Apsurd pravilnika na naš način

Autor šime, Siječanj 07, 2014, 21:32:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

Ma napisano je svasta...ali treba ostati kulturan u svakom smjeru....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Naravno pa svi mi sportski ribolovci smo kulturni ljudi, i osobno mislim da nisam ništa loše napisao u predhodnom postu, zar ne

šime

Kugla u potpunosti se slažem a nadam se i svi ostali.Ma ribočuvari trebaju i moraju raditi to što rade ali pojedininac ili dio njih malo si svašta dozvoljava ,ali to nije razlog,a niti je netko pljuvao pa ribočuvarima kao cijelinu.A sve ovo što mi pišemo je sa svrhom poboljšanja rada ribolovne zajednice i nije mi jasno otkuda tu ljutnja,Pa mi smo svi obični smrtnici i normalno je da griješimo ,ali tu su drugi koji će nam ukazati na pogreške i nema ljutnje.Samo čini mi se da se netko pokušava izdignuti iznad toga i dolazi do ovoga u čemu smo sada.Treba  svako tko vodi i zastupa nekakovu zajednicu malo više imati sluha prama ljudima koje zastupa,a ne biti sam sebi svrha,ako nisam spraman prihvatiti kritiku,a u ovom slučaju je opravdana onda nemam šta tu raditi.Činjenica je da članovi zajednice nisu u potpunosti zadovoljni i jedini put i pravi demokratski put su izbori. Samo ako dođe do promijene u zajednici treba prvo i osnovno pozvati nevisnu revizorsku kuču,da proanalizira poslovanje za proteklo razdoblje i to javno objaviti , a sve u svrhu istine ma kakova ona bila,a iskreno se  nadam da je ona  u smislu transparentnosti u potpunosti OK.

Ivan Borojević

Citat: Darko  u Siječanj 26, 2014, 21:18:30
evo ga , ako šime misliš na ovaj članak

http://www.glas-slavonije.hr/223439/3/Pojedini-ribici-ljuti-su-na-ribocuvare-jer-svoj-posao-rade---prerevno
Prosle godine u Dunavcu Tanja nisam vidio niti jednog ribo cuvara,a bilo mreza pun k.rac,narocito na onoj velikoj vodi, ove godine nema paljenja vec cu im sve donijet da vide da slabo rade,a dozvole su preskupe, realna cijena bi bila 250 kn u ova krizna vremena i nebi bilo puno krivolovaca jer bi i vise ljudi moglo si ju priustiti, a sutra idem naostrit prednji kraj alume za prosijecanje i jedva cekam proljece da postanem vampir, HASAN ce da secka. :pirate:

umpahpah

Jovice druze taj dunavac nije u nadleznosti nase ZSRD jer da je mreza bi bilo sve manje i manje!!!

kawasaki

dobar izgovor zlata vrijedi  :ok:

a ciji je ako vasa dozvola tamo vrijedi  :uf:
Brzi od Bolena.

Ive

Evo zadnjeg primjera uzornog rada naših ribočuvara Zajednice ŠRU Vukovar: Prije koji dan na Jezeru Keljuša, koja je u sastavu Grabova..dođu čuvari i zateknu tri ribolovca..iz okolnog sela i nađu kod jednoga dvije štuke ispod mjere,umjesto da tog istog propisno kazne,ne oni mu oproste(kao nemoj više nikada) I sada po tom istom selu bruje glasine kako je ovaj imao ribe ispod mjere i niko mu ništa..(to je naravno itekako ohrabrenje za ostale)
Ajmo dalje..Između Vukovara i Sotina postoje "Bare" koje ostaju nakon opadanja Dunava(Prirodno mrijestilište Štuke i druge ribe) Znači nakon opadanja Dunava tu ostane Hrpetina Štuke unutra..što male,što velike..Tu dolaze svi i blinkaju Štukice debelo ispod mjere i to do te mjere se izlovljava da je sada tamo ima samo u tragovima(Štuke) svi sve nose kući..apsolutno sve.. Ja već jedno tri mjeseca zovem,šaljem mailove,sms-ove ribočuvarima i nisu niti jednom obišli tu vodu.U Nedjelju moj brat ode na tu vodu sa prijateljom i kaže Trojica ljudi zabacila samo 24 štukare..Znači takva jedna voda koja je prirodno mrijestilište i Štuke,Šarana i druge ribe i nije nikome u interesu da se to barem zaštiti..pa o čemu mi onda pričamo!!?
Ono što me ne ubije..ja probam opet!

tole

pa što se čudiš, već sam negdje pisao da su sa Vemeljskog dunavca, može se reć žile kucavice Kopačkog rita, odnosili štuke ispod mjere u vrećama 2010god, uz "blagoslov" rendžera koji su cijele dane sjedili na bentu i samo naplaćivali dnevne karte... koje ili čije interese  onda oni štite?

silure

šime

tole

Citat: silure  u Siječanj 27, 2014, 14:20:08
rendjeri koji mrezare vemelj  :stripii:

nisam nikoga vidio da mrežari po Vemelju, niti sam to mislio, ali su dopuštali da "sportski ribiči" rade to što su radili....kakva je situacija sad, nemam pojma, od onda tamo idem lovit samo debele babuške jednom godišnje u sječnju....

Ive

Ma sve mi je poznato,ali uvijek iznova se nemogu načuditi..glavno da me čuvar pita kada dođe(i to jednom u dva mjeseca) kao zašto nisam ispunio rubriku sa popisima ulova!
Ma glavno da se uzimaju novci za dozvole..
Ono što me ne ubije..ja probam opet!

Jožef1

Novinarska sr...a. žele nas zavaditi sa ribočuvarima  :thefinger: a isti ti takozvani novinari kukuriču o nekoj novinarskoj etici  :uf: izgleda kako u Glasu svatko može biti novinar, ima li pedigre K.H-e  :sha:

Šefovi, gdje su čestitke, prošao poodavno 1000postova  :baba:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

šime

E sad dok mi raspravljamoo pravilniku i jednoj ribi dnevno ,ovih dana ekipa sa elektrikom pomela sve i nemamo se više oko čega raspravljati.Kolega mi bio sa prijateljem na 10. km Drave, negdje oko 22i 30 probati gumicama (naravno ništa),u jednom trenutku agledaju čamac kako se rinuje.Obalom su krenuli paralelno sa njima da ih nevide i majstori uz desnu obalu lagano "rade".Naravno nisu ih baš mogli pratiti jer nisu htijeli paliti bateriju i počeli su zaostajati,ali nebudi im ljeno došli su do čamaca na 8. km i ekipa se pakuje.Blesani nisu kasnije pogledali broj čamca i automobila,nego kroz priču"majstora"došli su do zaključka da su iz Bijelog brda.Eto tragedije u svoj toj priči i apsurda oko pravilnika o jednoj ulovljenoj  ribi(i da dečki su nakon njihovog odlaska malo zavirili u čamac ,a čamac pun krvi i ljusaka).Kako mi kažu obavijestili su policiju i obaviještena je ribočuvarska služba.Postoje indicije,ali i ne dokazi tko je tu veče odradio sa elektrikom ili već bilo čime.Eto ti ga sad pa se mi svađajmo o jednoj ribi dnevno.Ma ribočuvari nisu niti najmanje krivi niti m ogu stalno biti na vodi i jš jednom svaka im čast.Ovakvu drskost i bezubrazluk treba zakonom znatno pooštriti i staviti ga u domenu najtežeg KAZNENOG DJELA, pa tko voli neka izvoli.Kada se takve strpa u zatvor sa nekoliko godina onda toga više neće biti.