Vodostaj Drave

Autor maverick, Studeni 26, 2012, 16:34:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Šta se to dešava uzvodno? Gledam Belišće,Miholjac i opada iz sata u sat a onda Mura ima neki skok oko metar ovih dana pa opet sve po starom. Odakle sad tolika voda treba doći?

maverick

Nemam pojma...prekjucer smo obisli mjesta gdje bi bili za prvi maj...i jutros dodjemo a sve pod vodom...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Vidi li netko tamo uzvodno kad će ta Drava bar 20cm dolje? Treba mi malo suhog tla ispod bankine da lupim jednu fleku na čamac pa nikada dočekati. Sad kad meni treba dva dana nižeg vodostaja neće opasti cijelo ljeto

maverick

10cm dole pa 20 gore u narednih tjedan dana...inače paše mi ovaj vodostaj jer ne stignem čamc pustiti u vodu  :stripii:

pajdo77

Nisi ti baš za raspoložit čovjeka :stripii:

maverick

A volim da je ovako konstantno visoka...mora mrijest biti dobar...bolje da imamo malo komaraca i vode nego da su nam sad sprudovi vani....Kad bi ovako potrajalo do 1.6...bilo bi odlično

pajdo77

E onda dođi i drž ćamac ispod ruke dok ja klepim fleku pa nek bude onda punici do prozora,baš me briga

maverick

Kad treba samo javi i dodjem

majstor

Za svog Pajdu sam popio vodu ko naš poznati zagrebčan, pa će ti voda pasti 20 cm danas. Možda i 40. Ali pad nije dugog vijeka.
Za mene je prevelika, ali je Mav u pravu - neka bude dobar mrest.  :hi:

pajdo77

E da mi pimpać tako sporo pada ko Drava ja bi bio šef sale,doduše i da mi raste često ko Drava fasovale bi friške bake u županiji a i šire :evil6:

turbler

Navodno je takav vodostaj zbog nekog remonta na nuklearki Krško, fale MW struje sa Krškog, pa je ranije akumulirana maximalna količina vode u jezerima Ormož, Varaždin i Čakovec, i sad sve tri hidroelektrane rade punim kapacitetom uz konstantni protok vode, bez većih dnevnih oscilacija.

maverick

majstor

Nekoliko je verzija. Svake godine oko 1. Maja voda raste jer se topi snjeg u Alpama. Ispuštaju akumulacije jednu po jednu i peru blato pa je voda žuta. I ovo sa NE Krško ima smisla.
Bitno je da se riba mresti. Nadam se padu vode na neku prosječnu razinu.  :hi: