Da bolje razumijete ono sto vidite na ekranu

Autor maverick, Studeni 22, 2012, 23:28:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

im84

Nedaj Boze  :stripii:

A vezano uz sliku, samo želim vidjeti kvalitete pokaza slike drugih proizvođača, jer morate priznati da su ''prikazi riba'' ovdje na slici baš realni. Nedavno je izašao update za novije generacije HDSGEN3, i Carbon te Elite-Ti, pa čekam da vidim ovakve slike, ali sam nešto skeptičan da ću ih vidjeti.

Meni OSOBNO tak svejedno kakva će biti, ali te marketinške fore, i izbacivanja ''noviteta'' svakih ni godinu dana, a pomaci su  :uf: :dontknow:
I onda imaš priču di svi smaju dns te side-scan/structure scan modele, i svi ''sve vide'', ali teoretski naravno  :toothy12:

Da sad kupujem Lowrance-a ništa više od Elite-Ti 7 netreba. Iako moja iduća kupovina će vjerujem biti drugog proizvođača (i to samo napominjem iz osobnih iskustava mene i prijatelja, jer kad ti se pojavi ''bug'' na sonaru kojega nikad nisi spojio na komp, rješenje je da nema popravka'', a to me vrijeđa, jer ispadamo debili da plaćamo nešto gdje je potpora servisa takva kakva jest i još ostalih sitnica, ali je druga tema sad to).

Sve u svemu, čekam bolju sliku downscana od ove sa bilo kojeg sonara, nevezano naravno , Garmin, Lowrance, Humminbird...

#foxrage
#fox_rage_fishing

šajzika

A vid, nekog nest saranilo, ja(magarac) evo vec 2 puta sidu prebolio.

Lijep mi je taj prikaz Garmina i vjerujem da je uz bok Lowrancu u opcem smislu  , gledao sam i Humminbirda i Raymarine. Sve su to vrhunski uređaji koji nisu toliko zastupljeni kod nas.
Kod nas je dosta marketing i Borna napravio dobar biznis , zato je taj lowrance najzastupljeniji.

Izasli su im ti low budget sonari s kojima su se priblizili "prosjecnom" ribolovcu.
Structure scan koji je na nekoj plicoj vodi must have a o zimi da ne pričamo.
Audentes fortuna iuvat

im84

Sajz, sa svime se slažem, od riječi do riječi.
Htio sam samo reći da nevidim te slike, i objašnjena.
#foxrage
#fox_rage_fishing

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

im84

#foxrage
#fox_rage_fishing

ivan 84

Evo par slika sa koleginog garmina, radio je vertikalu  glavinjarom i imao je par dizanja riba bez griza i tako u par ribolova. 1. i 2. Slika. Vaše mišljenje, som, smuđ??  :BangHead: Slika. 3. Slika je sa šaranskog mjesta gdje se hrani.izgleda puno bijele ribe?? 
Lošije su slike al nest se vidi... 

I tata bi sine...

šajzika

Najčešće udarac smudja na vertikali nije klasican udarac nego se objesi samo, na prvu mislis da si zapeo. Barem je tako meni bilo u dosta slucajeva.
To se vjerojatno dogodilo i tvom kolegi.

Na prve dvije neznam sta je.

Ova zadnja slika po meni je bjela(sto i sam kazes)  i tu se najcesce kaci riba glavinjarom.

Audentes fortuna iuvat

mlb

auuu rođo , debelo nisi u pravu ovo za udarac!!  :uf:

šajzika

Vidi, napisao sam iz svog iskustva .
Proveli smo zajedno jako puno sati udarajuci vertikalu i dost ulovili, ti si nastavio zadnjih par godina jos zesce, bolje da napišeš neko svoje viđenje nego da napišeš da nisam u pravu :hi:

Iako sam pogrjesio, jer njemu se riba dizala nije imao udarca.
Mislio sam da je imao ribu ali bez udarca.
Zadnjih 10 smudjeva na vertikalu su mi se objesili ko krpe.
Audentes fortuna iuvat

mlb

šajzika

Audentes fortuna iuvat

mlb

Kao i kod većine drugih tehnika varaličarenja znaš i sam da je u pitanju brdo čimbenika koji utječu na to kako će riba (konretno smuđ) udariti! Neki od njih su doba dana(cug) , temperatura vode , boja vode iliti bistrina , doba godine , brzina protoka , brzina prolaska mamca koja nekad zna biti jako bitna  itd , itd
Može se o tome napisati sto stranica i neko će iz toga izvući nešto , neko ništa ,naj bitnija je stvar po meni biti na vodi i steći to iskustvo iz prve ruke! Iz fotelje to sve zvuči pomalo komplicirano i neuvjerljivo!!  :icon_salut:

šajzika

Jedna slika koja me iznenadila u zadnje vrijeme.
Da sam sliko sa sonarom i skinio na sd karticu ispalo bi puno ljepse , ali vidi se dost dobro i ovako

Audentes fortuna iuvat

maverick

Uvijek budu ljepse slike...a ne pratim...koji ti sad sonar imas
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Uzeo 7ti malo da isprobam structure scan, problem Drave ( kod mene ) i sonara  je mala dubina pa u principu brodbend sonar pokazuje trećinu dubine na 1.5 do 2m prosjeka dubine te  dobijem 0.5m skena sto je jako slabo, bas moras preci preko ribe.

Sa ss druga prica pa malo cackam i gledam sta ima.
Mal slobodnog vremena i vise buljim u ekran nego sto pecam. Dobra stvar sve u svemu
A i trenutni vodostaj pogoduje da riba bude kao u kanalima  tako da je lakse naci.
Audentes fortuna iuvat