Apsurd pravilnika na naš način

Autor šime, Siječanj 07, 2014, 21:32:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Jožef1

Nikuda više bez fotoaparata! danas prolazim cestom prema Grabovcu te vidim kako čovjek ispire cisternu-fekalije u kanal, gdje pecaju stotine ljudi. kamion sa cisternom ŽUTE BOJE.
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

šime

Pa Jožef imaš mobitel jbga pa policiju sat , vrijeme, mjesto, reg oznaka. Pa j..... mu pas m..... pa kao mu tako šta može past na pamet

silure

Kodmene kanali pregradjeni mrezom tako da se camcem nempze unutra

šime

A kod tebe je legalno , privredni ribari, jbga (ma šalim se -nažalost ti ljudi provode ono što im je netko lud dozvolio)

Okuma

Ja za sada nemam problema sa  ribočuvarima. Imam dozvolu ,jedan štap ,ne koristim čuvaricu za nikakvu ribu jel ribu vratim u vodu i ne idem pecati radi jedenja ili prodaje ribe nego zato što volim pecati.Prošli vikend sam bio na pecanju i svaku koju sam upecao vratim  u vodu,a do mene čovjek peca  i kaže kakav si ti ribić kad vraćaš ribu nazad,došlo mi je da ga bacim u vodu.

Darkestrah

Mora da ovi što "volontiraju" iskljucenjem baje samo štite interese ŠIRE ribicke zajednice :headbang: :vrag:
I love the smell of napalm in the morning. Smelled like...victory.

šime

Eh  još malo pa če se puno toga rasvjetliti

Kugla

Evo malo vijesti iz Ðakova! Jel za ovu temu ili negde dalje to će nadležni već prebaciti.
http://www.glas-slavonije.hr/245846/4/Zamucene-ribolovne-vode-Mogu-kupiti-ribolovnicu-ne-i-pecati-bez-clanske-iskaznice
Ovaj dio je zanimljiv i to je dio koji svatko tumači kako hoće
"Oni mogu kupiti državnu dozvolu, nitko im to ne brani, no bez članske iskaznice na vodama kojima gospodari ZŠRU Ðakovo, ne mogu pecati."
Jednom prilikom mi je jedan gospodin rekao imaš državnu dozvolu i člansku iskaznicu i pecaš na vodama sa kojima gospodari društvo ili zajednica kojoj si član, te da bez problema mogu recimo konkretno ja iz Petrijevaca kupiti člansku i u nekom Baranjskom društvu i pecati na njihovim vodama jer sam njihov član a dozvola je ionako vlasništvo države koja ju izdaje i naplačuje kako i piše u ovom tekstu. E sad kako to ribočuvari tumaće volio bi da mi kažu

raso

Svaka zajednica to tumači na svoj način, no ispravno je da je dozvola jedna, a član možeš biti u koliko hoćeš društava. Shodno tome možeš i pecati na vodi kojom gospodari društvo odnosno zajednica gdje imaš dozvolu. Cijela ova zavrzlama i nije zavrzlama već manipulacija radi dnevnih dozvola.

Kugla

Upravo to i kažem dozvola je jedna i ako sam član u dvije različite zajednice i dva društva mogu pecati na im područjima

Hudini

KOliko košta onda ta zabava biti član u više društava?

400kn državna dozvola + 50kn članarina u društvu ili?

raso

Ovisno o društvu, jer svako društvo svojim statutom donosi odluku o visini članarina pa ona varira od 50 Kuna u društvima ZŠRD Osijek do 500 Kuna u nekim društvima u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske. Neka društva donose i pravila o radnim akcijam ili ako ne učestvuješ onda moraš platiti nekakvu financijsku naknadu.

šime

E sada o izdanim ribolovnim dozvolama, naime kupio sam ribolovnu dozvolu ,onako direkt u Zagrebu ministarstvo poljoprivrede ,šumarstva vodnog gospodarstva ili tako nekako,zapravo moja je dozvola ona za stradalnike Domovinskog rata na kojoj jasno piše da je ona za sve otvorene vode Republike Hrvatske, no međutim pojedina društva tu dozvolu ne priznaju(moš misliti)ali dolaskom na sud i te kako je važeča. Ma to govori da pravila tumače kao tko hoče ili kako mu paše, a paše svima samo tako da nam što više para uzmu.

Slaven

Najgore je kad se među ribocuvarima nađu ufurani likovi koji pojma nemaju o životu :veryangry: