Ðiganje i bol u leđima !

Autor TonyC, Prosinac 03, 2013, 14:33:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

raso

Lijeni znaju čemu služi stiropor :beee: :beee: :beee:

mossi

Nekad me krsta, donji deo ledja odvaljuje i tada mi dodje da zaplačem od muke,
To mi se najčešće dešava kad varaličarim sa obale, iz čamca dosta redje.
Ali u čamcu si gospodin, nadji udobnu stolicu i nauči da jiguješ sedeći, pomaže 105%  :thumbsup:
Stolica mora biti bez rukohvata i po mogućnosti okretna, kao ona kod doktora, ili ona barska, koja ti se više svidja.

Po meni nije problem kičma nego popuštanje stomačnih mišića, okesimo trbušine koja vuče kičmu napred.
Pa je usled neprirodnog položaja, dugog stajanja, itd bol sasvim prirodna stvar.

Ako ste imali prilike na času fizičkog ili u vojsci, učili su vas da stojite pravo: ispravi ramena, UVUCI STOMAK!

Poradite malo na pločicama i ledja će vas manje boleti.

:occasion14:

Kugla

Mossi druže ova o pločicama ti je na mjestu  :alas: ja redovno to radim al mi negdje zapinje

raso

Jbt koje babetine, deda najstariji pa ne kuka. Malo vježbe u teretani ili vožnje biciklom nebi vam škodilo. Deda uzjaše svog dorata i opali 7-8 km kroz šumu i hebe kevu svima koji tvrde da je Slavonija ravna :be happy: :be happy: :be happy:

DarioK

Imam barsku stolicu, onu sto se spusta i podiže i preporodio sam se. Sjedim na njoj i puno mi je lakše nego stajat.

Ervin

Stajanje na ravnom definitivno pomaže, mene otkidaju leđa samo kada bacam sa obale i podloga na kojoj stojim nije horizontalna. Zato uvek ko budala tražim neki ravan kamen ili lopaticom iskopam sebi mali plato 50x50cm, samo toliko da noge imaju mesta za ispravan stav. A ispravan stav, odnosno pravilno držanje je kada blago razmakneš noge i ispraviš kičmu i ramena. U čamcu to nije problem, samo malo obratiš pažnju i to je to...

maverick

Skoro zaboravih , za ljetnje dane imam i barsku stolicu...iz odredjenih razloga ne smijem je slikati  :icon_biggrin: ali je odlicna  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Jožef1

Citat: raso  u Prosinac 03, 2013, 17:25:28
Jbt koje babetine, deda najstariji pa ne kuka. Malo vježbe u teretani ili vožnje biciklom nebi vam škodilo. Deda uzjaše svog dorata i opali 7-8 km kroz šumu i hebe kevu svima koji tvrde da je Slavonija ravna :be happy: :be happy: :be happy:
rašooo, legendo  :thumbsup: kako i mene nađe  :icon_thumright:  :icon_scratch:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Greys

Kada sam bacao sa obale, nakon dolaska doma, u ledjima, kod lopatica, ubijalo me. Vjerujem od krivog stajanja po kamenu, neravni položaj, a želja za bacanjem, kao što Maverick kaže:''bacaj kao da je zadnji put''.
I sada kada sam u čamcu, i bacam cijeli dan, leđa ubijaju, i mislim da nema toliko veze težak štap i rola, već položaj, mahanje štapom, napetost mišića. Napravim pauzu, sjedim jiggam, stojim jiggam, ali leđa trpe.

mossi

Trpi te Madjarica!  :toothy12:

Alo čika Greys, kako bole ledja kad sediš?
Mene boli dupe ako nemam podgužnjak, a tek je početak sezone, pa nemam dupekonduciju.

Ovu poslednju rečenicu izbrišite iz zapisnika i manite se insinuacija.  :thefinger:

Greys

Vjerujem da je moje vezano i zbog posla, cijeli dan sam u autu

Slaven

Citat: mossi  u Prosinac 03, 2013, 19:02:07
Trpi te Madjarica!  :toothy12:

Alo čika Greys, kako bole ledja kad sediš?
Mene boli dupe ako nemam podgužnjak, a tek je početak sezone, pa nemam dupekonduciju.

Ovu poslednju rečenicu izbrišite iz zapisnika i manite se insinuacija.  :thefinger:

Pošto je tonyc reko da tema bude ozbiljna nemaš brige :toothy9:

maverick

Mislim koliko je ozbiljno ili ne  :icon_biggrin: tko ima uredne spolne odnose...nema bas velikih problema s bolovima u ledjima  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

MIF

Čamac se stalno ljula,manje ili više,i nisi svjestan koliko ti mišića radi,koji inače ne rade...A još je nešto jako važno..kod nas na čamcima su sjedišta previše nisko.I tu dolazi do problema.Dobra stolica,prave visine,i preporod je tu.

Slaven

Baš tako, sebi sam pravio stolicu baš za to, da mi koljena budu pod 90, plus mali nasljonač baš za pod kičmu + što marijo spominje i nemam takvih problema