Parsun

Autor Grof, Studeni 22, 2012, 14:57:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Pa ne bih se slozio bas o toj jacini...na istom camcu je brzi od 2 t yamahe s istom elisom..a o dugovjecnosti kod nas ...to je uvijek relativno...recimo josip koji ide svaki dan na pecanje ili mi ostali ...ili grof...jbg trajace koliko se koristi...citam po drugim forumima da mu je mana guljenje boje...ali u samo u slanoj vodi...kod nas znaci nista...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

jura

Ko zna jednog dana se možda i ja odlućim ponovo za Parsun a do tada ćekam Grofofe komentare. Što se tiće gubljenja boje to bi mi bio naj manji problem imam LEVATA za popravke

maverick

Činjenica je da takvi motori nisu kvalitete kao yamha, honda ili mercury, ali isto tako činjenica je da neki motore koriste 300 puta godisnje a neki 30...a novo je ipak novo...ima se i neka garancija...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Tićo

Najbolji motor je novi motor to je sigurno, nebitno koje je marke.

Grof

Vidi imam tri godine garancije, dakle u tom vremenu ako se pokvari popravit će se. Imam kasko osiguranje dakle ako mi i bude nešto što ne podliježe jamstvu platit će osiguranje. Ne znam šta se svi toliko kunete u ove razvikane marke, bratić je kupio prije godinu i pol novu yamahu 15 četverotaktnu pa mu prvih godinu dana nije radila kako treba dok majstori nisu otklonili kvar.
Uglavnom Meni za pecanje nije toliko bitno da li ide 40 ili 45 km/h ja se ne zurim, bitno mi je da pali, da je ispravan i da znam da ako se pokvari nemam neki prevelik trošak.
Tu je brate odmah iza panja

grga

grofe makine su makine možda i sam kupim parsuna  ali  ti se motori nemogu uspoređivat  sa makinama ni u  čemu. :icon_biggrin:

silure

moj susjed marko ima parsuna 15 vec 3god...kupio novi,dva puta riknio impeler u nekom kratkom vremenu pa je rijesio da ugrade cini mese da je reko orginal od yamahe i vozi se 2god od onda bez problema..sto se motora tice nema rijeci i meni je zao sto nisam uzo taj novi parsun jebs impeler...

Grof

Ja sam ekonomist, u mehanike se jako slabo razumijem ali sam novce " doktorirao"  Ajde mi Grga molim te objasni razliku " makine" i Parsuna
Tu je brate odmah iza panja

Greys

Dakle, i ja sam uzeo Parsuna 15k 4t, vozio svega jedanputa do sada, testna voznja... Koliko vidim mane-nedostatke, jest buljenje boje, ako je bio u moru, i dosta plasticnih dijelova, tipa jedan dio ručice mjenjača, ali po samom radu motora za sada nemogu ništa reći, nebi bilo fer. Onoliko koliko ću ja voziti vjerujem da će me služiti. Više informacija dam kroz koji dan kada krenem sa svojim čamcem na vodu.

silure

Novo je novo..a to i nije tako los motor...vidjam ga svaki dan a boja ko nova

grga

makinom si ti nazvao druge proizvođače motora ja sam te citirao  nebudi na kraj srca  :toothy10: pošto se u motore i mehaniku nerazumiješ odnosno ti je ta  materija nepoznata nemam ti šta objašnjavat i tako nekuziš.

vedro

Grga mozda si ti u pravu ali  sve ovisi i o covjeku koi ga koristi. Ulje koje stavlja,ako je vanu -5 a on odmah nakon sto ga upali puni gas i da ne nabrajam...ne postoji makina koja ce trajati ni 5g. A ne dok si ziv. Ja gledam po sebi pa necu koristiti jedan motor cijeli zivot :toothy10: meni je za ovo kratko vrijeme moj ok.

davor99

Parsun je samo na izgled jednak Yamahi, ali se kvaliteta materijala nemoze usporediti nikako. Ako pogledate samo instalaciju onda ćete uočiti da su pojedine zice tanje od Yamahinih, ili one na namotaju na primjer su samo u boji bakra ali ako ju malo zagrebete vidjećete da su aluminijske.
Nadalje zapitajte se samo kako nakon par godina nabaviti koji rezervni dio ukoliko vam bude trebao. Koliko novaca budete mogli dobiti kad ga budete prodavali. Pogledajte malo oglase i usporedite cjene.
Kad sve zbrojite moj savjet bi vam bila kupovina rabljenog motora neke od renomiranih brendova, jer znate onu Englesku poslovicu Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino. 
Vodite ljubav, a ne psa

pampasexpress

Citat: davor99  u Lipanj 25, 2013, 21:16:12
Parsun je samo na izgled jednak Yamahi, ali se kvaliteta materijala nemoze usporediti nikako. Ako pogledate samo instalaciju onda ćete uočiti da su pojedine zice tanje od Yamahinih, ili one na namotaju na primjer su samo u boji bakra ali ako ju malo zagrebete vidjećete da su aluminijske.

, jer znate onu Englesku poslovicu Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino.

obzirom da sam vec ranije postavljao postove po ovoj temi , nemam namjeru "filozofirati" a niti pljuvati po navedenom proizvodzacu motora ali apsolutno podrzavam misljenje kolege davora,,,
no pricekajmo , pred njima je da se dokazuju na trzistu ,,,
pravilo je da nema pravila

jura

Svi mi znamo da Parsun nije vrh ponude, pitanje je dali može odraditi naše potrebe, a to možemo vidjeti samo kroz sate rada motora. To je razlog više da nas kolege informiraju kako su zadovoljni