Ðiganje i bol u leđima !

Autor TonyC, Prosinac 03, 2013, 14:33:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

TonyC

Imam problem da svaki put kad izađem na pecanje vratim se kuči ko slomljen .
Bacam cijeli dan po cca 8  pa i više sati . Nekad imam osječaj da su problem teže glave , nekad da je kriv položaj u kojem stojim , nekad da je kriv štap i rola .
Na forumu raspravljamo o sto čuda pribora , kako šta uparit , al niko se nejavlja i kaže : E od ovog mog kompleta me ubiše leđa .
E pa mene sad zanima vaša iskustva , možda je nekakva stolica rješenje ili neznam šta !
Bacam sa CD BR 32g u dužini 8" , rola je Twin power 3000 . 

Molim samo da nepočnemo temu sa partnerom u čamcu , vazelinom i ko je mama a ko tata i tako to !

Imam problem i molim za pomoč !

ossa

Stolica mnogo pomaže, praviti pauze posle par sati kuvaj kafu čaj, pij malo rakije itd. Sve bolu leđa, koji ne idu svaki dan na vodu. Meni čak i utrne šaka u kojoj držim štap. Jednostavno to je grupa mišića koju ne upotrebljavaš često. Moj komšija je dobio teniski lakat od džigovanja i više ne peca.
pozdrav
Naidju krize, drukcije grize...

TonyC

Baš bi volio da se na ovu temu svi uključe i iznesu svoju situaciju i rješenje .
Pa nemoguče da se ovom problemu nemože doskočit , možda ja pretjerujem , al vidim da je subotom 20- 30 čamaca na vodi od jutra do mraka ljudi bacaju sa obje strane dunava .
pa sto puta se pitam il sam ja konj koji ima nešta krivo složeno od pribora pa ne kužim ili svi oni stoje i trpe !
Ajmo ljudi , pišite !

BOJANK

Ista stvar, "čaše lomim, a ruke mi krvave"....zglobovi ruke, plečka i leđa me bole taman do petka i onda sve ponovo razbucam.
Pokušavam se iskulirat da pravim češće pauze ali ne ide, pauziram dok se premještam sa jedne na drugu poziciju,a ostalo je sve teška fizikalija!

domba

Normalno, svakome se to događa nakon dužeg bacanja. Mene isto ali dok sam išao u teretanu nisu tako da vjerujem da bi pomogle neke vježbe za leđa jer ujedno imaš pravilnije držanje. A to što drugi bacaju vjerujem da ih bar polovica trpi ili imaju udobnu stolicu. Možda da pitaš u temi fitnes boysi, vjerujem da bi se netko javio  :toothy12:

Lomnica_city

Ja sam visok 190cm, izrazito sam mrsav klinac bio, ni u tinejdzerskim godinama nisam bio mnogo bolji, igrao aktivno fudbal, kao stoper, stotine udaraca u ledja, i hiljade skokova sa doskokom na tvrdu podlogu, plus fizicki rad na selu, su ostavili traga na ledjima...
Isto imam problem posle duzeg pecanja sa ledjima, i za sad jedini nacin koji sam nasao da mi pomaze je pravilno stajanje sa balansiranim priborom!

Stapovi su uglavnom Avid 8,6ft sa Aspire 4000 odnosno CD BR 9ft sa Sol 3000, balans je kod oba oko 10cm od stope masinice, koju ja "opkoracim" malicem dok pecam a ostatak rukohvata oslonjen na podlakticu, koja je oslonjena o kuk.
Pravilno stajanje dosta pomaze kad god je to moguce, a pravilno je meni sto pravije da stojis a da opustis misice ledja, da se stap odize iz ramena a ne telom, iz zgloba ili kako vec, i pozeljno da se ako moze cuci dosta!

Ako ni to ne pomaze onda imas neke samolepljive gaze natopljene diclofenac-om koje zalepis na 24h na bolni deo ledja (ramena), i dosta brzo pomogne, miran si po par dana...
Nama to stric donosi iz Svice pa ti ne mogu pomoci sa konkretnim nazivom proizvoda, ali verujem da ima i kod vas, dodje 5 lista u patent neprovidnoj kesi velicine A5 sveske!

TonyC

Primjetio sam kad duže stojim u čamcu da stojim nakaradno do zla .
Pokušavam stojati ravno i eto ti na , za 2 minute sav se izvitoperim .
Jel to zbog pribora , neznam , izbalansiran je ajme pa di grješim nemam pojma .
Lomnice ovo sa gazom nije loše !

domba

Ako se pogrbiš ni gaza neče pomoći :thumbsup:

Kugla

Tony prijatelju nema to veze sa priborom, već problem je kičma, i mišići oko nje, ono što Domba kaže svakodnevno vježbanje posebno vježbe za kralježnicu i biće puno bolje. Probaj samo stajati sat vremena na jednom mjestu bez da išta radiš i moraju te početi boliti leđa mislim kralježnica i sve skupa a kamoli kad stojiš u čamcu i satima ponavljaš jednu te istu radnju. Što su mišići oko kralježnice slabiji to kralježnica više trpi, mišići su ti koji trebaju biti "zategnuti" pa onda oni nose opterečenje i nema boli ili je jako malo, ovako kralježnica nosi i naravno da boli. Uh ala sam se raspisao ali to je tako.

BOJANK

Mislim da dodatno i višak odjeće utjeće na položaj stajanja pri radu !

maverick

Problem je sto jednom tjednom odes na vodu....a svakako polozaj u kojem stojimo je naopak i u debalansu na onaj prirodni....meni pomaze da svakih par sati se ispruzim u kabini, skuham kavu, zapalim...ubijem tih pola sata i krecem kao da sam sad stigao na vodu.

Inace mislim da bi malo vjezbi za ledja u svakom slucaju pomoglo, ipak smo mi vecinom uredski pacovi pa onda jedan dan istrcis i sve zivo na tebi je u problemu jer i prije bilo kakvog treninga se treba zagrijati...a mi iazdjemo i hitamo kao da nam je posljednje
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Lomnica_city

Ja posto znam da ne mogu 5-7-9h koliko cu pecati, bez prestanka, da stojim uspravno, stavim pozadi u prsluk neki djavo tipa flasicu vode, i pomaze da me drzi malo uspravnijim! A ako nista drugo bar mi stvari po dzepovima ne vuku okovratnik prsluka uz vrat na teme, samim tim se i pogrbim!!

ossa

A jel se kaze djiganje ili džiganje ;)

maverick

Kod nas se kaze isto samo se drukcije pise.... :icon_biggrin: inače po nasem rijecniku : cupkanje gumom  :toothy12:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Ne bitno ako je naslov teme dobar. Sve ok. Naucio sam nesto novo. Recimo onda za naselje Odžaci kod Bogojeva se na Hrvatskom piše Ođaci ako sam dobro razumeo ? A izgovara se isto...

Evo sad sam se informisao  :toothy9:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatska_abeceda