Rapala

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 14:58:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

to neki silikon? par štuka i gotovo,kupuj novi a sigurno nisu jeftini. Mene čudi ili nisam upućen kako Rapala ne proizvodi silikonce. Vrti se tu dobra lova.

Sg.Pepper

Mislim da je pola plastika pola silikon!
dec d vej aj lajk it....

Jožef1

Citat: pajdo77  u Rujan 23, 2019, 19:12:44
to neki silikon? par štuka i gotovo,kupuj novi a sigurno nisu jeftini. Mene čudi ili nisam upućen kako Rapala ne proizvodi silikonce. Vrti se tu dobra lova.
jig glave već ionako sami izlijevamo  :icon_thumright: twistere budemo radili sami (stari provjereni sistem) uz  :flasica: napravimo i koju kašiku, te pokoji vobler sve hand made  :takoje: jer ovi nas deru ko đavoli  :vrag: kada pomislim, koliko li sam samo ove godine ostavio u Dunavu  :icon_scratch: ne bi mi bilo žao da je kvaliteta kao prije 20-30 god., ovo više nema smisla. Kad mi shad rapa otresla smuđina a pored dvije trokuke (normalno otišla)   :sha: više nije za uporabu  :no: kao da je bila na streljani  :icon_scratch: ni smuđevi nisu što su nekad bili..., ili
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

silure

Moji smuđevi su jos uvjek njezni prema mojim varkama nekad i pre njezni ko babe su u p. m.. Onaj zadnji od gotovo 6 kg je sam dosao do mene i uskocio u meredov ja samo namatao visak najlona.. Ljuti me to, hocu otpor, jak  udarac a ne pipkanje

SMT

Oni sto pecaju samo na dzig, nemaju tih problema... Pucaju Rapale, itekako... Nije to toliko od smudjeva koliko od kamen... Estonske lakše ali pucaju i Finske i Irske, pre svega na pakte mislim... Estonske takođe zubima dosta lako buše i ti redovni smudjevi, pa “ piju vode”... Postanu vremenom suspending...

Naime, mnogo nas voblerise sa obale, nocu... Smudj ko smudj, kakva bi riba bio da ga mi ne iznenadimo i on nas... Neke privučemo umorne, navučemo vrhom štapa izmedju dva kamena, pokupimo rukom i sve ok... Neki se iznenade sto smo ih upecali pa se samo obese, tek na kamenu oživi... Dovoljno je da nekoliko puta otrese glavom sa Rapalom u ustima po kamenu, ode pakta u priveske... Noć je, slaba vidljivost, veliki rizik trokraka u šakama...

silure

Istina.. Kamen ih unisti, bio on rapala sava ili nesto trece svaki se moze ostetiti..a najvise onaj kojeg najvise koristimo, nece se potrosit onaj kojeg drzimo u kutiji naravno

SMT

Uvek zanimljivo videti šta nude iz Rapale...

Paleta boja za 2020 za SSR... I dalje su tu neke standardne boje... Čini mi se kvalitet izrade i dalje isti, srednji... Estonska izrada, do sada imala problem busenja i dosta laganog pucanja pakti...Cena spram kvaliteta, popularna... Lovnost na vrlo visokom nivou, tako da sve prvo pada u vodu...

Kugla

Ovaj BG meni se pokazao najbolje do sada, dugo ga nisam vidio ni u jednoj trgovini, a kako i neidem zadnje vrijeme uopće na pecanje valjda će negdje biti kad ponovno krenem

Sg.Pepper

Kugla, neki dan sam vidio BG u Vinkovcima u Venatiu (samo neznam jel 7 ili 9)
dec d vej aj lajk it....

Ilija

Pozdrav ljudi. Kako vi resavate problem kod NOVE Rapale na mestu gde izlazi zica jer je tu balza suplja i nelakirana i ulazi voda? Jel zastitite lepkom ili resite na drugi nacin ?

Kugla

Citat: Sg.Pepper  u Prosinac 27, 2019, 15:56:51
Kugla, neki dan sam vidio BG u Vinkovcima u Venatiu (samo neznam jel 7 ili 9)
Hvala na info  :ok:

Dukson

Citat: Ilija  u Prosinac 27, 2019, 20:43:10
Pozdrav ljudi. Kako vi resavate problem kod NOVE Rapale na mestu gde izlazi zica jer je tu balza suplja i nelakirana i ulazi voda? Jel zastitite lepkom ili resite na drugi nacin ?

Da ... naletio sam na zabrinjavajuce lose Rapale po OS trgovinama (tu kupujem, vrlo vjerojatno je i dalje tako) - uvijek zaboravim pogledat pa kasnije blejim. Ugl.  smutim cackalicom malo epoxya i nanesem tom cackalicom fino oko zice, ali nakon sto isprobam na vodi da slucajno ne bjezi u neku stranu (isto se dogadja novim rapalama malo malo).  Dakako, varalicu ostavim da se dobro osusi nakon probe dan-dva, pa onda tek pokrpam.

Superlijepilo je krto i ostavlja onaj bijeli trag kasnije pa zato ne volim.

Ilija

Ok hvala. Valjda ce se ovi u Estoniji malo vise potruditi ubuduce. Moze to i bolje.

im84

Mislim da je Rapala zavrsila eru sa kvalitetom. Malo bolja riba=1rapala. Daleko je to od starih finaca , iraca. Zica kroz cijelo tijelo, pakta jaka, balza koju nesjebe 1udarac smudja, itd.
#foxrage
#fox_rage_fishing

Mifla

Uff, al su mene nazivcirali flat rapovi, imam ih 10ak bez kljunova. Od njih dan danas svaka rapala dobije kap epoksija oko pakte i po repu.