Parsun

Autor Grof, Studeni 22, 2012, 14:57:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Kod tebe dobro razbacuje koliko sam ja vidio....ako nisi siguran da je dobro pripremi bambus i eto me na vodu u kontrolu  :ok: ovo je novi motor pa tako i baca vodu  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Citat: vedro  u Travanj 01, 2015, 18:52:12
Dali i na Yamahi 9.9ks 4t kontrolka treba bacati ovakav lijepi mlaz kao na Parsunu.

Mani  ne baca u mlazu nego rasprsuje u  maglu, kao dizna u cilindru :stripii: mislim da nesto ne valja...dobro bi mi dosao odgovor ako je netko imao isti motor.

Ako motor stoji spušten kad je na sidru, zna se u njega uvući sitni rakovi i bube.
Ili neka prljavština iz reke, pa zapuši tu izlaznu kontrolnu rupu.
Skineš poklopac, videćeš da tamo gde izlazi mlaz dolazi jedno crevo, skini ga sa aluminujumske "sisice" i pročisti nekom žičicom.
Ako i dalje prska maglu.. onda zovi Mavericka na večeru!  :stripii:

maverick

To sam mu ja trebao reći  :stripii: ali ajd ... :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

mossi

Meni ćeš da objasniš jednog dana kako da očistim karburator.

:hi: :occasion14:

maverick

Cim budem isao u Apatin kod Pikemana... :stripii: Navratim pa očistimo  :stripii:

Kugla

Mossi strpaš ga u ultrazvučnu kadicu kod nekog automehaničara koji ima uređaj za ispitivanje injektora i biće kao nov!
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

mossi

A sačekaću prvo poglavicu da završi posetu...  :tongue3: :BangHead:

Kugla

"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

mossi

Nisam ja Toma, nego ne pada mi na pamet da ga nosim nijednom majstoru koga poznam ili ne poznam.  :veryangry: :no:

šajzika

kad je vec offtopic pa da se i ja pridruzim  :hi:

kad je meni cistio karburtor na yamahi sve mi je ljepo objasnio , sta kako i gdje a onda nakon toga me zamoliio da to nikad nediram  :rofl2:
Audentes fortuna iuvat

mossi

šajzika

Danas sam vozio parsun 15ks, odusevio sam se motorom, zeru ima malo vecu vibraciju i zvuk od yamahe  ali naspram mog djonija je to nista  :rofl2:
ko djonsona nije vozio nezna sta je glasan motor  :rofl2:
inace, u plasticnom pecaroskom camcu , kolega i ja uzvodno 30 km/h nizvodno 40 km/h, moram jos izmjeriti kad sam sam brzinu i ekonomicnost tj potrosnju motora, al slobodno mogu reci da mi se jako svidio motor  :ok:
Audentes fortuna iuvat

šajzika

kod kolege na parsunu ima izvucen izlaz struje za punit akumulator,  majstor je samo zice spojio i izvukao utikac jer je dosao motor sa reglerom.
taj kolega tvrdi da parsuni tvornicki dolaze sa reglerima i da samo treba te zice rjesit i to je to
danas sam od jednog momka na neptunu gledao ispod kape isto parsun 15  i isto ima regler , jel to moguce da dolaze automatski a da ljudi nisu uopce upoznati s tim ??
Audentes fortuna iuvat

maverick