veličina gume zimi

Autor genjura, Studeni 24, 2012, 16:13:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

genjura

da li povećavate veličinu guma početkom hladnoće i cvokota ?  da li to uopšte igra ulogu za nas obalne pecaroše?

maverick

ne znam sa obale...inace vecinom se gume vrte od 9-12 cm...vise obracam paznju na izmjene vibracije nego same velicine...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dibidus

koristim ljeti gume oko 11 cm duljine a zimi najradije one duze, oko 15 cm .

Rajo

Ima dana da treba manja od manje , govorim o silikoncima od 3,4,5 cm . U protivnom nema ulova  :icon_scratch: .

genjura

Juzba

Mali prolaze dobro i na mom terenu. :icon_thumright:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Dibidus

najmanja udica koju koristim je 4/0 pa i mamac nemož bit mali, a sitne gume kad bacam dođu mi oni pikavci, dakle ja ostajem na krupnijem zalogaju

mossi

Poslednji smudj 3kg u njemu deverika 16cm.
Izveštaj sa vode od pre neki dan.

Brus

Ne treba generalizovati veličinu silikonaca.
U zavisnosti od vrste i veličine ribica kojima se smuđ hrani zavisi i izbor veličine i vibracije silikonca. To podjednako važi u svim periodima godine.
Na Moravi se smuđ zimi često hrano gavčicama uz samu obalu pa mu tada treba ponuditi izuzetno male silikonce. Najvećeg m
Moravskog smuđa (99cm) dobio sam na PB Turbo Tail-a 2'' na udici Matzuo veličine 2 sa otežanjem od 3gr.
Kada je smuđ aktivan i hrani se mrenama, klenovima, plavcima i skobaljima onda ni silikonci od 15cm nisu problem.
I ja sam skoro u smuđu (61cm) ulovljenom na Gružanskom jezeru pronašao deveriku od skoro 20cm.
Dešavalo mi se na Dunavu da mi dok "vertikališem" na lastu dugu 15cm udari smuđ od 20-ak cm.

kajman

Citat: maverick  u Studeni 24, 2012, 17:11:40
ne znam sa obale...inace vecinom se gume vrte od 9-12 cm...vise obracam paznju na izmjene vibracije nego same velicine...
Nisam ni sumnjao !

maverick

ček prvo da naucimo da pecamo iz camca  :thumbsup: :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kajman

Pecanje se uci sa obale  :icon_king:

camac je za preslaganje u zamrzivac  :brushteeth:

kajman

Eto mavericku ce covek da ugazi stazu do camca pa bas ga hoce-samo da ponese stiropor i stavi pod guzu,   :occasion1:
eeeeeee lako je vama,  a mi na obali .........

maverick

lako tebi da se zahebavas s mladjima...ajd tako kuma  :icon_biggrin: :icon_biggrin:

kajman

Ne smem Kuma i ne samo da ne smem nego NECU !!! Kum je  :icon_farao:. He he ma dobro de mislim MLADJI   :icon_farao:  Ma taman posla, pa on je bre medju prvima ovde shvatio.......