Rad ribočuvarske službe

Autor maverick, Studeni 24, 2012, 19:11:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

zrinkoos

Gospodine macak,kao prvo mi smo volonteri,svi odreda,kao drugu kad ste usporili vidjeli o cemu se radi mogli ste potrositi koju kunu i javiti nadleznoj osobi(a znate bar jednu) ne nego ste zurili na svoje mjesto i sad pametovanje!!??? nije Vam bas to neka fora!!!

raso

Ribočuvari naše  ZŠRD nemaju nadležnosti na Dunavu koji je u zoni PP Kopački rit, inače naša ribočuvarska služba radi dobro i pokušava održavati red na vodi, naravno da se ribolovci sami trebaju uključiti i pomoći im u tome.

Retfalački mačak

Citat: zrinkoos  u Prosinac 15, 2012, 18:47:59
Gospodine macak,kao prvo mi smo volonteri,svi odreda,kao drugu kad ste usporili vidjeli o cemu se radi mogli ste potrositi koju kunu i javiti nadleznoj osobi(a znate bar jednu) ne nego ste zurili na svoje mjesto i sad pametovanje!!??? nije Vam bas to neka fora!!!
Išao sam natrag. Bio je već sumrak. Primjedba i opis se odnosi na policiju, profesionalne čuvare i rendžere parka prirode.

maverick

tko je prodavao smudjeve...mamicu mu hebem  :evil7:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zrinkoos

nije uopce problem,evo ja cu ovako JAVNO objaviti,ako se naidje na nedozvoljena sredstva i radnje,ja sam spreman preko dana otici i organizirati sa baranjskim ribocuvarima akciju,za noc ne mogu garantirati osim ako za nesto znate da je kontinuirano pa da se radi sacekusa!!! Cak i sa randjerima nije problem a o policiji da ne pricam oni nam stoje uvijek na raspolaganju za suradnju!! Sto se Drave nase tice to me mozete zvati 0-24h nije problem izaci cu dal autom li camcem nebitno,to sam vec dokazao nekoliko puta da izlazim na svaku dojavu,pogotovo eto ako je informacija dobijena od nekoga sa foruma!!! A kritike za rad rengera primam i proslijedit cu njihovom upravitelju,a i pitanja ako ih imate!!??

maverick

ma Macor je vidio mrezarose s druge strane....ali po pola dunava...bar sam ja tako skontao
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Retfalački mačak

Citat: maverick  u Prosinac 15, 2012, 19:15:08
ma Macor je vidio mrezarose s druge strane....ali po pola dunava...bar sam ja tako skontao
Istina, ali su se smuđevi tu, kod nas nudili i prodavali. Kupiti ću slijedeći put, kada budu nuđeni.

Kugla

Ðabe se vi tu prepirete, već sam pisao u ovoj temi o krivolovu, nije problem jedan struk u dravi ili priponac on zna biti u vodi danima i da se ništa ne ulovi. Problem su ovi sa strujom. Dođete malo na obalu Dunava Aljmaš recimo i dosta varaličara baca sa obale oni nisu sigurno krivolovci, a onda od svih dolje prisutnih čujete kako pouzdano znaju koliko ih ide sa čamcima a u njima struja i sve ostalo što ide uz to. Ja sam pojedincima rekao da ako znaju prijave ali ljudi se boje i ništa od toga. Znači ako ribočuvarska služba i policija ne odrade svoje đabe čekati neke dojave jer i same dojave znamo kako funkcioniraju dojavi se nešto sitno kako bi krupno prošlo.Danas je prodaja ribe unosan posao pogledajte cijenu ribe  u Zagrebu naprimjer puno veća od cijene kod nas a što je sa raznim alatkama maznuti 30-40 kg kvalitetne ribe i odbaciti u Zg, tako da svi u lancu izgleda dobro od toga žive i mi koji varaličarimo sa obale jer nemamo ni za čamac možemo očekivati ulov nikad, znamo mi svi pecati ali ribe je sve manje i sve vode devastirane.

Retfalački mačak

To ti ja kažem sine, rekao bi naš tata Ćiro.

Kugla

Svašta bi ja još mogao pisati ali ja svoje pecanje gledam na drugi način. Odlazim varaličariti kako bi se bar malo odmorio od sveukupne situacije i problema koje  ova sve teža svakodnevnica donosi. Naravno kad bi bilo reda u svemu oko ribolova i mi sportski ribolovci bi imali veće zadovoljstvo "mlatiti" štapom. Da bi bilo reda nadležne institucije (kako popularna izjava) moraju raditi svoj posao ne čekati da netko nešto dojavi. Svaka čast poštenim čuvarima ali malo je takvih.

Retfalački mačak

U svemu se slažem. Kao da sam ja to pisao.

Kugla

Neki dan sam gledao sliku sa onim somom koji si mačak ulovio, i dao bi se kladiti da se od nekud znamo ili si mi samo sličan nekom , ali neznam gdje bi te svrstao, ja prešao na ti sorry.Sad če susjed  mav vikati da nije ovo tema za dopisivati se hehhe :)) susjed ne ljuti se

maverick

susjed...sad ne rade s strujom..preniska temperatura vode....i to odavno...
a macor taj sto je prodavao je od nas...sta si ljubomoran sto je uvatio dva smudja vise od tebe  :icon_biggrin: sale malo...
susjed uvijek ce biti lopova i uvijek ce biti onih koji su vidjeli ili culi te lopove a sto kaze zrinko nisu ni nazavali niti pokusali nesto na drugi nacin...
oni koji su ove godine kretali na pecanje prema apatinu iz aljmasa znaju koliko je puta je policija bila na dunavu ili na uscu drave cekajuci strujarose i one sto svercaju gargamele....
znaci oni koji moraju rade....oni koji vide to ne zanima...meni osobno se te price vidio cuo jako zalosne i opravdanje za one koji ne znaju pecati i za one koji nemaju muda bar da nazovu na telefon i prijave ono sto vide...

a susjed ti ocito imas neka saznanja koja ne zelis podjeliti kad si toliko ogorcen na ribocuvare...napisi...

Retfalački mačak

Ma ubaciti ćemo ribočuvare u priču. Nismo zadovoljni. A što se tiče vijanja, vijamo smuđeve i ženske. Jel tako Mario.

Kugla

Eh susjed vučeš me na tanak led (a znaš koliki sam) al ne, na kavici možemo više ali ne ovako virtualno. I opet kažem čast svakom poštenom ribočuvaru i ima ih.