Parsun

Autor Grof, Studeni 22, 2012, 14:57:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

vedro

Ja imam Parsun,ne dugo ali u tom kratkom vremenu mi se pokazao super. Posto je 5ks 4t jos mi se vise svida sto trosi 0.9 l na 1sat

Kugla

Vedro di si ga uzimao i koliko košta!

vedro

Kugla ja sam gledao po internetu i nasao na akciji 5800 i uracunata dostava. Medutim ja sam svuj kupio preko njuskala od nekog iz Karlovca. Star 2g. Covjek mi poslao slike,motor je kao novi. Njemu je sluzio kao pomocni. Trazio je 4000kn nesto mi je spustio ja mu uplatio i on ga poslao postom. :toothy10:

ljuska

danas gledao u Bauhaus Parsuna 15 4-t 12500 kuna :thumbsup:

Greys

Sve me više vuče  :icon_scratch:

maverick

Za naše uvjete i potrebe, nema nista za te pare...malo manje je kostala 15 ks 2t selva...da ima 30 ks ja bih ga kupio sigurno
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pampasexpress

dobro jutro , uz jutarnju kavicu
malo jutarnje tjelovjezbe i malo jutarnje filozofiranje,,,

Citat: maverick  u Prosinac 03, 2012, 21:59:26
upravo tako a vjeruj ne moze biti duplo losiji od yamahe  :thumbsup:

a i cijena nije bas duplo manja ali skorooooo,,,
no , ipak se pitam , iako je tako , zasto gledaju i stavljaju skupu michelinku na svoj auto a mogao je kupiti dvije matadorke za tu cijenu,,,
jesu li one duplo losije od michelinke ?  ,,, po ovoj formuli

Citat: maverick  u Ožujak 23, 2013, 21:40:06
, danas sam parsuna montirao gore....pa sam imao vremena malo poblize i detaljnije pogledati motor iz svih smjerova...

tehnicki motor je slozen kao i yamaha te klase,

ispod kape sve ostavlja dojam cvrstoce i kvalitete,

posto mi prodje i previse motora kroz ruke s ovim sam se ugodno iznenadio

Neki plasticni dijelovi su čak i bolje odradjeni u odnosu na puno puno skuplju konkurenciju...sve stoji kako treba i mislim da je to svakako odlična kupovina u danasnje vrijeme,"

malo sam pregledao inastalaciju, svjecice, ulje...motor je jos nov, sumnjam bas da su klipovi i stubline bas od nekog smeca napravljene i da ce se raspasti nakon par sati voznje...

- vjeruj mi i ja sam ga zagledao , sa svih strana,,,

-tehnicki , tako samo izgleda , pogledom da , kao i kineske patike , kopija , ali nije adidas nego adiadas a na izgled,,,, ma isto ,,, al , jbg. nije adidas !

-doista ispod kape , opet , na prvi pogled , doista su se namucili i dali truda da ga sto bolje iskopiraju i da buduci kupac stekne takav dojam kako si i napisao

-"Neki plasticni dijelovi su čak i bolje odradjeni u odnosu na puno puno skuplju konkurenciju" , u plastiku se ne razumijem jer na oko zna jako prevariti iako je komercijalno plastika pojam za nesto sto nije od metala nego od "plastike" koje ima milion vrsta , polivinil , poliamid , poli.... ,
a da je svakako odlicna kupovina u danasnje vrijeme , sa tim se apsolutno slazem jer po svemu dosad sto je receno i vidjeno , (oni su se jedini potrudili ponuditi trzistu i sirotinji koja si nije u stanju priustiti nesto skuplje , honda ili ,,, ) ovaj motor je trenutno najbolji omjer one teze "ulozeno - dobiveno" , za razliku od drugih kokosara koji pokusavaju nesto kopirati ali su nepismeni pa nisu znali ni test u skoli ispravno prepisati a ne nesto drugo,,,
to je trenutno motor koji su ponudili trzistu da radi sa nekim maksimumom kvalitete ali za te nofce,,,

- i ja sam pregledao instalaciju (profesionalna deformacija) i uocio da yam. ima original i svoj ya. regler a i svoj original yam. cdi pa bobine i druge sitnice sto je nerazumno ocekivati da oni u svoj parsun ugrade a i ugledao sam nekakovu malu kutijicu kineske elektronike (regler) a i njihov cdi u nekakovoj maloj crnoj kutiji koji isto tako dolazi iz neke kineske radionice , a u pitanje ugradjenih elektronickih komponenti ne zelim ni zalaziti jer sam mnoge nakon rikavanja raskopavao i imao se prilike svega nagledati,,
bobina , isto tako , tko zna sto je viklanje onda mu je poznato sto znaci kvalitetno namotati nesto pa izmedju svakog reda sloj izolacije pa opet uredno namotano pa koristena lak zica u F klasi umjesto neke jeftine u ŽNj klasi i tako se polako malo po malo nakupi da cijena padne na taj iznos koji je a da i ne govorimo o ovom drugom dijelu teksta koji je nama nevidljiv okom a to je kvalitet metalnih dijelova , koliko je kaljen ili koliko je dubinski cementirana neka klizna povrsina i sto je tu jeftinije a sto skuplje ,,, da bi opet u konacnici dobili nesto jeftinije,,,
"svjecice, ulje..." , i dan danas imam BOSCH , made in mexico , made in EU a imam i one koje sam kupio u stuttgartu ali made in WEST GERMANY , pitam se bas zasto , zasto za svapsko trziste ne koriste svoje BOSCH svjecice iz mexicooooo

