Apsurd pravilnika na naš način

Autor šime, Siječanj 07, 2014, 21:32:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kugla

Ne mogu reći ništa jer čovjeka ne poznam, a tamo uopće ne pecam, držim se svog atara, a tu je kako si napomenuo sasvim solidno.

dravski pecaros

mene smeta jedna velika ribocuvarska nepravilnost prilikom pregleda karte NI JEDAMPUT mi nije zatrazen dokument koji dokazuje moj identitet...po meni jako velika pogreska i neprofesionalnost...jel u pravilniku stoji da dozvola vrijedi jedino uz predocenje dokumenta kojim se moze utvrditi identitet te osobe

umpahpah

PA druze dravski u pravu si!!!! niti ribolovnica vrijedi ako nemas osobnu!!!

Pa Kugla sta ti to pise ispod avatara jel to neka nova fora????? :toothy9: :toothy9: :toothy9:

dravski pecaros

Citat: umpahpah  u Siječanj 08, 2014, 21:29:49
PA druze dravski u pravu si!!!! niti ribolovnica vrijedi ako nemas osobnu!!!
po meni veliki propust..svaka cast mi sto se znamo ili ribo cuvari koji nas poznaju....

raso

Čuo sam da u Srbiji na ribolovnici mora biti slika

Rap

Ako se prilikom izdavanja dozvole mora predočiti osobna iskaznica što će osobne kasnije?!Pod izlikom je utvrđivanja identiteta;ok!Ali da li doista ribočuvar ima ovlasti da pregledava osobnu iskaznicu?
Nose li svi ribočuvari odore kako propisuje pravilnik o ribočuvarskoj službi u HR?

Kugla

Ovo sa fotkama na ribolovnici je skroz ok  :ok:

Greys

dravski pecaros

di to moras osobnu prilikom izdavanja dozvole dati????mozda ako si prvi puta tu član..a imo ili neimo ribocuvar ovlasti pravilnikom je utvrđeno da ribolovnica vrijedi jedino uz predocenje dokumenta sa slikom..putovnica,osobna vozacka svijedno je...

Rap

13.ZAKONSKIH  OBVEZA ZA ŠPORTSKE RIBIČE
Temeljni propisi:
Zakon o slatkovodnom ribarstvu (N.N. 106/01., 7/03., 174/04., 10/05.),
Pravilnik o športskom ribolovu u slatkovodnom ribarstvu (N.N. 82/05., 139/06.),
Naredba o zaštiti riba u slatkovodnom ribarstvu (N.N. 82/05., 13
Članak 23
"U ribolovu ribiči moraju uvijek kod sebe imati
dozvolu za ribolovno područje ili ribolovnu zonu
na kojima obavljaju ribolov
Ribič uvijek u ribolovu mora kod sebe imati
dozvolu."

Nigdje se ne spominje osobna  :dontknow:

Kugla

kopirano sa stranice jednog ribolovnog društva

Kad krećete u športski ribolov ne zaboravite:

- dozvolu za športski ribolov

- potvrdu o položenom ribičkom ispitu

- člansku iskaznicu

- upisnik dnevnog ulova

- osobnu iskaznicu

dravski pecaros

logicno ti rap da tak mos kupiti dozvolu 3-4 covjeka i kad ko ide pecat koristit ju....znam da kad sam bio polagati 2005 ispit nam je receno da nuz dozvolu moramo nositi potvrdu o polozenom ribickom ispitu i dokument sa kojim se moze utvrditi identitet ribolovca....

Rap

Kugla,dravski ja to znam što ste kopirali ili kažete,ali nigdje ne nađem na službenim pravilnicima saveza,ministarstva,zakona o slat.ribarstvu....
interno niti dnevne nisu 60 kn kako je propisano već 100,150 ili kako kod kojeg društva jbg

dravski pecaros

to ti je kod nas tako...nist se nezna zato to i zloupotrebljavaju..malo poznato je da ribolovac mora po ulovu ribe ako ju zadrzava odmah ulov upistati u evidenciju ulova..ako ga uhvate da ima ribu a nije to napravio moze biti kaznjen..kazem samo pravilo samo kao primjer a niko to nekontrolira..

umpahpah

na staroj ribolovnici je  pisalo da vrijedi samo uz osobnu a na dnevnoj karti ti pise cijena 60 kn!!! a naci cu di to pise pa okacim sorry na greski eo ispravio sam!!!