Apsurd pravilnika na naš način

Autor šime, Siječanj 07, 2014, 21:32:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

gegs

Citat: šime  u Siječanj 13, 2014, 10:45:24
...TO NIJE TOČNO,VEĆ DA JE NA SNAZI I DALJE ONAJ STARI PRAVILNIK O TRI PLEMENITE RIBE DNEVNO.

ja doduše ne znam šta piše u "starom pravilniku", ali znam da se aktualno pravilo jedne plemenite ribe dnevno tumači kao jedna plemenita riba od svake vrste.
dakle, ne tri smuđa, ali smuđ, som i šaran da! :icon_salut:

Greys

E vidiš NE, naime kolega Miha je slušao opet radio, gdje se postavljaju pitanja, i čovjek pita što ako uhvatim 4 vrste ribe: jednog šarana, jednu štuku, jednog soma, jednog smuđa, mogu li sve nositi doma? Odgovor je bio: BIRAJ JEDNU i nosi doma.

šajzika

bas tako , pisem i ja ali si me preteko. pise koje ribe se smatraju plemenite a ne da se moze od svake pojednu.
u cemu bi bila razlika jel nosis od svake po jednu ili 3 iste ?
Audentes fortuna iuvat

šime

Evo opet nejasnoće, e pa da bismo se toga riješili evo broja tel. pa nazovite ,mislim da je čovjek kompetetan,Bernard 0954400125. A što se tiče ribara,smatram osobno,a i mišljenja nas večine da je zajednica pa i športski ribolovni Savez trebala agresivno,pa i čak pozivajuči na javne prosavjede nas sportske ribiče u POTPUNOSTI spriječiti bilo kakve gospodarske aktivnosti u smislu izlova ribe.Kvaliteten monitoring nije izrađen,a samu populaciju ribe mi ribiči poznajemo, količina ribe je smanjena.Imajuči u vidu da riba puno migrira sami ribari čine strahovitu štetu,a ne sportski ribiči koji su strahovito ograničeni ,a uzimajuči u obzir ribare koji samo jednim metom mrežama znaju tone i tone ribe izvuči,osobno sam više puta vidio kolike su to količine ribe u pitanju kada ulete u jato.Ma tu je problem i to se mora spriječiti.

Hudini

Pa dobro gdje se može vidjeti taj novi pravilnik za ribiče. Očito sam neinformiran o novim pravilima

šajzika

to je stari pravilnik iz 2005,6 imas mislim na http://www.ribolov-osijek.hr/zakoni/koristenje.htm
na mobu sam pa ne vidjem dobro :-)
Audentes fortuna iuvat

gegs

kako sam ja skontao, nije stvar u novom ili starom pravilniku, nego o tumačenju istog.  :icon_salut:

dravski pecaros

ja jos jednom tvrdim ribarima jedino sa skupom i prosvjedom cemo stat na kraj..svako da u svom drustvu zamoli za dopis ministarstvu i organizacijom prosvjeda pa da vidis da bi nesto pokrenilo...

šime

Dravski je u pravu,jedini naš zajednički problem je i  naša zajednica ribolovnih društava,koja očito nešto provodi koji oni samo znaju,a toga istoga nema niti u jednoj drugoj zajednici ribolovnih društava,a slijedeći problem je taj što ima puno malih ribolovnih društava pa se provlače osobni interesi pojedinaca,a zanemareni su intefresi zajednice ribolovaca Slavonije i Baranje i tako PSI LAJU;A KARAVANE PROLAZE a nama preko leđa i samim time vrijeme prolazi.Ma vrijeme je za promjene u kompletnom Savezu pa naniže,uzimajući u vidu da se dotični gospodin Homen po odlasku u mirovinu iz Ministarstva poljoprivrede. sada uhljebio u ribolovnom Savezu, a koliko sam čuo(a ne baš ljepo o njemu) zastupa lobi RIBARA .

IggY

Gdje god kreneš ista priča samo drugi glumci.Ribolovci razjedinjeni,mafija uvezana.

dravski pecaros

imamo do sajma lova i ribolova vremena organizirat se pozvati rtl..novu pa da vidi sto nebi reagirali odmah...sve novine i tv rijese

šime

Evo prava prilika,odlična ideja za sajam lova i ribolova .Evo ajjde da počnemo se organizirati i da se jedna velika grupa sportskih ribolovaca pojavi ,ali sa jasnim zahtijevima i prijedlozima,prvo treba provjeriti u koje i kada zajednica ima izbornu skupštinu,da se to odradi prije skupštine, jednostavno se moramo sami organizirati.Imam prijedlog da se ako ima ikakva mogučnost negdje nađemo barem dio ekipe sa ovog foruma pa da se dogovaramo mi kao članovi pojedinih društava,a onda povučemo prijatelje, znance i tako krenemo sa konkretnim potezima.Evo ja ču pokušati animirati ljude iz Vukovara i ondašnje zajednice i duboko sam uvjeren da će se odazvati.Eto mogu pokušati se sa njima dogovoriti da se nađemo u nihovim prostorijama(imaju krasan prostor)

miha

sjednice kreču sada u sječnju i veljači. sajam lova je kasni termin .do tada se več sve zna .ali svejedno mislim da nečete postič ništa osim malo podignute prašine i malo građanskog neposluha .

šime

Miha oprosti tko je to VI pa zar se tebe to uopće netiče.Nije mi jasno da ima takvih kojih se netiče budučnost za slijedeče naraštaje pa zar im moramo ostaviti pustoš.Eto u startu te netko sroza i odmah mi prisjedne sve .Ma j....ebe mi se

dravski pecaros

ja da budem iskren nemam nekog znanja sto se tice kome šta slati i to..ali ako ima ekipa koja to sve razumije da bude vodilja  nas ja cu prvi doci i sigurno dosta ljudi mogu dovesti...i prosle godine sam reko za sajam lova i ribolova i vjerujem ako ne neke sitnice ali bar sto se gospodarskih ribara mozemo utjecati....