Rad ribočuvarske službe

Autor maverick, Studeni 24, 2012, 19:11:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

mislio sam na turblera .....kad je bio u gostima na dunavu dali je poneo jednog smuđa ili više kom.
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Kugla

Eh turbler ti se očito ne pridržavaš ovoga 1 plemenita riba dnevno, a i jedno pitanje pa odem 5 puta na vodu i nema ulova, posreći se sljedeći izlazak dva smuđarka i što sad jednoga da pustim a 5 izlazaka ni griza ma hajde naravno uzeti ću ta dva.
I sigurno nisam pridonio uništavanju ribljeg fonda.
Dobro je RJ rekao ko je bez grijeha neka prvi baci kamen.

Kugla

Hehehe komšija pa nemoj me odavati da ne lovim zadnje vrijeme  :thumbsup:

Rajo

Slaven

Citat: zrinkoos  u Siječanj 17, 2013, 07:43:19
od nedavno ovaj prijestup se vishe ne tolerila,tako da znate,dogovoreno je da nema milosti po pitanju ovog prekrsaja,pogotovo kad je smudj u pitanju!!! Kazne su velike i ne isplati se!!! Vjerujte mi!!!

Ovo pravilo je neprimjenjivo u praksi, svatko će reć pa bio sam više dana na vodi, pogotovo će reć to ako se vraća sa Dunava. Dokle god se smuđ bude mogo na crno prodat i dokle god je ovakva situacija NEMA MU POMOĆI, stanje sa ribljim fondom će biti sve gore gore, moderan čovijek je upleten u prirodu, Alooooo

Pravo riješnje bi možda bilo da se podignu cijene godišnjih dozvola na recimo 5-6 tisuća kuna ili više ili dnevnih, na par sto kuna tako da se svakoj šuši ne isplati zahebavat, s tim novcem poboljšat kontrolu krivolovaca. Ko se hoće bavit ribolovom nek plati i nek mu to bude hobi, šta onaj jadni penzoner ili radnik ima ić na vodu, nek sjedi kod kuće. :alas:

mossi

Ja mogu dokazati da sam i kad sam isplovio iz marine Apatin, ali oni koji imaju prikolice imaju ili nemaju problem.
Svi koji imaju GPS kao maverick imaju tracking tako da se zna i GDE sam bio u poslednja 3 dana! i Skim i kakve gaćice ima!

:icon_geek: :tongue3: :icon_flower: :BangHead:

Kugla

Društvo sve su to isprazne priće, stavite ruku na srce pa prizanajte kad se ulovili 2 komada po par kg svaki i jednog pustili. NIKAD! A slavene kad se i uhvati od ionako malo izlazaka riba se ne prodaje barem ja u životu ribu prodao nisam, lijepih recepata ima pa se malo počastiš ribom ionako nisam pretjerani ljubitelj pa poneki ulov lijepo se popapa a ne prodaje.
A o visini karata nema smisla ni raspravljati, što bi po tvom i pecanje trebala biti privilegija samo bogatih?
AJD  :occasion14:

maverick

treba biti samo veca kontrola ...nista drugo....a problem bi bio rijesen kad bi se netko upristojio i kontrolirao restorane di se prodaje riba...nekad se treba u zivotu postaviti u naopaki polozaj i rijesiti problem  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

turbler

Citat: rj  u Siječanj 18, 2013, 07:48:13
mislio sam na turblera .....kad je bio u gostima na dunavu dali je poneo jednog smuđa ili više kom.

Kod mene se ne radi o nikakvoj zlobi niti zlonamjernosti, kupovao sam više puta dnevne dozvole ZŠRD Osijek i u Osijeku i na samom ušču od Markana a pošto se uz dozvolu nije dobivao nikakav dodatni obrazac s pravilima jednostavno nisam nikad niti čuo (od osobe koja mi je prodavala kartu) za ovakvo pravilo od jedne ribe dnevno.
Lovio sam i lovit ću po cijeloj HR i nigdje kod nositelja gospodarenja na vodama poput vaših nisam susreo ovako strogo ograničenje po pitanju dnevne količine ulova.

I da ti odgovorim na zadnje pitanje, možeš mi vjerovati a i nemoraš (svejedno mi je moja je savjest uvijek čista), bili smo 3 dana u ribolovu na ušču i pogodili valjlda dobar termin, jer ulovili smo u ta tri dana svaki po 20-tak smuđeva a uzeli samo zadnji dan kad smo išli kući svaki po 2 kom, ulovljeni su na području PP K. rit (neznam kakvo je tamo pravilo) a ako je isto kao i u Dravi onda smo i mi nesvjesno napravili prekršaj.

Mislim da ste krivo protumačili moje namjere, ja jednostavno nisam znao za to pravilo pa u kontekstu toga da na forumu ima slika s više ulova na jednoj slici, a bez obrazloženja da je to od više ribolovaca ulov, od više dana ulov itd. i samo to mi je bilo čudno ništa drugo.

rj

zgleda da ste pogodili tajming ....nebi se upuštao u daljnu raspravu ...
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

dado

Pa i ja isto...toliko puta i izađem na vodu :toothy12:

VELJO

Napadoste turblera bez veze, ja kad sam bio na Dunavu-kopački rit prije godinu dana domaćin tj vodič je naglasio da je dozvoljeno uzeti 3 ribe dnevno...
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

tole

turbleru, kada sam tražio neke zakone i pravilnike o sportskon ribolovu za Osječko-baranjsku županiju naletio sam na dosta pravilnika pojedinih društava širom hrvatske i većina ih propisuje jedna plemenita riba dnevno sa otvorenih voda i dvije sa zatvorenih voda...stoga...ne optužujem nikoga da me se krivo ne shvati, stvar je samo u tome koliko se ta odredba primjenjuje u praksi tj koliko se to stvarno tolerira. I sa Kuglom se slažem u pogledu 5-6 izlazaka ni kvrc, po onda jedan dan 2-3 smuđa, iskreno, svi završe u mom stomaku ali recimo, prošle godine, kada je smuđ na Dunavu dobro radio, kada smo hvatali  po izlasku i po 2-3 komada, neki od nas su poštovali propis, ne uvijek ali većinom... ...a bilo je i onih koji to debelo nisu...
...hoću reći sljedeće, mi kao sportski ribolovci, trebali bi čuvati vodne resurse, surađivat sa ribočuvarskom službom i policijom, ali bi i oni trebali imat tolerancije prema nama u nekim situacijama, a ne da se nekima tolerira i po 10tak smuđeva u čemcu a nekima da se pišu kazne za dva, da se gospodarskim ribarima na osnovu prijateljstva i rodbinskih veza dopušta da rade što hoće i gdje hoće, da su ribočuvari najveći krivolovci ili u dosluhu sa istima pa ovi nekim čudom kad je neka akcija nisu na ´radnom mjestu´ itd.

Ispričavam se ako sam nekoga uvrijedio ali to je istina i naša svakodnevica i dok se neke takve stvari ne stave na svoje mjesto, ništa od svega toga. Dok sami ne postanemo svjesni situacije u kojoj se svi zajedno nalazimo i da nitko od nas neće za koju godinu imat šta lovit na našim rijekama neće bit nikakvog pomaka na bolje.

VELJO

Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!