Apsurd pravilnika na naš način

Autor šime, Siječanj 07, 2014, 21:32:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Oni više manje peglaju ono što im je netko rekao u društvu...a problem je sto se skupe tri krkana...osnuju drustvo i pokusaju privatizirati neso sto nije njihovo
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šime

Pa baš je tako, ma vjerujem da svatko pokušava braniti interese svoga ribičkog kluba ,samo jebo ih onaj koji im je dozvolio stotine klubova ,a sada svaka barica (naročito poslije kiše) ima ribolovni klub ,a jedinstvenu (???) ribolovnicu , barem takvu izdaje jedinstvenu ribolovnicu (jednaku za sve klubove) ministrasvo poljoprivrede, kada je ribolovnica jadnaka za cijelu Državu Hrvatsku , zašto onda ima milion ribolovnih društava, Zašto to nije podijeljeno po regijama  i ima se zajednička ribolovnica , zajedničke ribočuvarske služba (naravno po regijama)Odmah je lakše gospodarenje vodama i jača animacija članstva, ane ovako pa na čega sve ovo liči, Pa zajednica če još malo morati iznajmiti stadion  Gradski vrt da bi mogla održati skupštinu . Ma daj molim vas pa ni kinezi nemaju toliko ribolovnih društava.Sve to treba objediniti u nekoliko ribolovnih zona(jedna,  pet , petnaest ) ane stotine ,ako ne i tisuće. Sva ova razvodnjenost po klubovima čine zajedničku slabost i cijeli sustav podložan je manipulacijama.Ma jedno se mora znati ,a to je da  je pecaroški sport najmasovniji sport u svijetu i tako ga se mora tretirati i prema njemu odnositi.Zato i jesmo tu gdje i jesmo.

maverick

Da se vratimo na ona tri krkana od gore...nikom nije u interesu nego njima...uvati se koja kuna za gorivo..imaju bespla motornu pilu...trimer ...( sad ce se neki nasmijati ) ukradu kojeg šarančica na poribljavanju te barice...pa se isplati koja sitna dnevnica na crno i žuto na konto ribočuvarske službe....i da ne zaboravimo svaki petak malo đabe fisha i po koji gemišt...s tim da ovi moji kad im sve to malo zašteka...pričekaju poplavu pa si malo razvuku i mrežu preko ceste ...i onda me sretnu pa pitaju...gdje si nestao...što malo ne dodješ u subotu kad imamo akciju ...ma marš u tri...p ...m .....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Eh dobro kažeš susjed i svagdje je upravo tako kako si i napisao i to je žalosno, prije 5 godina kada sam opet nakon veće stanke počeo sa pecanjem razočarao sam se u društvo u mom selu i od onda sam član u Osijeku, a kako ima dosta nezadovoljnih htjeli smo malo nešto promjeniti no svi samo viču, a kad je došlo da se nešto dogovorimo i promijenimo na bolje za dobrobit svih onda nitko nije htio se sa nikim zamjerati.
A što se tiče broja društava pa neka ih ima koliko ko hoće ali pravila se moraju drugačije posložiti, dozvola je jedinstvena od strane države i treba vrijediti na svim barem otvorenim vodama, član možeš biti u bilo kojem društvu ili više njih i  kod njih samo plaćati članarinu jer dozvolu si već kupio od države, i to je to, ona društva koja zaista gospodare nekim unutarnjim vodama na pravi način će imati prilike i tražiti veće članarine pa ko voli nek izvoli i onda bi se društva trudila nakupiti što veći broj članova jer bi im prihod od članarine bio osnovni a ne od dozvole, i na taj način bi i sama društva više  tražila načina za dodatnim izvorima financiranja i kako da privuku u svoje članstvo ljude i da osiguraju neki prihod, a ne ovako dio od dozvole njima i oni kako svi znamo to pojedu i popiju kako si i napisao susjed u gornjem postu, i malo pokradu i jebiga nikad kraja.

Jožef1

šime  :hi: piše li na ribolovnici Državna ribolovnica?, ako piše (kako sam načuo) može se pecati na malo više mjesta..., i kada ti ribočuvar napiše prijavu- na sudu to ne prolazi- ako piše državna dozvola?! To sam neki dan čuo u Osijeku.
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

šime

Upravo tako , jbga policija i država to priznaje a ribočuvar ne priznaje (moš misliti) , Svaka šuša to tumači kako hoće pa baš tako i nemože.

maverick

Malo je mladih i sposobnih ribočuvara...