- naslo bi se jos toga ali kava mi se ohladila a lula ugasila pa cu se malo njima posvetiti iako znam da ce mnogi nakon ovoga pop...... , uostalom , mozete ovo izbrisati , banirati , popljuvati , mozete sto god vam volja ali uvijek su postojale skupe i jeftine stvari i uvijek je bila glasna ona narodna , koliko novaca - toliko glazbe ,
pozdrav svima uz , "mercedes je mercedes"
pravilo je da nema pravila

TonyC

Ma što bi brisali , tvoje mišljenje može se neko slagati a i nemora !
Ja sam malo dublje sondirao parsuna po drugim forumima , a ima mana , ima
Evo npr. : otpada boja sa pete , hrđaju inox vijci ( svi vijci na motoru hrđaju ) , bučnije radi , drhti u leru , itd......

Ali šta je poanta . Pa tog parsuna i yamahu i hondu i tohatsu itd. , pa sve njih radi neki mali "žuti" za bud zašto lovu .
E sad dali češ se voziti sa yamahom kao i sa tomosom 30 godina - nečeš . Dali češ se voziti sa parsunom 30 godina - nečeš . Al nemislim samo na tomosa , mislim i na stare jamahe , starog segula itd.
Kvaliteta je nekad bila na mnogo toga - danas sse samo spominje i veže uz određene brendove .
Pa eto i sam si spomenio mercedes - nekad sinonim kvalitete i izdržljivosti a danas sepet kakvog svijet nije vidio ( pričam iz vlastitog iskustva )

Pa neki dan mi čovjek priča kupio novu jamahu 30 ks , ispo čekića - dovezo na servis kaže drhti u malim obrtajima - kaže majstor a to tako mora ! Pa da , mora !

A kad bi vidio parsuna da drhti tu bi reko kinesko smeče !

Ma hoču samo reč , kvalitete više nema , samo brandovi , malo bolji i malo gori proizvodi , lošije i bolje serije !

Ervin

Nije mi se još totalno ohladila kafa, pa ću dodati koju reč. :icon_biggrin:

Kada se pojavio Parsun na našem tržištu, bio sam prilično (prijatno) iznenađen cenom, ali i sumnjičav.
Prvi kod mene na vezu ga je imao trener veslača, koji je svakodnevno par sati u pokretu. Iako se ne razumem previše u motore, zvuk njegovog mi se nije previše svideo. Osim toga čovek je već prvu sezonu imao problem sa AC pumpom i znam da se baš namučio. Više nismo na istom vezu, pa ne znam šta se događalo dalje, ali mislim da se vratio na Tomosa... :toothy9:

Pošto sam ekonomista i tržište gledam iz tog ugla, "Word of mouth", odnosno živa reč odavno u marketingu predstavlja veoma važnu stvar. Ovaj kvar nikako nije doprineo u imidžu Parsuna (iz mog ugla). Možda se neko usrećio sa ovom markom, ali gledajući današnje potrošačko društvo i kako se neke stvari danas proizvode, nisam se usudio da ga kupim. Mnogo bolje mi je delovalo da kupim staru cvaju, od proverenog proizvođača.

...a sve u smislu da smo previše siromašni da kupujemo jeftino!   

pampasexpress

Citat: TonyC  u Travanj 30, 2013, 06:59:26
Pa eto i sam si spomenio mercedes - nekad sinonim kvalitete i izdržljivosti a danas sepet kakvog svijet nije vidio ( pričam iz vlastitog iskustva )

Ma hoču samo reč , kvalitete više nema , samo brandovi , malo bolji i malo gori proizvodi , lošije i bolje serije !

imao sam i sam nekad davno mercedesa , onu staru kantu i sluzila me vjerno dobrih cca.10-ak god. i prosla sito i reseto , bila i ostala sinonim kvalitete uz svo ovo sto si napisao , nista vise nije kao prije ali imaju i serije u kojima si nisu dozvolili gluparanje,,,

sa ovim drugim se apsolutno slazem , i njima , u danasnje vrijeme jurnjave , u cilju preticanja konkurencije da im trziste ne  promakne , naknadno otklanjaju nedostatke,,,

