molim savjet

Autor zvona, Studeni 01, 2013, 15:37:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Provozaj se malo po mraku s skinutom kapom pa ces vidjeti da li kablovi probijaju ili ne
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

Kada stignem onda cu to napravit..  :icon_thumright:

silure

ali svakako stavi odgovarajuce svijecice...mozda je jedna od ovih probila...provjeri zazor na svijecici...ako ti je.mozda ispala.pa.se malo nabila...nekad.odlucuju nevjerojatne.sitnice...

davor99

evo kako izgledaju org svječice za Mercury
https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CCoQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fitm%2F1-NEW-NGK-Spark-Plug-BUZ8H-7447-Inboard-Outboard-Marine-MERCURY-EVINRUDE-%2F170881653059&ei=zP-YUoG5Boa_ywPr4oCgCg&usg=AFQjCNFcM0nmuA3Nbpyoyv2FxJpL8ikmxg&bvm=bv.57155469,d.bGQ

Znači tu nema štelanja zazora, nemoze nikakava garez premostiti elektrode i sl. Jedini je problem kaj jedna košta 110 kn. Po katalogu odredi koja vrijednost ide uz model 110 ili 9,8 neznam koji je tvoj
Vodite ljubav, a ne psa

maverick

Davore ta svjecica nije ni prosla pored zvoninog motora, cak sto vise nije samo za merkury, toplo je NGK-a preporuča za vanbrodske motore...samo se nikako sjetiti ispod koliko ks...ili sta vec bijase granica...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

silure

danas cijeli daj na dunavu i dva puta pod punim gasom samo mi se ugasio motor...sa pumpicom napumpo gorivo i upalio iz prve i tako jos jednom mi se desilo i poslje toga tjero full gas i sve ok..hm...neka dizna??

Greys

Hm, imao sam gotovo isti slučaj, no kod mene se odlepila žica ga crvenom gumbiću za gasit motor

maverick

pregledaj crijevo i pumpu....da ne curi negdje nesto

zvona

Na nozi pise 9.8hp a na kapi 110  :icon_scratch:..sutra radim opet nestignem pregledat motor ni vozat se..  :angryfire:.

Maveric hahaha u pravu si.. morat cu ga nekom odvest da ga pregleda detaljno..

silure

Citat: maverick  u Studeni 30, 2013, 20:12:51
pregledaj crijevo i pumpu....da ne curi negdje nesto
pa morat cu malo istraziti ali vizualno sve pregledo i nigdje nista ne curi..a u ostalom sve je novo osim filtera za benzin...kad je crko drugi puta nisam htio paliti nego skinio poklopac motora i prvo sve pregledo kablove crijeva itd..i nista ali nesto mi je upalo u oko..u casici sa filterom je bilo goriva...i kada sam  napumpao gorivo u casicu je ulazio mlaz goriva sa mjehuricima prema cilindrima..dva dobra stiskanja pumpice i otvrdnila pumpica...nigdje nisza ne curi..kao da nije dobio gorivo...upalio na zub i ide normalno..zanimljivo..prije tih desavanja sam hto ugasiti motor bez goriva pa htio ici kuci...i dobijem neki poziv i vratim crijevo napumpam i krenem i tada se to desilo pa sam pokuso i skinuti pa vratiti crijevo taj drugi puta kada se ugasio....dali je moguce da crijevo nije sijelo kako treba u sijediste....neznam nije mi se vise desilo poslje,a vozio sam se jos 15-ak min....e sad sta sta li se to desavalo ne znam....ako ipak nije neka dizna ili nesto.....

davor99

Citat: maverick  u Studeni 29, 2013, 22:44:19
Davore ta svjecica nije ni prosla pored zvoninog motora, cak sto vise nije samo za merkury, toplo je NGK-a preporuča za vanbrodske motore...samo se nikako sjetiti ispod koliko ks...ili sta vec bijase granica...

Ja ih  imam na Mercy 4 ks i na 7,5 ks i imao sam ih na 9,8 i nikad s njima problema  :icon_thumright:
Vodite ljubav, a ne psa

milan-so

Ajde da ne pokrećem novu temu, a i imam jedno pitanje ...
U prilici sam da za neku smešnu lovu uzmem Yamahu 15 ks 2t iz serije kao na slici ...

Interesuje me mišljenje iskusnijih ... ovog leta sam vozao ovaj model ali 9,9 i skroz sam bio zadovoljan. Dakle, izdržljivost, prosečna potrošnja i sl. ... Čamac imam, ali on nije bitan jer ću da ga menjam pa če motor da čeka neko novo plovilo. Biće ili plastika ili aluminijum, klasika oko 5m ...

maverick

Ako nije izraubovana onda joj nista ne fali  :icon_thumright:

silure

robustan mptor ako je odrzavan...   :thumbsup:

davor99

Razlika od 9,9 je jedino malo veči promjer dizne, apsolutno sve ostalo je indentično. Motori su odlični što govori da sam motor se ugradjivao do 2000. god. jedino su mjenjali vanjski izgled.
Kad ju upališ obrati samo paznju da kad dodaš gas nema laganog zvizdanja jer se to onda čuju lezajevi na radilici a to nije dobar znak. Na leru mora raditi ravnomjerno bez zaletavanja i korekcije sa ručicom gasa a to onda znači da su semerizi radilice ok.
Ja imam dva kom. rastavljena pa i djelova koliko hočeš.
Još nešto na njoj piše da se radi mješavina od 1% no ja ti preporučam ukoliko ju kupiš da koristiš 2%.
Generalno odličan izbor ukoliko nema gore navedenih simbola.
Vodite ljubav, a ne psa