Kugla

Nema šta ribočuvar ne priznavati, ako je zakon propisan onda tu nema rasprave.

maverick

Nije problem ribočuvar kao osoba vec ono sto mu drustvo...zajednica da kao obrazac ponasanja...a svi smo mi ljudi koji vole biti na vodi i necemo se zezati zbog još jedne dozvole....ali dolazi kraj godine i mozda smo prosle godine počeli planove prekasno...pa sad stignemo da se organiziramo....

Kugla

Baš tako na ovom forumu je lijepi broj članova i svi su ne zadovoljni po pitanju tih nesretnih dozvola, treba se organizirati i provjeriti zakon i riješiti to jednom za uvijek da nema da svatko tumači zakon kako njemu odgovara. Mislim da je ovo točno što smo pisali, dozvola jedna, član si u matičnom društvu, tu kupuješ i dozvolu, dozvola da vrijedi na svim otvrenim vodama, a ako želiš pecati na nekim vodama sa kojima tvoja zajednica ne gospodari onda kupiš još dodatno člansku iskaznicu tog društva i pecaj na zatvorenim vodama tih društava. Iskreno ja ne znam ni jedno društvo da skrbi o otvorenim vodama tipa Drava i sl.
Mislim da je i apsurd da na živom toku dunava uzvodno od ušća Drave moraš kupiti dozvolu kopačkog rita, jer ne gospodare oni sa tim dijelom Dunava ama baš ništa, našao se netko pametan pa donio takav propis, neka naplaćuju unutar kopačkog rita jer sa njim "upravljaju" sad koliko i o tome bi se dalo pričati. Da ne dužim mislim da bi sve ovo bilo ok

Slaven

Ajd šuti o kopačkom, da nam ne povise još cijenu, ne čačkaj mečku :no:

munich

to si dobro rekao Slavene oni imaju vece ovlasti od pape mogu kao hoce i sta hoce nigdje ne stoji da je Dunav sastavni dio Kopackog tako i parka prirode,madjunarodni plovni put itd itd ali oni su sebi uzeli za pravo da rade sta hoce i kako hoce.Jos nesto to je otvorena voda,gdje moraju vrijedit ribolovnice invalida domovinskog rata ali za tu gospodu i to ne vrijedi ,valjda su oni neka posebna drzava
Pravilo je da nema pravila

Kugla

Munich nisu oni ništa posebno nego jednostavno uzeli si za pravo da tako rade i ako nitko ne reagira i traži promjene tek tada će kako kaže Slaven povisti cijene, jer zašto ne kad se nitko ne buni, sam kažeš otvorena voda i koja bi pravila trebala vrijediti, za to se moramo izboriti, oni su se na ko zna koji način izborili da im bude ovako a na svim pecarošima je da se izbore za svoja prava i na kraju krajeva zakonom uređena. Čega se bojite? Ne tražimo i ne pišemo ništa što nema logike i veze sa stvarnošću.
Kao i u životu svi su ne zadovoljni i znaju da se krše neki zakoni i neka pravila ali kad treba nešto poduzeti onda ne bi ja.

maverick

Nisu su si oni uzeli za pravo...to pravo im je dano po zakonu o Parkovima Prirode koji su na snazi u Rh. Nadalje izbacili su ribare s tog područja što im je isto tako omogućeno u tom istom zakonu. Pošto osobno poznam trenutnog ravnatelja, gdina Opačića, znam da je jedan veliki zaljubljenik u prirodu i ribolov i jedno sto puta je bolja opcija od prethodne ravnateljice koja o tome svemu nije imala pojma vec je samo gledala kako da zatvori finacijsku kontrukciju bez obzira sto je uništavan riblji fond....
Nadalje...taj Kopački rit je jedno prirodno rijestilište i od njega svi u ovom dijelu Drave i Dunava uzivamo u ribljem fondu i treba ga zastiti maximalno....

Jožef1

Istina  :red_indian: što se odnosi na ravnateljicu. Međutim ne bih baš stavio vatru u ruke za gospodina Opačića  :no: Obožava "nastupati", jesti, i piti na tuđi rč....  :stripii: :stripii:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....