cinjenica je samo to da je sreca sto postoji taj parsun za ciljanu kategoriju korisnika koji nemaju dubok slajbok kao neki drugi pa da si i oni priuste motor za razliku od neceg kvalitetnijeg koliko god to zeljeli jer njima njihove mogucnosti i okolnosti to trenutno ne dozvoljavaju aliiiii prvom prilikom , uvjeren sam , svaki od njih , cim mu se ukaze prilika , uzet ce nesto sto je na nekoj visljoj stepenici,,,
uostalom , sto se tice samog usporedjivanja , to je suluda polemika iz jednostavnog razloga sto onaj koji si pozeli kupiti pilu , skokne u trgovinu i ugleda na stalku dva motora ,,,jedan pored drugoga,,, kad je vec rijec o spominjanoj yam. za usporedbu ,,,
kad postavis u trgovini na stalak parsuna 15 i yamahu 15 , zagledas se u izgled,,, i nije ti nista jasno , a onda pogledas onu ceduljicu ispod na kojoj je cijena , opet ostanes u cudu , pa zasto kad su isti,,,,
eh , da su isti , bila bi i cijena ista ,,,,,,,, ali nije , postoji hrpa razloga,,,,,,,,,

maverick

Netko stručan kad svoj sud onda ga treba uzeti zaozbiljno, pamas...tu i jesmo da pičamo i diskutiramo, a prije svega da pomognemo svojim skromnim znanjem nekome tko bude kupovao novi motor..i ja svasta čačkam oko toga pa meni nije problem ni tomos niti bilo koji motor a oni koji sve nose majstoru, bitno im je samo 5 godina garancije. Danima sam u fazi traganja za nekim motorom, i tesko je uskladiti želje i mogućnosti. A cijela financijska konstrukcija u startu je bila osudjena na propast  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

raso

Moj prijatelj i susjed iz sela i sa ušća Drave u Dunav ima Parsun 15 HP već 4 godine. Ja sam bio s njim u Vukovaru kad ga je kupio. Ima par 150 izlazaka na vodu godišnje, mnogi od vas ga znaju i susretali su ga na Dunavu. Od kvarova je imao problema sa mjenjačem, koji je promjenjen / stavljen yamahin /. Znam dosta ljudi koji su u isto vrijeme kupili Yamahe i Honde i on nije imao ništa više kvarova nego oni, dapače oni koji su imali Honde imali su više problema.

pampasexpress

Citat: maverick  u Travanj 30, 2013, 09:42:55
i tesko je uskladiti želje i mogućnosti. A cijela financijska konstrukcija u startu je bila osudjena na propast  :icon_biggrin:

apsolutno tocno , mislim da je ovo sto se tice financijske konstrukcije zapravo i najveci problem vecine koja se zeli voziti a manji broj je onih koji si mogu priustiti ono sto im oko ugleda i srce pozeli

Citat: raso  u Travanj 30, 2013, 10:05:49
Znam dosta ljudi koji su u isto vrijeme kupili Yamahe i Honde i on nije imao ništa više kvarova nego oni, dapače oni koji su imali Honde imali su više problema.

to su tvoja iskustva a za razliku od mene moja iskustva su apsolutno 100% obratna od tvojih , a ti poznanici , doduse , poznam i ja neke , a ti tvoji , toplo im preporucujem uredno odrzavanje ( servis ) , ne prckati , jer vecina prvo zeli sam pokusati kvar otkloniti obzirom da su majstori "skupi" a ima i onih kojima je i kava skupa a da ne govorim kad nagreca i jedva kupi skupu pilu (kredit , kartice , solarno ,,,) da onda i ocekuje jeftine dijelove ,,, a to jedno sa drugim ne ide ,
rezultat = sprckan motor i jos usput nesto dodatno otkinuto i pokidano a kod majstora onda nevina faca , ma nemam pojma , samo se pokidalo , to je tako bilo , tako sam ga zatekao , i sl. komentari ,,,,nisam ja ,
ma daaaaa , pa znam ja da ispod kape ima duhova pa su oni to iz pakosti napravili a tebi se ide na pecanje jer bas sad grizu sarani a motor al bas sad morao poceti stektati,,,
poznati su mi neki fantomi koji su vidjeli da na ovim nekim novim merc. ide 1% mjesavina al nije bitno sa kojim uljem a dosad je imao motor gdje je trpao 2% a i to mu je bilo puno i skupo,,,
ajoj brate mili , pa jos quicksilver , a cijena ,,,,
a moze i inin dvotaktol , pa to je isti k..... , a jos i 1% , ma super , to se trazi ,,,
kombinacija za odlikase  :hello2:
i onda kazes , poznati su ti neki koji su i honde popravljali,,,
pa takvima kad bi dao nakovanj , oni bi ga sjebali !

raso

Nisam rekao da su ih oni popravljali, već da su imali problema - kvarova, a popravljao je serviser jer su sve bile pod garancijom.

pampasexpress

prvi put cujem ,,,
novo , pod garancijom , krepao mjenjac i sl. ,,,,
ispricavam se i tebi a i svima no nemam pojma zasto ali to me strasno podsjeca na ono sto sam vec prethodno napisao,,,
"nemam pojma , nisam ja , kunem se , neznam sta se desilo , samo je odjednom iznenada ,,,"
ispricavam se , zakljucavam svoj post