Apsurd pravilnika na naš način

Autor šime, Siječanj 07, 2014, 21:32:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

S obzirom koliko sam platio posljednju...i jeste pribor  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mariorhr

Citat: maverick  u Ožujak 12, 2014, 21:44:07
S obzirom koliko sam platio posljednju...i jeste pribor  :stripii:

Upravo tako...ja sam za svoju Daiwu 6m dao skoro 500kn...a da ne kažem da se znaju šarančići,babuške i deverike zaletit na crvića kad pecam kedera...ispada onda da je dio opreme tj. pribora

raso

Alija

Treba samo brojati ....tako je i sa udicama po komadu pribora ....pa tako na jednom štapu vobler sa tri udice je čisti prekršaj !
Kad ste kod markera ....ko kaže da je marker ,kad su na natjecanjima gdje su i suci imali sisteme na njima .
Broj štapova + broj udica ...nema mjesta kalkulacijama ... jer onda šaranaš može sa strne sa jenim štapom malo blinkati da ubije vrijeme !
Zvuči malo nakaradno ali je jednostavno,a svi smo skloni balansiranju sa zakonima i igri riječi !!!!
Nema ni zabrane ribolova kad je lovostaj na smuđa .... možeš ga loviti i uloviti, ali ga moraš pustiti (prekršaj je ako ga zadržiš tj spremiš) ....pa bi po tome mogli loviti bez pol muke i nikom ništa (koliko bi onda na to gledali kao ispravno i korektno).
Nigdje nema propisano koja riba se s čim lovi ...pa tako babuške moš loviti na silikonske varalice,žlice ili voblere (ALI vobler ne smije imati više od dvije udice  :icon_biggrin: )

Slaven

šajzika

@alija
negdje u tom famoznom zakonu pise da ako varalicaris smijes samo jedan stap koristit.
nema dva stapa i varalicarenje.
isto tako i za buckanje.
smijes koristit samo jednu metodu lovljenja.
nemoze sa strane stap na stopl a ti u ruci da drzis spagu i sl.
Audentes fortuna iuvat

tole

krivo druže...

..." Športski ribolov smije se obavljati s najviše tri ribolovna štapa i/ili pribora s po jednom udicom, a iznimno umjetni mamac – varalica može imati više od jedne udice, a najviše dvije.

Športski ribolov svih vrsta pastrva te mladice, glavatice i lipljana smije se obavljati samo s jednim ribolovnim štapom i s jednom umjetnom mušicom ili varalicom.
Prilikom ribolova soma u plovilu se smije koristiti jedno bućkalo, ribolovni štap ili ribolovna uzica s jednom udicom.
Ribolovni alati i oprema kojima se obavlja ribolov moraju biti pod stalnim neposrednim nadzorom ribiča.
Umjetni mamac – varalica može imati najviše do dvije udice (jednokuka, dvokuka ili trokuka) sa ili bez kontrakuke.
Umjetni mamac - mušica  smije imati jednu udicu sa ili bez kontrakuke.
Veličina varalice kod ribolova mladice ili glavatice ne smije biti manja od 18 cm."....

tole

također što se tiče propisanog dnevnog ulova zakon kaže:

...."svaki ovlaštenik ribolovnog prava ima svoje interne odredbe (najveći dopušteni dnevni ulov u kilogramima ili komadima, noćni ribolov itd.) koje su određene važećom gospodarskom osnovom i godišnjim planom gospodarenja, kao i interne odluke o visini iznosa godišnje članarine sukladno drugim propisima.
Za kupnju dozvola kao i za sve dodatne informacije, ribiči moraju kontaktirati ovlaštenike ribolovnog prava."

Alija

Citat: Slaven  u Ožujak 13, 2014, 08:46:56
al ga teramo u sitna crevca :pirate:

....kume zbog teranja u sitna crevca ,završi sa teranjem u debelo crevo  :icon_biggrin:
Kako vele pretpostavka je majka svih zajeba ...tako ti je i sa ovim forumskim komuniciranjem ,pa po sistemu pokvarenog telefona neko misli da ima ispravnu informaciju jer je netko na forumu reko da je po zakonu .....bla,bla.... a onda se desi debelo crevce  :ok:
Možemo mi tumačiti koliko je nešto nelogično,glupi i bez veze .... ali u zakonu je definirano kako jest i nemože se tumačiti drukčije.
Tako je i ribolovni pribor -PRIBOR ....spod,pecalica,Zoga ili CD (inače realno se zoga nebi ni računala pod pribor -ona je više od toga i zabranili bi je  :icon_biggrin: ) ..... tako da pecalica kao zanimacija ne prolazi ...čista matematika - pecalica + još broj dozvoljenog pribora .

Šajzika ....moš varaličariti i sa dva štapa (lignje) malo jedan ,malo drugi ....
Inače nije ti zabranjeno varaličariti sa dva štapa,samo što u zakonu to nisu niti na glasili .... jer koliko god bili tupasti i nestručni znaju da jedna osoba može imati MAKSIMALNO DVIJE RUKE pa tako i nema opcije da radi sa više  :idea1:

Stepa

Nova informacija od sada će mo plaćat porez na pribor, tko ima skupe role i štapove veći porez :uf: :crybaby2: :laughing7:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

maverick

Ja koristim dva stapa u varalicarenju i to pocesto...kad lovim voblerom na otpustanje...onda su obvezno dva u vodi jedan ide k meni a drugi od mene...kad sam na vertikali...pocesto radim s dva stapa...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

grgech

Citat: Stepa  u Ožujak 13, 2014, 10:15:52
Nova informacija od sada će mo plaćat porez na pribor, tko ima skupe role i štapove veći porez

sumnjam u tako nešto, proračun će se namiriti porezom na nepokretnu imovinu, tako da ćemo ovog biti pošteđeni,
iako u biti ničim nismo pošteđeni kao porezni obveznici

tole

Citat: maverick  u Ožujak 13, 2014, 12:18:47
Ja koristim dva stapa u varalicarenju i to pocesto...kad lovim voblerom na otpustanje...onda su obvezno dva u vodi jedan ide k meni a drugi od mene...kad sam na vertikali...pocesto radim s dva stapa...

samo pazi da ti se neka mladica ne okači na koji od ta dva štapa...da ne budeš u prekršaju :toothy12: :toothy12: :toothy12:

Hudini

Sto mislite o lovostaju smudja do 31.5 s obzirom na nase susjede i promjenu temp odnosno klime. Iduci tjedan dnevna na 20. Sudeci po tome smudj ce se izmrjestit do sredine travnja a lipanj daleko.

maverick

Svake godine je neka drukcija prica....ja bih osobno zabranio pecanje do 01.05 za sve vrste ali sreca pa se mene ne pita  :stripii: