Apsurd pravilnika na naš način

Autor šime, Siječanj 07, 2014, 21:32:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

umpahpah

Ipak smo mi Balkan postoji puno sluzbenika na vishim odgovornim mjestima koja nemaju veze sa ovim ministarstvom i isto se tako ponasaju,znaci to nije da se ne radi nego moras biti fleksibilan,ja na to tako gledam,niti jednom ribicu se necu zamjeriti niti ga zaje... zbog dva sarana,neupisanog ulova,visak stapova ,ali cu si to upisati i sad ako je taj uporan i vidim da mi skace po djigerici da to iskoristava,e pa stani malo el ka bong!!!

rj

da i čovjek ode na drugu vodu i bude kažnjen ...zašto sve ovo pišem ? rječ po rječ i došao sam do zaključka da su ribočuvari problem jer neradesvoj posao u skladu sa zakonom ...nesvjesno stvarate zabludu  :mt1032:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

tole

...a jeste se uhvatili oko gluposti, za Dravu ne znam, slabo idem ali na Dunavu nisu problem krivolovci nego ribari koje niko ne kontrolira i ovi "sportski" koji sve što ulove trpaju u vreću...osobno u posljednjih nekoliko godina na Dunavu nisam sreo ribočuvara ili da mi je netko tražio dozvolu, a u prosjeju imam 150 izlazaka godišnje, dva tri puta me policija pitala za ribolovnicu ali nisu nikad tražili da pokažem... ...i zato nemojte više mješat ovce i novce, i kao što kaže jovica, moj pristup  je  :pirate: pa nek misli tko šta hoće, nema više prijavljivanja i zaje.....jer to ne vodi nikuda sve dok nadležne institucije ne počnu odrađivati svoj posao....kažu da na svakom drvetu ima pokoja trula jabuka a na ovom našem izgleda tek po koja zdrava...

rj

tole ...mali ispravak ...90% zarade alasima čini bjela riba ...prićao sam sa Mirom ribarom ...vidio njegove ulove kaže svaki petak treba 200-300 kg deverika 10 kn kila i sve ode ...ko ćeda kupi soma 30+ kg
e sad problem je nepostojanje kontrole

umpahpah

Onda i policija stvara zablude i inspektori u biti citav nas svijet je jedna veliika zabluda!!!! po tvome trebaju svi imati ko konji onaj kurac da vide samo naprijed i pisati kazne za sve,pa malo nam je zatvora i ovako!!!

rj

nisi shvatio poantu pa ću da pojednostavim ...
da se provodi zakon i da znam ako dođe kontrola a ja imam 3 šarana to ću platit 1000..2000 kn debelo bi razmislio hoću ponjet višak ribe ... kontaš ...ovako uvjek ostavite mogučnost da se izvučem ...samim tim sam u sferi krivolova ....koju vi potićete i tolerirate

tole

Citat: rj  u Veljača 01, 2014, 10:53:54
tole ...mali ispravak ...90% zarade alasima čini bjela riba ...prićao sam sa Mirom ribarom ...vidio njegove ulove kaže svaki petak treba 200-300 kg deverika 10 kn kila i sve ode ...ko ćeda kupi soma 30+ kg
e sad problem je nepostojanje kontrole

pa i kažem da je problem što nema kontrole...ili ...je problem što kontrola nema kontrolu :icon_scratch:

umpahpah

pa ja znam da ne smijem voziti pijan pa se namazem ko budala i znam  da je kazna daleko visa od tih 1000 2000 kuna pa sam u prekrsaju i opet me zaustave kazu nemoj vise neka zena dalje vozi i tako to ide,dodjem kasnije u Strizivojnu nisam vezan buuu kazna!!! znaci onaj prvi potice kriminal na cesti??? ja te pustim bez ribolovnice uz upozorbu a dodje moj cesto spominjani kolega pa te odere i za to i za trecu trokuku na orginalu!!!

tole

...a to je ono....ako prođe prođe....pa ko ima više sreće :icon_thumright:

umpahpah

tako je i koliko god bilo organa dal ovih il onih uvijek ce se biti u prkrsaju pa ako prodje prodje i sreca na kakav organ naletis!!!!

miha

zakon bi trebao biti jedan ali nije tako u zajednici Osijek je na snazi jedna plemenita riba dnevno .a u zajednici Valpovo tri plemenite ribe dnevno . u Črnkovcima i D.miholjcu vrijede več neka druga ili treča pravila .znači prije početka sezone trebao bi iči neki kratki seminar da se mali ribolovci upoznaju sa pravima i dužnostima.ili da se naši predsjednici zajednica dogovore o načinu ribolova jel ponavljam jedna županija a zakona i dozvola more .pozz

gegs

Citat: rj  u Veljača 01, 2014, 10:37:24
da i čovjek ode na drugu vodu i bude kažnjen ...zašto sve ovo pišem ? rječ po rječ i došao sam do zaključka da su ribočuvari problem jer neradesvoj posao u skladu sa zakonom ...nesvjesno stvarate zabludu  :mt1032:

U svjetlu ovog posta imam jedan primjer.
U razgovoru sa ribocuvarima, na moje zgrazanje scenama silovanja nedoraslih stukica po cijeloj dravi, odgovore mi kako se to lane toleriralo zbog toga sto je nekakvim "monitoringom" utvrdjeno kako stuke ima previse u dravi?!  Helou!!
Pa eto, nek raja nosi koliko moze! :icon_scratch:

umpahpah

molim te da mi imenujes tog ribocuvara!!!!

šime

Dečki duša i srce me zaboli ,evo sada kada analiziram sve ovo što je do sada napisano,ali zaista nema mjesta ljetnje,ali najmanje svađe oko ovakovih pitanja,naime sve se ovo svodi u jednom smjeru,a to je da LJUDI KOJI NAS ZASTUPAJU NISU I NE RADE SVOJ POSAO za koji smo ih MI odabrali(možda i nismo).Da se razumijemo nemam nikakvih afiniteta da bih ja bio taj koji bih predstavljao nekakve ribolovce ili tomu slično.samo me zaista boli to što vidim gdje smo i kuda idemo.Duboko sam uvjeren da postoje drugi ljudi koji bi sve ovo i ovakve stvari mogle staviti na prave osnove.A ključ toga je komunikacija i osluškivanje članstva.Dečki moji u velikim smo problemima ako se pod hitno nešto ne promijeni.Možda će ovo sad zvučati kao znanstvena fantastika,ali imajući u vidu koliko se novaca okreče kroz ribolovna društva vjerujte mi da bi se cijeli (ovo naše područje )moglo prekriti čak i video nadzorom.Ima načina samo pravi ljudi na pravom mjestu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"