Ðiganje i bol u leđima !

Autor TonyC, Prosinac 03, 2013, 14:33:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

Ma ok, kontam da kad vozis drzis jednu ruku u hlačama kao AL Bundy  :icon_biggrin: pa je onda sigurno gegljivo
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dujo rjecni vuk

Dobar kiropraktičar čuda radi, tako u Međuriću mjestu udaljenom nekih 10-15km od Kutine ima dobar kiropraktičar, čika Rosić, taj kad te istrga :confused2: skidaš ruksag sa leđa pun kamenja, lebdiš. Pa kome je usput neka svrati. :thumbsup:

ljuska

ma sve će to ilovača izlijećit nema brige :angel9:

ljuska

ma šalim se netko je spomenuo plivanje to sigurno pomaže a i povišena sjedalica i  igranje pikada radi ista grupa mišića zato ja prije ribolova obavezno u birtiju

Mudri

Sve to prošao davno....i ja bacam ko ludi milojko kad uspijem otići do Dunava....ali prvo i osnovno je pravi položaj ili ako sjediš ili ako stojiš,ne imati položaj kao žaba kad ju zmija hipnotizira i hoće pojesti,kao što kaže tony da ima...drugo i po meni najbitnije je prava stolica,kao što Mossi kaže i dobar podmetač za dupe,sada ko ima para kupi si onu lijepu brodsku kojih čak ima na preklapanje,kad sjedneš u nju koda si u finom autu...ili si napravi neku kombinaciju kao sam svoj majstor,recimo moja je kombinacija drveta i aluminija,neda mi se sada ići slikati,ali sam dosta dugo tražio šta ću staviti na onaj donji dio od uredske stolice,to je onaj komad aluminija što ima sistem da se podiže i okreće se oko svoje osi,i ovo je jako bitno da se može okretati,a i stabilna je dosta jer su noge u zvijezdu pa se nemoš izvrnit....a za one s obale isto je bitno da imaš komadić ravne površine na kojoj stojiš,kao što neki pametni iskopaju mali podestić i udri,a ne da skačeš po kamenju po mraku kao kengur,ovo se odnosi na tony-a,i to nekom taman na poziciji gdje baca voblera  :violent1:

TonyC

Aj dobro sad mi je lakše kad znam da nas ima puno više sa istim problemom .
Slažem se za vježbanje , stolicu , sve bi to pomoglo sigurno .
Foteljski posao , jednom tjedno izlaziš na vodu , sad još i imax i zimska roba na kičmi sigurno ostavlja traga .

Stepa

Citat: Mudri  u Prosinac 04, 2013, 07:19:32
,i to nekom taman na poziciji gdje baca voblera  :violent1:

Sad si me sjetio sa kengurom kad nas nisi postreljo ono vece kad smo skakali kao klokani ili bolje pijani krkanii
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

kajman

Ja pretezno lovim sa obale i boli me kicma kad malo preteram sa bacanjem a uvek preteram. E sad, primetio sam kad lovim laksim stapovima i narocito laganim glavama mnogo manje patim nego ka bacam teske glave jakim stapovima.
Sreca pa citam i vas mladje muci ovaj problem pa sad nemam kome da se zalim i kukam zbog toga  :crybaby2: 

Hudini

Kajmane slažem se. Kod mene je štap dugo vremena bio problem za bolove u lopatici. Samo sam teško povjerovao da ti uglavnom loviš sa obale  :toothy9: ja već mislio da one silne slike sa ulovima morau bit iz čamca.

Šalu na stranu ali me pribor riješio problema a zbog pribora nemoram teže glave više bacat.

sandra

Mala masža..vježba tokom pecanja..pogotovo sad dok je hladno malo cirkulacija da vam proradi..
ruke ako vas zabole osjetiš onaj trzaj kad naglo zabaciš.. :icon_scratch:
nema kukanja nego razgibavanje i masaža bolnog mjesta (gel hladan )
nije dosta samo rakij,šljiva da vas grije treba i tjelo malo pokrenut bio u čamcu ili na obali.. :toothy10:

MIF

Citat: dujo rjecni vuk  u Prosinac 03, 2013, 22:58:27
Dobar kiropraktičar čuda radi, tako u Međuriću mjestu udaljenom nekih 10-15km od Kutine ima dobar kiropraktičar, čika Rosić, taj kad te istrga :confused2: skidaš ruksag sa leđa pun kamenja, lebdiš. Pa kome je usput neka svrati. :thumbsup:

Ja sam bio..kad me čovjek polomio,mislio sam da sam gotov.Al za tih 50 kuna...ma neizmjerno...6 mjeseci ko dečko...

kockar

Citat: Mudri  u Prosinac 04, 2013, 07:19:32
...ili si napravi neku kombinaciju kao sam svoj majstor,recimo moja je kombinacija drveta i aluminija,neda mi se sada ići slikati,ali sam dosta dugo tražio šta ću staviti na onaj donji dio od uredske stolice,to je onaj komad aluminija što ima sistem da se podiže i okreće se oko svoje osi,i ovo je jako bitno da se može okretati,

Imao srece u zivotu, pa proveo neko vreme sa covekom kom je svakodnevno pecanje posao,
doslovce njegove reci: ja sam sebi stolicu napravio, moze se okretati i ima mali, ali efektan naslon,
dovoljno je meka i topla i ledja me vise ne bole (a ni neki drugi delovi)!

sto se stajanja tice, ko je slab u donjem delu ledja, nek vezba, pliva....kad zaglavi ozbiljno, bice kasno.
Otac mi svako jutro radi vezbe 30-45 minuta, jer mora, nije zgoreg poceti na vreme, pa preskociti sve ono kroz sta je on a i mnogi drugi prosao.
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

kajman

Citat: Hudini  u Prosinac 04, 2013, 17:25:42
Kajmane slažem se. Kod mene je štap dugo vremena bio problem za bolove u lopatici. Samo sam teško povjerovao da ti uglavnom loviš sa obale  :toothy9: ja već mislio da one silne slike sa ulovima morau bit iz čamca.

Šalu na stranu ali me pribor riješio problema a zbog pribora nemoram teže glave više bacat.

Ne ne i ne iz camca lovim mozda jedan dan u godini a zna proci i par godina kako ne udjem u camac uostalom camac i nemam.

Hudini

E onda je to lijepa utjeha za mene koji 99% vremena peca s obale.

dus

meni je već davno prošlo otkad nemam bolove u leđima, iako sam samo blinkeraš ,bolova sam se riješio otkad sam prestao bacati velike gramaže, pod velike gramaže smatram 25 gr pa na više, 50 mi je već teška artiljerija, pošto radim sa glavama od 5 do 18 gr i navečer bacam vobler nemam više problema sa kičmom  iako sam električar i svaki dan u pogonu i po cjele dane na nogama, eventualno me uhvate leđa i lopatica ako nepravilno stojim dok blinkerišem ili nakon 6 sati neprestalnog bacanja što je i normalno za toliko vrijeme. složio sam si pribor koji mi odgovara pa je i to olakšanje na kičmu i cijelo tijelo, garantiram da neprimjeren pribor , pogotovo dugačak štap i teška varalica mogu za kratko vrijeme osakatit kičmu i mišiče.   :icon_rr: