Vodilice

Autor genjura, Studeni 26, 2012, 16:04:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Shimano je i osmislio ili forsira taj svoj koncept s puno vodilica da zastiti blank od lomljave....sve ostalo nama smuđarošima, zimskim pecarošima to i ne ide u prilog...sad...koja je donja granica broja ringlica za koji blank..ne znam...ali sto se tice izbacaja u svakom slucaju sto manje to bolje...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mario123

Ja koji god sam blank imao sa 6 ili 7 vodilica bio je glindav ovi sa vise su bili kruci pa sam po tom zakljucio onu svoju teoriju  ;D dodse ovi glindavi su bili i jeftiniji takk da je vjerojatno do blanka a ne vodilica.
A sad teorija za broj vodilica.
Uzmite gumu od 3,4g bez otezanja i vodite gotovo nemoguce odraditi pravu prezentaciju zbog  labave spage bas zbog manjka vodilica...Zabacaju su precizniji to je 100% sigurno sa vise vodilica..Kod jerk,twich pa i jig tehnika opet bolje vise vodilica.
Danas su blankovi laksi,tanji,osjetljiviji,a zbog vodilica trpe jednaka opterecenja. Daljina izbacaja po meni ista nisam primjetio veliku razliku. Sve je na strani stapova sa vise vodilica.. Primjetio sam da ovima sto smeta svi pecaju smuda na minusu to nije nikako mjerilo treba samo izabrati stap za te uvjete kao i svu ostalu opremu.
Nismo mi pametniji od japanaca  :no:

ossa

Imam cd 2.75 35g sa fuji sic vodilicama,  i isti sa pacifik gej minima vodiicama. Fuji su malo teže, ali sve ukupno to su dva ista štapa sa različitom opremom i tačka.
Naidju krize, drukcije grize...

mario123

Koji koncept slaganja vodilica imas jer isti broj vodilica??
Ako nije eto nam odgovor za izbacaj.
Meni fuji isto ne predstavlja nista nije to neznam sta da nitko drugi to nezna napraviti.

Rap

Nije "bitan" fuji koliko  Alkonite,SIC ili Torzite  :hi:

maverick

I o tome bi se dalo...tko ima i moze si priustiti zasto ne staviti najbolje sta ima...ja sam tek neki dan skuzio da na jednom leshatu imam torzite...mene recimo to uopce nije bas puno ni zanimalo...niti sam da ti kazem iskreno sad nesto posebno ni primjetio  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

Ni ja osobno,samo mala opaska kolegi da nije bitn sam Fuji već ovo drugo jer i Alps ima SIC

bb

Vidio sam te hebeno skupe vodilice kod greysike na nekom štapu armalite vald neznam,dobar i štap i vodilice možd si kupim jedan jednom

Rap

Ono,idem kupit vodilice;blank i rad ne važna stavka  :icon_biggrin:

mario123

Imam sad korea sic i rekao bi da je bolje nego fuji alconite koji sam imao na stapu prije..
Ako netko tko peca 40g i neprimjeti razliku onda taj torzite nije nista spektakularno malo tanji i laksi i to je to.
Kad neko kaze da pod prstom osjeti razliku da je glađe i sl. taj laze 100%

bb

Citat: Rap  u Siječanj 24, 2016, 16:13:42
Ono,idem kupit vodilice;blank i rad ne važna stavka  :icon_biggrin:
ma to neki čovjek iz novog sada sastavi da je to čudo,pa neću vald ja ić kupovat djelove,nerazumijem se ja u to

Rap

Šalim se radi njihove cijene (skuplje su od većine blankova)   :dontknow:

bb

Gledaj ja se nerazumijem u novotarije i ne pratim trendove ali komplet štap s tim vodilicam je strašan i još dobra rola pa to je milina

Rap

Mario,ipak bi bilo pravednije da isprobaš pod svojim a ne tuđim prstom  :takoje:

mario123

Pa jesam ja nevidim nikaku razliku izmedu sic i alconite  osim boje i debljine prstena. Ovo da je jedan gladi nema sanse glatki i jedan i drugi. Na struni se vidi mala razlika u korist sica ali pod prstima meni isto.