Rad ribočuvarske službe

Autor maverick, Studeni 24, 2012, 19:11:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dravski pecaros

pitanje dal se sa kartom kupljenom u osijeku smije u dalj na dunav.. :icon_scratch:

maverick

do Savulje...Vukovar, cini mi se
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

dravski pecaros

to me zanimalo jel u propisima pise do kojeg kilometra a ja te kilometre neznam...mal bi probao na godisnjem iduci tjedan pa mal da lutamo uokolo

Kugla

Kako ti i maveric rekoa do ušća savulej u dunav možeš di hoćeš, naravno sa naše strane.

dravski pecaros

hihi na preku ni nemogu obala majka...a procemo malo drave 3-4 kilometar pa dulav iza aljmasa pa do dalja..idemo na cjeli dan... :icon_thumright:

river

Citat: dravski pecaros  u Prosinac 28, 2012, 20:43:36
pitanje dal se sa kartom kupljenom u osijeku smije u dalj na dunav.. :icon_scratch:

granica 50-ti kilometar malo ispod Dalja,gdje su krompir table....kod  one farme bikova,ima put s ceste,a s vode se vidi ulaz u savulju...
osječka šuma je do tog kanala samim tim i osječko baranjska županija  :icon_thumright:

dravski pecaros

nisam ja nikad tamo bio ni neznam di dunav u dalju..trazit cu nacu nesto valda

river

javi mi se na pp kad želiš,pokazat ću ti  :icon_thumright:

dravski pecaros

ok jos to nije sigurno iduci tjedan bi trebo mal do drave 2-3 kilometar pa mozda budem do dalja mal produzio..hvala na ponudi.. :icon_thumright:

šime

Eto opet mene  da ne ispadne da sam kao Kalimero, i da ne ispadne da sam najpametniji,ali moram stati u obranu ribočuvarske službe(kojoj jedino skidam kapu u zajednici ribolovnih društava Osječko-baranjske županije) ali tih nekolicini zaista pravih ribočuvara su zapravo ograničenih mogučnosti i nema ih dovoljno i mogu vam reči da zaista dečki kvalitetno odrade posao imao sam prilika vidjeti ih na djelu.Pa ti ljudi za sitne(Ako i upće dobiju )novce odrađuju nočne "sačekuše" po viskom vodostaju ,mrklome mraku i kiši.Često nočima voblerišem i susrečem ih i upoznao sam ih gotovo sve.A koliko sam ih shvatio njih najviše pati i maximalno očekuju od  nas ribiča tjesniju suradnju u vidu dojavljivanja ( ma nije to cinkanje) o sumnjivim radnjama na vodi. Aovo što je netko napisao da je u Sarvašu uočio nekoga da prodaje ukradenu ribu ma trebalo je odmah nazvati policiju dati im reg. oznaku vozila i bez brige ,brzo bi to bilo riješeno sa punom diskrecijom i vjerujte nikada im tako št više ne bi palo na pamet, a niti njima sličnima jer među njima takvo što se brzo pročuje samo naša reakcija je ključ u uradnji sa ribočuvarima u krajnjem slučaju mi plačamo ribolovnice kraz koje se plačaju (uvjern sam mizerno) i djelovanja ribočuvara i ja sam za to da se te ljude adekvatno nagradi za pošetn rad a za nepošten - KAZNENA ODGOVORNOST

kawasaki

Brzi od Bolena.

zrinkoos

Šime ja sam jedan od nas devetorice koji to radimo,Maverick treba biti deseti ali zbog financijske situacije za sada nije,financijska znaci samo ulje i gorivo!!! sve je volonterski,dobijali smo neke mizerne dnevnice koje sam ja osobno takodjer sve trpao u rezervoar jer teren koji obilazim,sa svojim camcem i sa svojim motorom, ne mogu pokriti kvalitetno sa novcem koji dobijemo,cak i od svojih novaca sipam gorivo!!! Garderobu nismo dobili,jer nema novaca,vec dvije sezone,znaci i obleku svoju trosimo zavlaceci se po kanalima,granama itd!!! I stvarno svakim postom APELIRAM NA SVE RIBOLOVCE DA NAM JE POTREBNA SURADNJA I DA NIKOM OD NAS NIJE PROBLEM NA KISU,NA SNIJEG NA LED,U MRAK!!! eto toliko i lijepo si ti to napisao!!! :icon_cheers:

Rap

šime

Vidi ovo ja sam predsjednik jedog motonautičkog kluba u Osijeku i mogu reći ovo da u okolici našeg kluba neće skoro bilo koji ribokradica niti pomisliti da pokuša razvlačiti mreže jer sve do sada smo vrlo efektno riješavali mi sami i ribokradice to znaju  i znaju da imamo sačekuše a sve zbog lopova i krađe motora i čamaca , ma vidjeli smo svašta , a što se tiče ribočuvarske službe opet dolazimo na temu rada Zajednice ribolovnih društava Osječko -baranjske županije odnosno njihovo podizanje ribočuvarske službe ne za jedan nivo više nego akcent staviti na najviši nivo, jer postoje ljudi koji volontiraju i nude svoje usluge gotovo bezplatno samo da im se refundiraju njihovi troškovi u vidu potrošnje goriva i opreme , ma ja sam jednom od bivših ribočuvara poklonio (a kojega su čujem uhvatili u nedozvoljenim radnjama)uređaj za nočno osmatranje a koji je on navodno zajednici prodao a možda i nije njime dostavio neznam ali eto dao sam pa ono.....Nije mi jasno sam taj pristop mjerodavnih u zajednici ,ma ja sam u jednom od svojih postova vrlo slikovito opisao dio uprave Zajednice i stojim iza toga, i ponavljam da u njoj ima ljudi koje je vrijeme i prostor pregazilo , a sve ide do toga da sve manje ima ljudi sa ribolovnicama i sve manje članova klubova. Sve govori da je vrijeme za promjene pa samim time i dizanje ribočuvarske službe na potrebni nivo. Vama volonerima skidam kapu i samo naprijed doći če bolja vremena i za vas i za sve nas.