Apsurd pravilnika na naš način

Autor šime, Siječanj 07, 2014, 21:32:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Jozef, ja pokusavam napisati nesto drugo....nije to stvar da netko nekog na nesto tjera...nije da ce netko da te bije ako nemas osobnu iskaznicu ali nije mi jasno kako svi morate i naravno mozete postovati prometne propise a ovdje bi svi se nesto kako da lijepo napisem...určili.... :stripii: mislim da se medjusobno treba stvoriti nesto ljepsa atmosfera.....ja inace pecam prav i zdrav, camac mi je registriran, motor upisan, visi mi zastavica tamo gdje treba....imam osnovno i kasko osiguranje....i imam i dozvolu za kopacki rit...i kad dodje policija, ribocuvari ili carina kao sto kazu u zadnje vrijeme...ponosan sam da im to sve mogu pokazati, pocastiti ih nekim pićem ako zele....malo se poprica o pecanju...i to je uzivanje...a vide i oni da ja nisam presao xy kilometara da bi sad tamo mrezario ili ne znam sta vec  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

KvacakZu

moraš sa svima fino ako si prav a za ostalo ostani kod kuće :hi:

Jožef1

Shvaćam ja to maveriče a i kvaki zbori dobro, samo toliko se toga svega nakupilo; loša iskustva, uvijek neke "prijetnje", zabrane itd., dok se privrednicima dodvoruje  :BangHead: Zar je to u redu? Znam, lijepim pristupom, riječima bla,bla, svaka se vrata otvaraju..... ali to je istina.
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

maverick

Naravno....mi nikako da naucimo da se borimo sami za sebe....Kad zelimo nesto postici onda trebamo reci...ja to zasluzujem zato sto sam ja takav i takav a ne zato sto su oni drugi losi
Moramo nauciti razdvojiti nas pecarose od privrednih ribara...i onda nesto mijenjati.... :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

umpahpah

Evo malo da si pročitate!!!

Kugla

Brojke su mi malo u nesrazmjeru, i baš bi volio vidjeti način na koji oni to izračunavaju
A što se tiće ovoga da će se predložiti ministru da se provede kontrola dopuštenog ulova u gospodarskom ribolovu je smješno, jer zakonom je odrešeno da istu kontrolu vrše inspektori sad već ugašenog Državnog inspektorata koji to i dalje trebaju raditi samo su sad raspoređeni papirnato po ministarstvima.

maverick

raso

Kugla, izračun izlova po gospodarskoj osnovi, i samu gospodarsku osnovu radi Sveučilište u Osijeku, odnosno Prof.dr.sc. Anđelko Opačak

Kugla

Sad si sve rekao Rašo, pa to da vidim kako dođu do tih količina, kakav ti je odgovor po godspodarskoj osnovi koji izrađuje Opačak, tu formulu da mi je viditi, gluposti

maverick

Susjed opet ti nesuvislo  :toothy12: znaci ljetos tko je zatekao one decke s strujom sto su radili na uscu.....postoje uredjaji koji slicno onim aparatima sto love pojedinci  :stripii: samo u znanstvene svrhe....rade projekciju koliko ima ribe i koliko bi trebalo izloviti...to je u konacnici statisticki podatak....tko ce utvrditi koliko je izlovljeno kad svi ne ispunjavaju onaj papiric sto imaju u dozvoli...cast izuzetcima  :ok:

umpahpah

maverick

Vidi da si ih vidio koliko ribe su navatali...i ja sam ostao sokiran....

maverick

Ma ne ..oni su prosjek..rasicu koliko je ono prosle godine bilo kupljeno dozvola na nasem podrucju srd drava

raso

Ja preklane jednog, a lane nešto rjeđe :rofl2: :rofl2: :rofl2:

cca 2840

šime

E pa sadsa tko je tu lud i tko radi ispravno svoj posao ,a tko ne .A onaj tko neradi svoj posao vrijeme mu je poodavno isteklo i u ovoj godini je izborna skupština(navodno) Zajednice ribolovnih društava osiječko -bar.županije.Evo zašto ovo pišem: Bio sa klapom u Bilju pecati onako malo iz zabave i prilazi nam čovjek ,naime predstavnik ribolovnog društva"Karas"iz Bilja,ako sam ga dobro razumio da je predsjednik isoimenog društva.nakon upoznavanja počeli komentari o tom famoznom pravilniku o jednoj ulovljenoj plemenitoj ribi dneno,a reakcija je bila sa velikim osmijehom na licu ,da TO NIJE TOČNO,VEĆ DA JE NA SNAZI I DALJE ONAJ STARI PRAVILNIK O TRI PLEMENITE RIBE DNEVNO.E kada je čovjek počeo baratati podacima i informacijama što se radi i radilo u zajednici(Pa čak i do onoga o dodjeljivanju 30 000 kn pojedinom članu predsjedništva), au svezi netransparentnim trošenjem novca svih nas ribiča,od novca iz IPA- programa EU-a za poribljavanje itd.ostali smo zaprepašteni.Po onome što smo čuli pa tu ima posla za DORH punih ruku.A nadam se da će dolaskom ,a moramo se organizirati po društvima i pojaviti se organizirano na Skupštini zajednice.Mislim i duboko sam uvjeren da čovjek barata pravim informacijama,na moju nevjericu u točnost podataka daje mi brojTajnika gosp. Bernarda, isti tren pred njime zovem dotičnog gospodina , no nije mi se javio na moj poziv.Eto ako nekoga zanima obratite se gospodinu Peri u ribolovnom Društvu "Karas" u Bilju.Zaboravih, isti taj G.Pero se čudi napisima u Glasu Slavonije o pravilu jedne plemenite ribe  dnevno,a ujedno je trebao biti objavljen DEMANTIJ tog teksta.E sada tu stoji pitanje tko je tu lud ,a tko je pijan ,a tko plača,a vrlo dobro je poznato ovo zadnje MI PLAČAMO: