udarca imali ni po danu ni po noći.

Miro

Citat: mlb  u Rujan 17, 2015, 09:36:54
Bili jućer moj susjed i još jedan dečko tamo oko 2-3km kažu da je ljiga od šećerane posvuda! Nisu udarca imali ni po danu ni po noći.

Mi smo isto bili ali u Nemetinu.....katastrofa šta je u vodi

pajdo77

šta se dešava u Nemetinu? jel kolektor izbacuje neka čuda ili je nešto drugo u pitanju?

šajzika

šecerana kolko sam ja informiran
to je ono sto si ti cekao da hvatas one brkate cudovisne borce  :icon_thumright:
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Ja ne čujem da rondaju po noći iz šećerane kao kada krene kampanja a nisam vidio ni u novinama,inače pišu na naslovnoj kada kampanja krene pa ono paljenje peći i slikanje gradskih otaca kraj tog šporeta,mora da sam nešto propustio.

šajzika

Prenosimo iz dnevnika "Glas Slavonije", objavljeno 8. kolovoza 2015.

Potpalom vapnenih peći jučer je u Tvornici šećera Osijek počela 109. kampanja. Ove godine, kako navode iz Tvornice šećera Osijek, planirano je preraditi 60.000 tona sirovog trščanog šećera te oko 400.000 tona šećerne repe.(Z.R.).
Audentes fortuna iuvat

TonyC

pajdo77

Onda oni nizvodno mogu tražiti nove lokacije za pecanje,ja kada pecam mrenu sjednem na sastav te vode i drave tako da mi se na silk ništa ne hvata ili jako malo. Ovi sa obale nakon nekoliko zabačaja i to pecajući na plovak mogu čistiti silk a sa obale na senk ni pokušati