Parsun

Autor Grof, Studeni 22, 2012, 14:57:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Grof

Evo da napišem iz mog iskustva koje nije bog zna koliko. Meni treba za pecanje i bitno mi je da kad dođem na čamac da znam da će on upalit, da ne bruji kao stari Tomos 10 i da potrošnja nije prevelika, a to sve mogu posvejdočit da je tako. Potrošnja goriva je u mom slučaju realtivna stvar s obzirom da imam iznimno težak i neplovan čamac ali fala Bogu da sam ja lakših gabarita pa to sve bude na kraju dobro  :alas: . Uglavnom novi 4T motor 15 ks nema niti jedan da je blizu cijenom.

Tu je brate odmah iza panja

TonyC

Smucko , slika ti je super samo bez tog plavog !!!!!!!!  ;D  ;D  ;D

Grof

Pa ti mi prijatelju riješi nekog drugog a ja tebi dam i plavog i Tomosakija
Tu je brate odmah iza panja

maverick

za tu cijenu...i koliko cesto ides na pecanje, mislim da skuplji ni ne treba...a zanima me kako ce se ponasati kasnije....hoce li trositi ulje...i slicno...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

river

koliko košta taj Parsun?
kako se ponaša u radu?jel lako pali?

TonyC

Pošto nema Grofa , budem ja napisal šta znam  : Cifra 13500 na neke rate !
A  u pitanju je 15 ks . Kaze Grof : Pali na zub ! ! ! !

retfala

posle one njegove T10 sve pali na zub :hello2:

river

to je dosta povoljno...jel ima neko malo duže taj stroj?
s obzirom koliko košta kupiš dva-za cijenu jednog u klasi Yamahe ili Honde...

maverick

upravo tako a vjeruj ne moze biti duplo losiji od yamahe  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

jura

Ima mi kolega takav treća godina radi ko sat čak je bio pod vodom ali rad :icon_thumright:i, uh što ga ja ne volim to nije za vjerovat  :headbang:

TonyC

jura

Ma imao sam 5-icu što mi je ta radila a kako je to završilo nesmijem ni pisati :violent1:

grga

ti jura nisi mjerilo kad pokidaš poteznicu prvi dan na neuništivom tomosu za tebe je samo đoni štulić te jamahe i tako nevaljaju :beee: :alas:

Dibidus

ima ga moj prika, radi vec 3. godinu za 10, jedino sto je morao promjenit je impeler, tjedno je 1-2 put s njim na vodi.

maverick

Pošto je grof postao novi vlasnik mog aluminijskog čamca, danas sam parsuna montirao gore....pa sam imao vremena malo poblize i detaljnije pogledati motor iz svih smjerova...tehnicki motor je slozen kao i yamaha te klase, ispod kape sve ostavlja dojam cvrstoce i kvalitete, posto mi prodje i previse motora kroz ruke s ovim sam se ugodno iznenadio
Neki plasticni dijelovi su čak i bolje odradjeni u odnosu na puno puno skuplju konkurenciju...sve stoji kako treba i mislim da je to svakako odlična kupovina u danasnje vrijeme, malo sam pregledao inastalaciju, svjecice, ulje...motor je jos nov, sumnjam bas da su klipovi i stubline bas od nekog smeca napravljene i da ce se raspasti nakon par sati voznje...

Mislim da je takvom motoru potrebno kao i svakom drugom uredno održavanje i da će trajati koliko i svi drugi puno skuplji, a kad uzmemo u obzir da se i neke renomirane marke pojave s serijom koja ima i preozbiljnih problema, ovo je sasvim solidan izbor i onom koji ne prelazi svaki dan nekoliko radnih sati ni netreba skuplji...